Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky,
můžete mi poradit jak se správně starat o bambusky, když máme tvrdou vodu ? Koupila jsem plínečky Anavy, jsou z bambusového sametu (mi tak připadá jako samet), po třech vypráních znatelně cítím, že zhrubly.
Co s tím, když se nedoporučuje přidávat kyseliny atd. ?
Sušičku mám, ale to taky snižuje životnost, ne ?
Já je proháním sušičkou, sice to životnost zkracuje, ale raději je budu mít kratší dobu měkké než dlouho struhadla. Ještě někdo radí do přihrádky pro aviváž ocet, ale přítel nesnáší jeho pach, takže to vyzkoušené nemám.
To se pry nema..pridavat ocet nebo kys. citronovou. Ze je to pry casem rozere a zacnou pelichat a zbyde jen osnova. A to casem neni za tak moc dlouho, pry tak za tri ctvrte roku ![]()
Lolinka79 píše:
To se pry nema..pridavat ocet nebo kys. citronovou. Ze je to pry casem rozere a zacnou pelichat a zbyde jen osnova. A to casem neni za tak moc dlouho, pry tak za tri ctvrte roku
oCET PRÝ NA BAMBUS NE. cO TŘEBA SODA? vYZKOUŠENO ALE NEMÁM.
edit: omlouvám se za capslock
Lolinko, bambusový velur malinko zhrubne, tomu se nevyhneš, ale sušičkou se to o dost zlepší. Pokud budeš sušit jen na střední stupeň, jak je psáno na nálepce, tak je to myslím v pohodě, velur to vydrží bez problémů, možná se ti bude více opotřebovávat ten potisk nahoře, ale spíš ve smyslu blednutí barev, ne, že se tam časem udělají díry ![]()
Jeeee, Ivushko, ty sijes plinecky Anavy ?
Jsou strasne super
![]()
Akorat jsou vzdycky v obchode hned rozebrane ![]()
Dekuji za radu ! O ten potisky ani nejde, spis aby vydrzel vnitrek.
Lolinko taky bambusovou Anevy proháním sušičkou a zatím v pohodě. ![]()