Pečení od dr.Oetkera

4515
22.10.12 17:09

Pečení od dr.oetkera

Ahoj, nejsem nijak zdatná pekařka, ale na tyhle vánoce bych chtěla sama něco upéct. A napadlo mě zkusit toto http://www.pecemenavanoce.cz/…cky-vanocka/ to bych snad mohla zvládnout i já. Zkoušel jste někdo z toho péct, je to poživatelný :mrgreen:? děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Misuldy
22.10.12 17:19

Já jsem přímo tohle nezkoušela, ale myslím si, že to bude nic moc… :nevim: Zkoušela jsem pár věcí této značky, ale stačilo jednou… Jediný co je jakž takž dobrý je ten Krtkův dort, ale i ten se dá udělat domácí… :think:

• Citovat
  • Upravit
zichisek
22.10.12 17:27

Mě přijde, že je v těchto „polotovarech“ zbytečně moc sra*ek. Chutná to uměle a přitom zrovna třeba to linecké je lehké.
Zkoušela jsem od nich vánočku, ale sloužila leda jako těžítko :mrgreen: ani nešla nakrájet :think: Od té doby děláme raději domáci.

• Citovat
  • Upravit
2075
22.10.12 17:28

Pokud neumíš péct tak si raději u někoho objednej, tohle nebude dobré :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
22.10.12 17:35

Jste mě tedy holky moc nepotěšily :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515

Jste mě tedy holky moc nepotěšily :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798

No, stejně budeš muset válet, vykrajovat, dávat na plech, hlídat čas pečení.
Ušetříš si akorát vážení - což předpokládám umíš, že :mrgreen:
Takže jako nezdatné pekařce ti to nepomůže vůbec nijak, leda bys neuměla poznávat čísla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
22.10.12 17:37

@Pipet

to jo to máš pravdu, ale zase u těchle směsí se mi nemůže stát, že se nepovede těsto ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
22.10.12 17:40

Není to vyloženě špatný, ale stejně dobře se dá upét doma. V těch krabicích nečejkej žádný zázrak. Je to sypká směs-tu doma uděláš také, když dáš mouku, cukr…a do směsi něco přidáš…Takže krabička není o nic snažší než když si vše uděláš od základu sama, vyjde to doma hlavně levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
22.10.12 17:40

@MarkyM zkoušela jsem perníčky a byli hnusný tvrdý, a chuť divná, já z toho cítila něco :nevim: nevím co, ale bylo to hnusný :lol:
Mám výhodu, že u nás cukroví nikdo nejí, jen já, takže nemusím péct :palec: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8935
22.10.12 17:41
@MarkyM píše:
@Pipetto jo to máš pravdu, ale zase u těchle směsí se mi nemůže stát, že se nepovede těsto ne?

Může se to stát…stačí trochu víc vody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.10.12 17:42

Nedokážu si představit, co bys musela udělat, aby „se nepovedlo“ těsto.
Jedině to blbě zvážit… - Taky už jsem dala do buchtiček 300g cukru místo jen 30g :mrgreen: vznikla z toho vrhací zbraň celkem solidní průrazné síly :lol:

I tady na emiminu je plno vyzkoušených receptů, nic na tom není…
Však zkus nějaké třeba zítra a uvidíš :D, přes vánoci budeš skoro profík :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
22.10.12 17:44

@K.Black

Tak u nás to jím taky jen já a možná letos i malá, ale tak nějak bych to chtěla zkusit a mít něco na tác :mrgreen:

Ale tak receptů mám spoustu tak třeba něco jednoduchýho zkusim no…ach jo jsem si myslela že si to tímhle usnadnim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
22.10.12 17:46

@Pipet

ty jo vy jste hrozný, ještě kvůli vám začnu péct :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
22.10.12 17:46
@MarkyM píše:
@Pipetto jo to máš pravdu, ale zase u těchle směsí se mi nemůže stát, že se nepovede těsto ne?

když si vezmeš od někoho známýho ověřený a vyzkoušený recept a nakoupíš opravdu kvalitní suroviny, tak se těsto povede ;)

do těch krabiček oni dávaj hodně chemie, aby to vydrželo…takový pečivo bych třeba dětem nedala ;) ale poživatelný to asi bude…dají tam hodně různých umělých vůní a chutí, že to chutnat bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí