Jak správně přebalit holčičku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1823
2.5.10 17:29

Jak správně přebalit holčičku?

Ahoj, mám absolutně základní dotaz, ale bohužel si s tím nevím rady. Mám holčičku a v porodnici mi řekli, že když se jenom počůrá, tak že ji nemám utírat ubrouskem, jen vyměnit papírovou plenu. Bojím se, že když ji neutřu od moči, bude za chvíli celá opruzená. A nebo když je pokakaná, že mám utírat jen zadeček zezhora dolů a nikoli ten zbytek, tím zbytkem myslím okolí močové trubice. O zásypu taky nic neříkali. Tak jsem bezradná a nevím co s tím:/ Jaký postup naučili v porodnici vás? Předem díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
2.5.10 17:34

Tak mě v porodnici neříkali nic o tom, že když se pokaká, nemám ji otírat jinde 8-o . Nedoporučovali vlhké ubrousky a moc zasahovat do „předečku“. Já to dělám tak, že pokud je jen počůraná, tak otřu suchým papírovým kapesníčkem (používám ty lepší, ne moc drsné). Pokud je pokakaná, tak otřu všude, kde něco je, vhlkým ubrouskem a pak ještě dosucha papírovým kapesníčkem. Když je pokakaná moc, tak jdem pod tekoucí vodu v umyvadle. Anežka bývala opruzená hodně a často (hlavně pak později, když začínaly růst zuby), Maruška byla zatím asi dvakrát a pomohl krém od Welledy a bílé Pampersky. Zásyp se nedoporučuje vůbec, mohl by se dostat tam, kam by neměl, a způsobit třeba zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
2.5.10 17:35

já ji teda od začátku očišťuju pokaždé, i když se jen počůrá a když se vykaká, tak celou, s tím, že každý večer před koupáním (nebo omýváním) ji mažu slunečnicovým olejem, aby prý nezarostla dírka. Pokaždé (při přebalování) ji potom namažu Rybylkou, máme štěstí, opruzeniny v životě neměla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6416
2.5.10 17:36

Holčičku bych určitě otírala při každém přebalování. Já jsem ale nepoužívala vlhčené ubrousky, podle některých pediatrů jsou pak děti náchylnější na opruzení. Já jsem otírala mokrým Perlanem, dá se koupit ve zdravotnických potřebách nebo mokrou žínkou. Po kakání je potřeba vytřít i záhyby. Zásyp nepoužívej, spíš zadeček masti, Bepanthenem, olivovým nebo slunečnicovým olejem z lékárny, nebo Rybilkou z lékárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
2.5.10 17:38

Mam chlapecka, otiram jen vodou namocenym latkovym ubrouskem, na pocurani mi prijdou ty specialni vlhcene zbytecne.

Predpokladam, ze u holcicky by se po curani mela otrit prcka a prdelka, protoze na ni ta moc stece, nijak to neprehanet.

A po kadeni utrit tak, aby se stolice nedostala do pochvy a do mocove trubice a samozrejme odstranit veskere zbytky, vim, jak to mel Mates skoro az na brise, takze predpokladam, ze pri vetsi nalozi to bude mit vsude.

A primlouvam se za myti vodou, ten ubrousek je napusteny vsim moznym, na cesty fajn, ale voda je voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
2.5.10 17:49

Zásyp se nedává… Holčičku je potřeba otřít ubrouskem nebo omýt vodou při každém přebalení, pak případně natřít zadeček Sudocremem, Bepanthenem nebo něčím podobným. Já jsem Helenku natírala na noc a přes den jen občas, na opruzeniny netrpěla. A taky nezapomenout roztahovat stydké pysky, aby nedošlo ke srůstům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
2.5.10 18:00

tak tohle je asi nějaká novinka, před skoro 4 lety mi v porodnici říkali očistit pokaždé a pak mi ještě ukazovali jak ošetřovat pipinku, aby se předešlo srůstům. osobně bych citlivě otírala, přece jenom je ta moč agresivní. já jsem teda používala pouze vlhčené ubrousky, ale ne všem miminkům musí vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
2.5.10 18:00

Rozhodne ji utirej i mezi stydkymi pysky a promazavej…nebo bude mit synechie (srustani). Doktori, kteri doporucuji „moc nezasahovat“, ti by zaslouzili :cert: :cert: :cert:
Kdyz si vyberes kvalitni ubrousky - z vlastni zkusenosti mohu doporucit Huggies Pure, nevoni a pracuje se s nimi uzasne, jak pisi na obalu „like cotton wool and water“ je stoprocentne pravda - tak malou nicim neohrozis, pote ji natri rybilkou a je to. Dcera uz je velika, 2 roky za mesic, ale stale ji mazu rybilkou pri kazdem prebaleni a hlavne vytirame poradne necistoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
2.5.10 18:13

Hm, já čistím při každém přebalování. Pokud to jde, tak vodou :wink:
Zásyp se nepoužívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
2.5.10 19:02

Já malou umývala vodou, prostě jsem ji vždycky strčila pod vodovod. Určitě stačí namočit jen hadřík do vody a otřít a pak osušit. A vůbec jsem ji nemazala, jednou byla hodně opruzená, takže bepanthen, rybí mast děsně smrdí (ale prý pomáhá). No ale je fakt, že na opruzení netrpěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
2.5.10 19:17

Cistim po kazdem prebaleni bud vlhcenymi ubrousky nebo vodou. Po kazdem kakani umyju celou zadnici i prednici :lol: pod vodou, tzn. pod proudem vody v umyvadle a pak dukladne vysusim. Stejne dukladne myju i po noci. Pred vecernim koupanim velmi jemne otru vat.tamponem namocenym ve speicalnim olejicku{ na plenkouvou oblast od Sebamed} oblast stydkych pysku. zasyp se nepouziva. Pouzivam krem od Weledy :palec: a to jen po kakani a po noci mazu celou omytou plenkovou oblast jiz zminovanym olejickem od Sebamed. Jo a taky je dobre aspon 2× denne na 15 min vetrat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
2.5.10 19:42

a co mázek mezi pysky? mi řekli v porodce nechat tam a otírat jen zvenku? Mám to vyčistit?
Jinak teda ubrousky zatím na řadu nepřišly dokud mimčo udržím na jedné ruce, umýváme v umyvadle pod tekoucí vodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
2.5.10 20:15

lacenko,mně v porodnici řekli mázek vytřít.Prý to tam nevadí,ale nemusí to tam být :nevim:

Já Emičku od narození otírám vlhkými ubrousky jen po stoličce.Při počurání ne.Nakonec ještě utřu vlhkou plenkou a pak do sucha.
Na opruzeniny netrpí,jen když měla ATB,byla opruzená dost - mokvající plísňová vyrážka,moč a stolice je agresivní.Na to nám dr.předepsala Imazol

Běžně ji natírám Bepanthenem.Dřív po každém přebalení,teď už jen na noc a ráno.Nemůžeme používat masti se zinkovou složkou,zarudne jí pokožka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.5.10 20:20

Mně řekli mázek nevytírat, nechat tam, ale když se pak Maruška pokakala tak, že byla část stoličky i v tom mázku, tak jsem jí to vytřela, přece to tam nenechám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
2.5.10 20:25

Nám řekli, že zásyp se vůbec nedává. Mažu jen rybylkou a když měla první dny reakci na nové ubrousky, tak jsem dávala bepanthen. Řekli mi ať jen roztahuju stydké pysky a jinak tam nijak nezasahovat, aby se nezanesly bakterie a jak už tu zazněla stolice, takže zezhora dolů utírat. Když bývala hodně pokaděná, tak jsem ji vzala vodou. Na menší stoličku ubrousky a po čůrání jen do sucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí