Jak správně přebalit holčičku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3201
2.5.10 20:38

Tak mazek mi radily odstranovat, tak odstranuju pred koupanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
2.5.10 21:07

Určitě utírám i předek - přijde mi zcestné nechat bez hygieny či rozevírání. Bojím se srůstání.
Také souhlasím ,že kvalitní vl. ubrousky ničemu nevadí. Používala jsem také ty Huggies Pure a nyní ze Schleckera také bez barviv a ostatních přísad.
Máznu rybilkou a dobrý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
2.5.10 21:13

I po počůrání utírám buničinou namočenou ve vodě, při malým hovínku to samé, při větším, kdy se to dostane dál než mezi půlky, jde do umyvadla pod proud. (OT: Fakt nevím, jak tohle budu dělat dál, protože našich 9,5 kg dítěte už pomalu na jedný ruce neudržím. :roll: )
Mažu výhradně rybilkou, při každém přebalení. Bepanthen se nám neosvědčil.
Frnďičku pucuju od mázku při každým koupání nebo při větší nehodě a zatím stále promazávám při pokoupelovém mazání slunečnicovým olejem.
Všechny tyhle postupy mám naučený z porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
2.5.10 21:16

Tak já nemám moc v lásce ubrousky, takže jsem ze začátku používala mokrou žínku, kterou jsem vždy pořádně vyčváchala a večer dala prát s plenama, přes den používám balvněné. Jinak mi řekli, že jednou týdně se mázek má vytírat tyčinkou do uší namočenou v olejíčku a jen jemně a rozevírat pysky aby nesrostly, taky jemně samozřejmě. Dneska už malou po každém počůrání opláchnu pod tekoucí vodou v umyvadle a utřu nechám jí pár minut poběhat bez pleny a pak zabalím, mažu jen večer před spaním bepanthenem. Když se pokaká myju v umyvadle někdy i dětským mýdlem jemně omyju. Jinak jí pak skontroluju jesli je vše očištěno kouknu mezi pysky y když tam něco je očistím vlhkou žínkou nebo ručníkem a to opatrně abych jí neublížila. Jinak mě nikdo v porodnici nic neřekl ani neukázal, tohle mi poradila až doma na kontrole doktorka jak jsme se vrátili z porodnice. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
2.5.10 21:34

Už v porodnici byl k dispozici perlan na utírání, jen jsem namočila ve vodě a tak jsem si ho koupila i domů a používám celou dobu. Koupila jsem si celé role přímo u výrobce, nastříhám a když je to jen o počůraného, tak peru, když pokakané, vyhazuji. Když je malá pokakaná, myji jí pod tekoucí vodou a i tak se mi ne vždy podaří umýt všechny zbytky stolice ze všech záhybů a tak pipinku ještě vytřu opatrně buď tím perlanem, nebo si dám na tyčinku olej a otřu tím. Když je malá jen počůraná, tak jen otírám zvenku záhyby a prdelku, kam to steče. Na mazání jsem používala rybí mast a do začátku přikrmování a růstu zoubků nebyla malá ani jednou opruzená, teď je to trochu horší, tak používáme Sudocream, ale malá má exém, tak má opravdu hodně citlivou pokožku. Přijde mi zcestné, že někdo radí nevytírat mázek, když se tam každou chvíli dostane stolice. Navíc mě tedy i dětská říkala, že mázek je živné pole pro bakterie a že otírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
2.5.10 22:10

Omlouvám se, nečetla jsem celou diskusi. Ale já malou utírám olejovýma ubrouskama z DMka (nejsou vlhke,jen mastné). Utírám jí jak po čůrání tak i potom co ji utřu bobek mokrýma :lol: Utírám i mezi pysky, protože je to záhyb,kam se dostávají nečistoty.A všecky ohyby beru.Jinak mě říkali,že mám ze začátku nechávat trochu ten mázek co měla po porodu,ale jednou za par dni vytřít mastným ubrouskem nebo olejem úplně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
2.5.10 22:30

Tak já jsem úplně mimo, co tady čtu o tom srůstání, to jsem v životě neslyšela, nikdo mi to neříkal, ani známí ani v porodnici. Malou utírám při každém přebalování, teď už má stolici pevnější, takže je to lepší, jen otřu, namažu rybilkou a hotovo. Když byla menší a měla stolici řidčí, takže skoro všude, otřela jsem ubrouskem a pak ještě pořádně žínkou, nechala chvíli vyvětrat. Používám ubrousky z DM, zásyb vůbec. Opruzelá nebyla nikdy, někdy, když má okolí zadečku červenější, tak na noc natřu krémem na opruzeniny z DM sensitive a je to v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
2.5.10 22:32

Od narození přebaluju v koupelně, při ruce mám čistou vodu, takže vlhčené kupované ubrousky používám jen v terénu. Kupuju 3 vrstvé papírové ubrousky tahací z krabice a ty namočím ve vodě a otřu. Poslední dobou ještě na ten namočený kapesníček kápnu olej. Pokud byla hodně pokakaná, tak šla zadnice do umyvadla pod tekoucí vodu, to jsem jí tam ještě udržela, teď jí teda občas musím šupnout pod sprchu… Mažu při každém přebalení krémem z DM proti opruzení, zelený a moc se mi osvědčil.
Jinak mázek z pipinky se podle mé doktorky má odstraňovat, pysky opatrně roztahovat, to vše po koupání a promastit např. slunečnicovým olejem (mazala jsm tím celé tělo). Ke srůstu u nás nedošlo Kámoška nemazala, mázek nechávala a srusty byly. :nevim:
Zásyp už se snad už vůbec nepoužívá :think: …

Jo a určitě utírat ve směru od pipky k zadečku a už se pak nevracet. Prostě jeden tah a pak nový kapesníček/ubrousek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
2.5.10 22:52

Dano, jojo, je to zvláštní, o fimóze ví každý, ale o problémech holčiček ti neřeknou kolikrát ani pediatři, když se vysloveně nezeptáš…
až budeš mít čas, tak se koukni sem: https://www.emimino.cz/…nechie-8184/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
2.5.10 22:58

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
2.5.10 23:02

Je, tak jsem se trošku uklidnila po přečtení článku, protože jak tam píšou o předcházení, tak já, když malou večer sprchuju, tak jí pipku pěkně roztáhnu a vysprchnu. Tak to snad dělám dobře, ještě jednou díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
2.5.10 23:17

Taky mě v porodnici učili mýt (vlastníma ubrouskama) i po počůrání, jen říkali, že pak není třeba mazat, ale mažu po každém přebalení Rybilkou…
V porodce sestry po koupání roztáhnou pysky a vytíraly plínkou, kterou utíraly mimča všechny nečistoty, i mázek… všechno pryč… denně…
Tak to tak dělám. když je moc pokaděná, taky letí pod vodu :D jinak používám ubrousky Libenar a zatím bez negativní reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
3.5.10 00:00

také očištuji vlhkýmy ubousky, když se pokadí, vezmu jí rovnou do vany pod vodu, a když počůrá vždycky otřu ubrouskem, a opruzeniny něměla nikdy, ani jednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
3.5.10 06:51

Myslím že o čištění je tady už napsáno dost, tak že já to dělám jak většina z vás.
Dano jen chci dodat k tomu srustání, osobně jsem se setkala s maminkou, která pečlivě čistila a stejně ke srustum došlo, holčičce byly tři měsíce jak musela na dilataci, nyní v 6ti letech se jí to vrátilo zpět, dr. na gynekologii jí tvrdil, že se ti stává i přes pravidelné čištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
3.5.10 07:02

teda mam chlapecka, ale po pocirani ho neotziram, zato mu dvakrat denne meju zadecek pod kouhoutkem - aby to nesmrdelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí