Plíny na velké dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
6.5.10 20:34

Plíny na velké dítě

Zdravím maminky a prosím o radu - naše dcera má 4 a půl roku a stále má na noc plínu. Je velká, vypadá starší a není úplný hubeňourek, takže máme problém s velikostí plen. Skoro nikdy nebyla ráno suchá, navíc tak nějak věřím, že mi její tělo dá signál samo až bude schopné to udržet, takže to moc neřeším. Nicméně skoro denně narážím na problém, že plenka je ráno durch, počůraná je postel,pyžamko,peřiny, prostě plíny nestačí, jsou jakoby malé,přestože kupujeme ty největší. Nemáte někdo zkušenosti, která značka plen je „největší“? Zjistila jsem, že není Junior jako Junior, zatím největší mi přišly Tescové plíny, ale možná má někdo ještě lepší typ. Nebo už musím kupovat plínky pro dospělé:)?Prosím poraďte!Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
6.5.10 20:36

Tak já s velkými plínkami neporadím, Anežka skončila na čtyřkách (skoro ve 3 letech), ale jen jsem se chtěla zeptat, jestli jste zkusili nechat ji bez plínek. Nevykládej si to ve zlém, ptám se proto, že já s Anežkou taky pořád čekala, až bude plína suchá a pak tatínek několikrát zapomněl plínu dát (měla je už jen na noc) a ona vydržela suchá. Když měla plínu, tak ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
6.5.10 20:41

Pampers 6, pro nás spolehlivé, ale nesmí se na noc nalít jak žok. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
6.5.10 20:43

Adámek byl kompletně odplínkovaný i na noc ve 2 letech,náš problém to není.Plenky měl velikosti 5,byl velký,měl v té době okolo 14 kg..

Já jsem v obchodě viděla plenky velikosti 6.Mám pocit,že byly zn.Pampers,nejsou tak běžně dostupné.Jdou sehnat špatně,stejně jako plenky na malá novorozeňata a nedonošence.
Víc Ti přesně neřeknu,nepotřebovali jsme to,tak jsem tomu nevěnovala pozornost :nevim:

Známé holčička se taky odplenkovala na noc,až ji ve 3 a půl letech plenku prostě už nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
6.5.10 20:44

Ahoj, tak mi máme doma taky velký baculatý děcko, ale naštěstí je už bez plen..ale co jsem vyzkoumala když ty pleny měla, tak největší i nejširší se mi zdáli pleny Happy-ty ji nikdy nikde tetlačili a tak…a promiň že se tě teď zeptám, neber to že ti do toho kecám, ale nebylo by už na čase ji zkusit na noc tu plenu prostě nedat a budit ji na čurání? aby si zvykla? mi to tak taky udělali, budila jsem ji ze začátku každý dvě hoďky a pak se to prodlužovalo…teď čůrá jednou za noc asi kolem půlnoci,budou ji tři roky. byla fuška to vychytat aby se nepočurala, ale vyšlo to… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
6.5.10 20:47

Buzení se důrazně nedoporučuje.Aspoň naše dr.a všude to čtu.To,ať se dítě raději počurá.To samé řekla dr.i té známé,jejíž dcera měla na noc dlouho plenu..

Je to k vůli tomu,že pokud dítě pořádně neprobudíš,pěstuješ u něj dál návyk močení v polospánku.Pokud jej probudíš,můžeš mu zadělat na problémy se spánkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
6.5.10 20:49

Zkus se na velký plínky zeptat v lékárně. Vim,že tam mají i malý plínky pro nedonošence,který v obchodě většinou normálně neseženeš,tak by tam mohlí mít i velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.5.10 20:55

Nechat bez plíny jsme nezkoušeli, při představě té pohromy..:) Holčička totiž nejen čurá, ale pravidelně v noci dělá i to druhé:) Dáváme večeři dostatečně brzo, nenapájíme jí nijak moc,ale samozřejmě jí pití neodpírám, večerní mlíčko jsme odbourali už dávno,ale stejně nic, takže čekám až vyzraje a bude si to schopná uvědomit sama.Zatím ten instinkt nikdy neselhal, mám s ní už skoro 5let zkušeností, cokoliv jsem nutila „na silu“, nemělo smysl,ale jakmile k nečemu došla sama, bylo to hned..Vážně mi tohle až tak nevadí,ale nemám jí v noci co dát, plíny jsou malé,nejdou dopnout, některé se i v noci rozepnuly,tak bylo všechno všude..hrůza:)už jsme i přelepovali izolepkama, aby se to neotevřelo:))Jenže se sice neotevřou,ale nemají kapacitu..Tak zkusím pampers 6. Jen nechápu, že při stejném jídle večer jednou nečurá skoro vůbec, jindy ažaž, to asi fakt nebude tím jídlem ale mnoha věcma dohromady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
6.5.10 21:06

krikri,já bych se o tom aspoň poradila s dětskou dr.Byla bych klidnější..
Jinak se noční pomočování nebere do 5 let jako nemoc,ale jen jako problém nebo odchylka.Po pátém roce věku se to už řeší.Kolem 5.roku věku se dělají pomočujícím se dětem základní testy a rozbor moči.Pokud je vše v pořádku,chvíli se vyčkává,pak následuje kolečko vyšetření..

Moje sestra se občas v noci pomočovala až do 7 - 8 let.Absolvovala různá vyšetření.Kromě úpravy jídla,pití a celkového režimu dostala i nějaké léky a bylo po problému.Dnes je skoro dospělá,zdravá.

Rozhodně bych ale dítě nebudila.To je pohodlnost maminky,která nechce převlékat mokrou postel.Tím to nevyléčíš.Princip je stejný,jakoby se počurala do postele nebo plínky.To tenkrát řekla dr.našim.

Taky by mi nevadilo dávat velkému dítěti plínu.Jen bych se s dr.poradila.Hlodalo by mě,jestli skutečně nemá problém.Ne vše jde svádět na psychiku a čekat,až dítě vyzraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.5.10 21:14

Jo, jasně, můžu to s dr probrat, taky je fakt, že se s manželem rozvádíme, dítě to vnímá, takže vysvětlení je ažaž..na druhou stranu si uvědomuju, že je to i moje pohodlnost, já prostě na ty dostihy nemám, vstávat každý 2hodiny, dávat čůrat, nemůžu jít do práce zhoblovaná po probdělý noci, ta plína je svým způsobem pohodná a prát mi to co proteče mě neobtěžuje, je to daň za to, že na tom aktivně nemakám..tohle všechno vím, jen jsem chtěla poradit s tou velikostí plenek, ale koukám, že jsem rozproudila debtu na trošku jiné téma:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
6.5.10 21:44

zeptej se vlékárně nebo si projed internet -nebude to masovka ,ale určitě jsou (co by jinak dělali rodiče hendikepovaných dětí ,které tu plínu prostě nosit musí)jinak se porad s doktorkou a bud v klidu do 5 let dobrý :kytka:
malou nebud ,byly byste ve stresu obě ,prostě až to přijde tak to přijde .Můžeš si s ní zkusit promluvit a o víkendu jjí třeba na noc nedat a uvidíš jak to dopadne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
6.5.10 21:46

AHoj, zkus plenky Babylove z DM, jsou pak v rozmezí 16 - 30 kg nebo pak babylove z DM natahovací kalhotky, ty jsou od 18-30 kg a jsou super, poberou toho hodně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
6.5.10 22:01

Máme Babylove největší velikost (tuším 5+) a vyhovují, zdají se mi dost velké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
6.5.10 22:52

já teda nevím, ale ve 4,5 letech plínu? :roll: co nejrychleji odnaučit :pankac: jinak už pak ani pampers 6 nepomohou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
6.5.10 23:15
viky23 píše:
já teda nevím, ale ve 4,5 letech plínu? :roll: co nejrychleji odnaučit :pankac: jinak už pak ani pampers 6 nepomohou :nevim:

Blbost!
Lepší plínu, než aby bylo děcko vystresované tím, že je pořád počůrané.

Nejstarší syn měl na spaní plínu ještě pár měsíců po 5. roce…
Kupovala jsem Alana (DM) vel. 15-25 kg a byly mu vpohodě, ale on není nějak extra velký. Říká se, že by si měly děti zvyknout pít nejvíc max. do té páté hodiny a pak už jen minimálně trochu na zapití, nejlépe čisté vody.
Pak jsme i pro mladšího používali prostěradlo z Ikey, které je navrchu froté a vespod pogumované, takže matrace zůstává suchá.
Teď, staršímu bude za chvíli 6 a mladšímu bude 4,5, jsou noci naprosto bez nehod. Někdy se jdou i v noci vyčůrat, ale většinou jdou až ráno.
Večerní pití stále hlídám, ale asi by i tak vylezli z postele, kdyby se jim chtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí