Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Já si čas od času udělám masku (zabal) na vlasy z olivového oleje. Krásně se pak vlasy lesknou. ![]()
Maska na vlasy Wonder od Gestilu, zábal z kokosového oleje (z DM), vlasové tonikum Energetika G od Gestilu pročišťující, šampon - jakýkoli průhledný bez dimethiconů.
@kolmenka a mohu se zeptat jak ji děláš? Já zkoušela z medu, ale mám dlouhé vlasy a tak spotřeba medu je pak poměrně velká ![]()
@MarkétkaBeruška olej napatláš na vlasy ( já používám kvalitní pannenský) na to daš igelitový sáček a přes to ručník aby se to udrželo v teple. Necháš cca 30 - 45 minut působit a pak normálně umyješ vlasy jako vždy.
@kolmenka tak to je jednoduché, díky zkusím, já mám domácí olivový olej tak zkusím ![]()
Na suché vlasy používám Mythic oil od Loreal Professional, krásně voní a mě vyhovuje. Mám dlouhé černé vlasy přes půlku zad a barvím se každých 4-6 týdnů a i když barvím spíš odrosty, tak stejně musím ke konci rozetřít barvu na 5 min do zbytku vlasů pro oživení barvy. Pěstuju dlouhé vlasy a i nerada chodím na stříhání konečků a tak mažu olejíčky, používám salónové šampony i balzámy.
Taky se vetřu s dotazem, nějaké tipy na suchou vlasovou pokožku by nebyly? Ne přímo vlasy, ty se mi suché nezdají, ale jak se barvím, fénuju a tak, tak mám potom tu kůži přesušenou, že mně občas i docela svědí ![]()
Doporučuji Loreal Professionel Série Expert (já jsem měla Vitamino color) a po něm jsem měla vlasy pěkné.
Teď používám Kerastasse a taky super!
Ceny jsou vyšší, ale zase potřebuješ mnohem méně, takže ti déle vydrží. ![]()
@MarkétkaBeruška píše:
Pěknou neděli všem, tak si jdu opět pro radu. Holky, co používáte na vlasy, myslím jaký šampón, balzám nebo kondicionér? Mám poslední dobou strašně suché, nepoddajné vlasy a nevím jak je zkrotit? Jak se to daří vám?
používám aktuálně nějaký obyčejný šampon od herbavery z drogerie teta za asi 50 korun. Od tý doby co ho mám mám vlasy o dost lepší.
Vlasy si barvím pouze hennou.
Jo a občas si dělám masku z jogurtu, vajíčka a olivovýho oleje.
Holky všem vám moc děkuji
leccos určitě vyzkouším, já do teď používala šampon z Yves Rocher takový zelený se stromem
a byl super, ale přijde mi že te´d už nějak nepůsobí.
@MaJiKa píše:
Taky se vetřu s dotazem, nějaké tipy na suchou vlasovou pokožku by nebyly? Ne přímo vlasy, ty se mi suché nezdají, ale jak se barvím, fénuju a tak, tak mám potom tu kůži přesušenou, že mně občas i docela svědí
Koupila bych si nějaké vlasové tonikum. V lékárně mívaj kopřivové nebo březové celkem za babku - do 30 Kč.
Pěknou neděli všem, tak si jdu opět pro radu. Holky, co používáte na vlasy, myslím jaký šampón, balzám nebo kondicionér? Mám poslední dobou strašně suché, nepoddajné vlasy a nevím jak je zkrotit? Jak se to daří vám?