Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:asi blba reakce, ale prvni co me napadlo - jako fakt? Oni si to „nestahnou“ treba pri masturbaci? Omlouvam se za pitome dotazy, ale peci o muzsky ud vubec nerozumim a nerada bych mu s nim neco udelala. Me prave lekarka rikala at si ho nevsimam, ale babicky a jine starsi skoly me pomalu ukamenovaly, ze nestahuju, ze ony stahovaly. Manzel si samozrejme nic nepamatuje (nastesi, ale ma vse v poradku).Jen se zeptam, co by se tedy mohlo stat, kdyz bych pretahovala uz ted? O nejakych drobnych poranenich jsem cetla, ale cemu presne to vadi? Moc dekuji.
Zajizvi se to a pak to přestane jít přetahovat. Notabene hrozí infekce a bolest. A pak může být na pořadu dne operace.
Syn si zacina stahovat ve vane az ted v 5ti letech, jde mu to tak do pulky. Dela si to sam, protoze sam vi, kam az muze, nic nasilne bych mu rozhodne nedelala, natoz malymu miminu, co se nemuze branit
@Bídžej píše:
Zajizvi se to a pak to přestane jít přetahovat. Notabene hrozí infekce a bolest. A pak může být na pořadu dne operace.
Tak a ted budu za debila, ale zeptam se. To, ze se zjizvi a nejde pretahnout znamena, ze pak neni odhaleny zalud a je porad sxhovany za prekozkou? (proc se ptam, protoze muj byvaly pritel nemel prave vubec videt zaludy musel si to vzdy stahnout a muz ho videt ma, tzn. ze u byvaleho bylo to poraneni?)
@Anonymní píše:
Tak a ted budu za debila, ale zeptam se. To, ze se zjizvi a nejde pretahnout znamena, ze pak neni odhaleny zalud a je porad sxhovany za prekozkou? (proc se ptam, protoze muj byvaly pritel nemel prave vubec videt zaludy musel si to vzdy stahnout a muz ho videt ma, tzn. ze u byvaleho bylo to poraneni?)
Muži mají různě dlouhé předkožky, někomu jde i v klidovém stavu vidět jistá část žaludu, jiný jej má schovaný i v erekci (kvůli dlouhé předkožce) a pro jeho obnažení si ji musí stáhnout.
Já nechápu tu obsesi sahat chlapečkům na pindíky. Myslíte, že se historicky chlapcům stahovala předkožka? Asi těžko. Mně to přijde stejně ujetý, jako kdyby se holčičkám do pipiny něco strkalo, aby se to tam jako dostatečně roztáhlo pro budoucí sexuální život. To je přece kravina. Nechte chlapečky žít, pokud nemají problém s čůráním, netřeba řešit a dělat jim zbytečné problémy.
Syny mám dva, už docela velké a na penisy jsem jim nehrabala a ani s tím nehodlám před pubertou začínat, však oni si to rádi přetáhnou sami, až budou chtít..
@Anonymní píše:
Já nechápu tu obsesi sahat chlapečkům na pindíky. Myslíte, že se historicky chlapcům stahovala předkožka? Asi těžko. Mně to přijde stejně ujetý, jako kdyby se holčičkám do pipiny něco strkalo, aby se to tam jako dostatečně roztáhlo pro budoucí sexuální život. To je přece kravina. Nechte chlapečky žít, pokud nemají problém s čůráním, netřeba řešit a dělat jim zbytečné problémy.
Syny mám dva, už docela velké a na penisy jsem jim nehrabala a ani s tím nehodlám před pubertou začínat, však oni si to rádi přetáhnou sami, až budou chtít..
Obsese? Vite vubec kolik spiny a bordelu je pod tou kuzi? Myslim ze by to melo byt v ramci denni hygieny normalni si umyt pindika a rozhodne driv jak v puberte, nebo jak pise pani nahore v 5 letech…
V porodnici mi rekli ze si nemam pindika vsimat, v 7tydnech dostal zanet mocaku a to z toho, ze mel hooodne zuzenou kuzicku a pod ni uplny smotky bordelu… pri hospitalizaci mu to trosku setrne pod mym dohledem cistili a ja videla co tam je, no fuj (cistili opatrne, zadny nasili, zadny poraneni)
Sama jsem se nemohla rozhodnout jak se k tomu postavim, chtela jsem taky neresit, ale po 1.roce jsem nakonec zacala, po koupani namazat a lehce zkusit a vysledek? Cca 14dni a pretahl uplne, ted ma 2 roky, vzhledem k tomu ze jsou vedra a uz 3 mesice chodi bez plen beha doma dole nahatej a s pindikem si hraje sam (dela kuk
) a je to super, ve vane uz si ho umi umyt a jsem za to stastna, odpada pozdejsi reseni vsech nesmyslu…
Nikdy jsem to nedelala. Pokud neni nejaky zdravotni problem, tak neni podle me duvod.
@Anonymní píše:
O mého manžela se v tomto směru také maminka vůbec nestarala. Seznámili jsme se, když nám bylo 20. Přetáhnout mu vůbec nešlo. Několik let se potýkal se záněty způsobenými zanesením špíny. Když mu bylo 27 tak se situace natolik vyhrotila, že šel na obřízku. Nastalo několika měsíční trápení s léčením. U dospělého chlapa docela zásah do psychiky. Kdyby se o něj mamka líp starala, nemuselo by k tomu vůbec dojít.
Každopádně ve 4 týdnech bych to nechala úplně být. To je fakt brzy. Synovi je 7 let a přetahuje si sám a ještě to nejde úplně. Ale necháváme tomu volný průběh, netlačím na pilu. Ale trénujeme. V klidu a pohodě. Rozhodně bych bránila, aby mu nějaký doktor stáhnul násilím naráz. To bych mu ruce urazila.
@S.Berankinová píše:
O mého manžela se v tomto směru také maminka vůbec nestarala. Seznámili jsme se, když nám bylo 20. Přetáhnout mu vůbec nešlo. Několik let se potýkal se záněty způsobenými zanesením špíny. Když mu bylo 27 tak se situace natolik vyhrotila, že šel na obřízku. Nastalo několika měsíční trápení s léčením. U dospělého chlapa docela zásah do psychiky. Kdyby se o něj mamka líp starala, nemuselo by k tomu vůbec dojít.Každopádně ve 4 týdnech bych to nechala úplně být. To je fakt brzy. Synovi je 7 let a přetahuje si sám a ještě to nejde úplně. Ale necháváme tomu volný průběh, netlačím na pilu. Ale trénujeme. V klidu a pohodě. Rozhodně bych bránila, aby mu nějaký doktor stáhnul násilím naráz. To bych mu ruce urazila.
A kdy jste tedy začala přetahovat synovi?
@LittlePumpkin píše:
Obsese? Vite vubec kolik spiny a bordelu je pod tou kuzi? Myslim ze by to melo byt v ramci denni hygieny normalni si umyt pindika a rozhodne driv jak v puberte, nebo jak pise pani nahore v 5 letech…
V porodnici mi rekli ze si nemam pindika vsimat, v 7tydnech dostal zanet mocaku a to z toho, ze mel hooodne zuzenou kuzicku a pod ni uplny smotky bordelu… pri hospitalizaci mu to trosku setrne pod mym dohledem cistili a ja videla co tam je, no fuj (cistili opatrne, zadny nasili, zadny poraneni)
Sama jsem se nemohla rozhodnout jak se k tomu postavim, chtela jsem taky neresit, ale po 1.roce jsem nakonec zacala, po koupani namazat a lehce zkusit a vysledek? Cca 14dni a pretahl uplne, ted ma 2 roky, vzhledem k tomu ze jsou vedra a uz 3 mesice chodi bez plen beha doma dole nahatej a s pindikem si hraje sam (dela kuk) a je to super, ve vane uz si ho umi umyt a jsem za to stastna, odpada pozdejsi reseni vsech nesmyslu…
To ovšem není normální fyziologický stav
. Tam už došlo k nějakému zúžení, potížím a potřebě řešit. Moji chlapci si umí penis umýt sami a věřte, že bordel a humus, co popisujete, za predkožkou, nikdy neměli. ![]()
@S.Berankinová píše:
O mého manžela se v tomto směru také maminka vůbec nestarala. Seznámili jsme se, když nám bylo 20. Přetáhnout mu vůbec nešlo. Několik let se potýkal se záněty způsobenými zanesením špíny. Když mu bylo 27 tak se situace natolik vyhrotila, že šel na obřízku. Nastalo několika měsíční trápení s léčením. U dospělého chlapa docela zásah do psychiky. Kdyby se o něj mamka líp starala, nemuselo by k tomu vůbec dojít.Každopádně ve 4 týdnech bych to nechala úplně být. To je fakt brzy. Synovi je 7 let a přetahuje si sám a ještě to nejde úplně. Ale necháváme tomu volný průběh, netlačím na pilu. Ale trénujeme. V klidu a pohodě. Rozhodně bych bránila, aby mu nějaký doktor stáhnul násilím naráz. To bych mu ruce urazila.
Pletete si pojmy s dojmy. To, že si váš manžel nemyl ve 20letech sám penis, není vizitkou jeho maminky, ale jeho samotného. My tu mluvíme o přetahování předložky mimin a batolat. Je samozřejmé, že je potřeba penis umýt, zvlášť u dospělého může. S tím jsem se tedy nesetkala, že by si ho dospělý muž nemyl. Pokud musel na obřízku a měl zúžení, nebyl to fyziologický stav, chápete?
@Anonymní píše:
A kdy jste tedy začala přetahovat synovi?
Dr říkala od jednoho roku. Nešlo to. Postupně se z toho stala doma histerie. Syn si dával ruce mezi nohy a schovával si ho a křičel ať mu na něj nesahám. Hrůza. Plakal a prosil, že ho to bolí. To jsem se zarazila a říkala si, že to takto teda ne. Na další kontrole to pořád nešlo a dr už vyhrožovala, že nás pošle do nemocnice na přetažení. Tak jsem sedla na net a něco načetla. Zjistila jsem, že se to může uvolňovat až do 8 let. Hlavně nepoužívat žádné násilí, jinak s tím jsou potíže po dlouhá léta. Doktory poslat do háje. Takže jsme se doma uklidnili, nechala jsem kluka být a časem když trochu povyrostl, tak jsem mu říkala ať sám zkusí. Jde to po malých kouscích, ale jde. Syn z toho nemá trauma. Dnes jde s manželem na sedmiletou prohlídku a hned jsem manželovi dávala instrukce, že kdyby se dr ptal, jak to jde, tak že má říct že je vše ok bez problémů a kdyby mu ho dr chtěl přetáhnout tak ať ho okamžitě zastaví s tím, že si to manželka nepřeje. Urazila bych doktorovi ruce, kdyby mu to násilím přetáhnul až do konce.
@S.Berankinová píše:
Dr říkala od jednoho roku. Nešlo to. Postupně se z toho stala doma histerie. Syn si dával ruce mezi nohy a schovával si ho a křičel ať mu na něj nesahám. Hrůza. Plakal a prosil, že ho to bolí. To jsem se zarazila a říkala si, že to takto teda ne. Na další kontrole to pořád nešlo a dr už vyhrožovala, že nás pošle do nemocnice na přetažení. Tak jsem sedla na net a něco načetla. Zjistila jsem, že se to může uvolňovat až do 8 let. Hlavně nepoužívat žádné násilí, jinak s tím jsou potíže po dlouhá léta. Doktory poslat do háje. Takže jsme se doma uklidnili, nechala jsem kluka být a časem když trochu povyrostl, tak jsem mu říkala ať sám zkusí. Jde to po malých kouscích, ale jde. Syn z toho nemá trauma. Dnes jde s manželem na sedmiletou prohlídku a hned jsem manželovi dávala instrukce, že kdyby se dr ptal, jak to jde, tak že má říct že je vše ok bez problémů a kdyby mu ho dr chtěl přetáhnout tak ať ho okamžitě zastaví s tím, že si to manželka nepřeje. Urazila bych doktorovi ruce, kdyby mu to násilím přetáhnul až do konce.
Děkuji. Takže opravdu se teď razí teorie nepretahovani. Mě jen vylekaly babičky. Doktorka bude snad v pohodě a bude nás respektovat.