Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Moje děti dávají přednost tomu tamponu do pusy (testovali je tak ve skole). Takže já bych šla k doktorce, než se táhnout na odběrové místo, pokud by ta možnost byla.
U nás dělají dětem všude z pusy. Ale syn zvládl v pohodě i ty klasické.
@Anonymní píše:
Jsme s manželem pozitivní. Deti máme objednané na PCR do nemocnice, ale dětská dr.nam nabídla, že dělá PCR ze slin (nějaká houbička že se vloží do pusy…)
Na jaké byste s dětmi šli? Vůbec s tím nemám zkušenost… které jsou věrohodnější?
Syn byl na PCR ze slin - plivacím. Naplival do zkumavky. Před námi byl mladší chlapeček, který plivat neuměl, tak cumlal nějakou houbičku, to bude asi ono. Jinak u nás vyšel PCR ze slin pozitivní mně i synovi. Manžel byl na klasickém z nosohltanu a taky pozitivní. Já i manžel příznaky, syn naprosto bezpříznakový. Pokud je ta možnost, šla bych s dítětem na ten ze slin.
Určitě ze slin u nás je dělají i na určitém odběrovém místě. Jen mu zajela něčím do pusy, vytřela jazyk a hotovo ![]()
Vsechny deti naplivaly pozitivni PCR. Snizene senzitivity bych se nebala. Spis mi prijde, ze je u ditete dulezite trefit spravny den, bezpriznakova dcera mela v pondeli pozitivni PCR a ve ctvrtek uz ne.
Tady dělají ty nevýtěrové pro děti od pěti let. Velké dítě absolvovalo všechno - výtěr z nosohltanu, plivací do zkumavky i cucací tampón. Kupodivu preferuje ten nosohltan, největší problém má s pliváním, prostě nemá na povel dost slin.
@ugluk Nase preferuje vyter z pusy a psk tampon. Taky neumi naplivat na povel.
@j.a.n.i1 já si myslela, jak budu pochválena, že zvolím šetrnější odběr… a ještě jsem spíš dostala vynadáno, že za test ze slin dávaj jenom kousek čokolády, zato za výtěr z nosohltanu lízátko ![]()
No nic, zakladatelko, k tématu - všechny tyhle metody jsou oficiálně uznané. Co se „věrohodnosti“ týče, nevím, mému dítěti vyšel pozitivní tampónkový cucací, jeho sourozenci ve stejné domácnosti pak negativní dva z nosohltanu.
Jsme s manželem pozitivní. Deti máme objednané na PCR do nemocnice, ale dětská dr.nam nabídla, že dělá PCR ze slin (nějaká houbička že se vloží do pusy…)
Na jaké byste s dětmi šli? Vůbec s tím nemám zkušenost… které jsou věrohodnější?