Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Může mi někdo prosím poradit, jak mám současně dodržet izolaci (karantenu) a v té době jít nechat dětem udělat PCR test?
Naštěstí mám auto, které je ale pod sněhem a samo se taky neomete…![]()
![]()
No prostě normálně půjdeš…kdybys neměla auto, tak bys jela MHD…
Pokud nemůžeš požádat někoho jiného (to by ti fakt nikdo z příbuzných, kamarádi nebi sousedů nevzal děti na testy?), tak holt ometes auto a vezmeš děti na test osobně. ![]()
Normálně jsme jeli, vynášeli odpadky, přebírali nákupy u vchodových dveří, vždy s respiratorem. Rozhodně bych je neposlala s někým jiným, přece někoho nevystavím riziku nákazy někoho jiného, kromě nás z domácností.
Že jsi v izolaci neznamená, že nemůžeš na odběry, neodkladné lékařské vyšetření, přebrat nákup, vybrat schránku, vyvenčit psa.
Vážně míněný dotaz nebo provokace?
Vzhledem k anonymu soudím, že to druhé… ![]()
@Svistice píše:
Pokud nemůžeš požádat někoho jiného (to by ti fakt nikdo z příbuzných, kamarádi nebi sousedů nevzal děti na testy?), tak holt ometes auto a vezmeš děti na test osobně.
Myslis aby sel do karanteny, když budou pozitivni, jo to se fakt vyplati.
@Anonymní píše:Můžeš tam s ním jet. Taky jsem to tak měla a ptala jsem se na hygieně zda můžu jet já jako pozitivní.
Může mi někdo prosím poradit, jak mám současně dodržet izolaci (karantenu) a v té době jít nechat dětem udělat PCR test?
![]()
@Svistice píše:
Pokud nemůžeš požádat někoho jiného (to by ti fakt nikdo z příbuzných, kamarádi nebi sousedů nevzal děti na testy?), tak holt ometes auto a vezmeš děti na test osobně.
A padnou zbytečně do karantény s nimi?
@Whitedog píše:
Vážně míněný dotaz nebo provokace?
Vzhledem k anonymu soudím, že to druhé…
Proč provokace? Taky jsem to řešila. Chtěla jsem prvně test pro dceru v neděli - dovezl by ji tam manžel. Jenže to nevyšlo, tak jsem ji vezla v pondělí já.
Můžeš jet/jít s ním. I když jsi v izolaci, můžeš k lékaři a zajistit nezbytné záležitosti, doma okusovat zdi taky nebudeš.
Doby, kdy domů v takovém případě přijela odběrová sanitka jsou už pryč.
@Anonymní píše:Čéče, karanténa ti sedla na mozek? Nezlob se na mě, ale tohle je myšleno vážně? Jak bys to udělala, kdybys neměla auto?
![]()
@Anonymní píše:
![]()
Díky bohu za covid, konečně se naplno ukazuje, že tu řada lidí zcela bezmyšlenkovitě jen přežívá.
Normálně si ometeš auto a zajedeš si na drivein odběrové místo, kde jen stáhneš okénko auta a capartům udělají odběr z nosu, aniž by kdokoli musel z auta vylézat.
Aktuálně jsme doma taky covidoví. Absolutně si neumím představit ometat auto od sněhu, natož řídit 20 km. Od středy mám horečky 39, závratě, bolesti, funím, ležím a ve světlejších chvilkách uvařím, hodím pračku a nešťastně zjišťuju, že beze mě je naše pětičlenka během chvíle zahrabaná v bordelu, i když se všichni cítí, že dělají maximum ( to je jen můj osobní povzdech). Díkybohu manžel začal pět dní přede mnou, takže jsme se s dovážkou na testy hezky vystřídali. Jinak u nás v okolí si jedna rodina zavolala odběr až do domu, takže v nejhorším to zřejmě funguje. Držím pěsti
Příspěvek upraven 28.11.21 v 11:00
@Monchichik píše:
No prostě normálně půjdeš…kdybys neměla auto, tak bys jela MHD…
No to doufám, že by nejela ![]()
Jezdit na odběr MHD jako covid pozitivní mi přijde jako bezohlednost nejvyššího kalibru vůči ostatním. Ve velkých městech lze dojít na odběr pěšky, lidi z vesnic autem.

Naštěstí mám auto, které je ale pod sněhem a samo se taky neomete…