Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, nejsem nijak zdatná pekařka, ale na tyhle vánoce bych chtěla sama něco upéct. A napadlo mě zkusit toto http://www.pecemenavanoce.cz/…cky-vanocka/ to bych snad mohla zvládnout i já. Zkoušel jste někdo z toho péct, je to poživatelný
? děkuji ![]()
Já jsem přímo tohle nezkoušela, ale myslím si, že to bude nic moc…
Zkoušela jsem pár věcí této značky, ale stačilo jednou… Jediný co je jakž takž dobrý je ten Krtkův dort, ale i ten se dá udělat domácí… ![]()
Mě přijde, že je v těchto „polotovarech“ zbytečně moc sra*ek. Chutná to uměle a přitom zrovna třeba to linecké je lehké.
Zkoušela jsem od nich vánočku, ale sloužila leda jako těžítko
ani nešla nakrájet
Od té doby děláme raději domáci.
Pokud neumíš péct tak si raději u někoho objednej, tohle nebude dobré ![]()
No, stejně budeš muset válet, vykrajovat, dávat na plech, hlídat čas pečení.
Ušetříš si akorát vážení - což předpokládám umíš, že ![]()
Takže jako nezdatné pekařce ti to nepomůže vůbec nijak, leda bys neuměla poznávat čísla.
to jo to máš pravdu, ale zase u těchle směsí se mi nemůže stát, že se nepovede těsto ne?
Není to vyloženě špatný, ale stejně dobře se dá upét doma. V těch krabicích nečejkej žádný zázrak. Je to sypká směs-tu doma uděláš také, když dáš mouku, cukr…a do směsi něco přidáš…Takže krabička není o nic snažší než když si vše uděláš od základu sama, vyjde to doma hlavně levněji.
@MarkyM zkoušela jsem perníčky a byli hnusný tvrdý, a chuť divná, já z toho cítila něco
nevím co, ale bylo to hnusný ![]()
Mám výhodu, že u nás cukroví nikdo nejí, jen já, takže nemusím péct
![]()
@MarkyM píše:
@Pipetto jo to máš pravdu, ale zase u těchle směsí se mi nemůže stát, že se nepovede těsto ne?
Může se to stát…stačí trochu víc vody…
Nedokážu si představit, co bys musela udělat, aby „se nepovedlo“ těsto.
Jedině to blbě zvážit… - Taky už jsem dala do buchtiček 300g cukru místo jen 30g
vznikla z toho vrhací zbraň celkem solidní průrazné síly ![]()
I tady na emiminu je plno vyzkoušených receptů, nic na tom není…
Však zkus nějaké třeba zítra a uvidíš
, přes vánoci budeš skoro profík ![]()
Tak u nás to jím taky jen já a možná letos i malá, ale tak nějak bych to chtěla zkusit a mít něco na tác ![]()
Ale tak receptů mám spoustu tak třeba něco jednoduchýho zkusim no…ach jo jsem si myslela že si to tímhle usnadnim ![]()
@MarkyM píše:
@Pipetto jo to máš pravdu, ale zase u těchle směsí se mi nemůže stát, že se nepovede těsto ne?
když si vezmeš od někoho známýho ověřený a vyzkoušený recept a nakoupíš opravdu kvalitní suroviny, tak se těsto povede ![]()
do těch krabiček oni dávaj hodně chemie, aby to vydrželo…takový pečivo bych třeba dětem nedala
ale poživatelný to asi bude…dají tam hodně různých umělých vůní a chutí, že to chutnat bude ![]()