Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ja s Oetkerem pecu bezne a chutna nam to
.
Cukrovi tedy zatim ne, to mi pece mama.
Vyhodu vidim ale hlavne v tom, ze asi nemusim zkoumat, zda mam vsechny suroviny a sepisovat si takovy ty sileny seznamy typu tolik mouky, tolik Hery, kokos, do tohodle druhu to patri, to jinyho zase ne
. Rikam - nepecu, moc to neumim (to jste asi poznaly
), ale prave tohle me na vanocnim peceni odrazuje nejvic
vsechno kramovat, vazit, pak zas uklizet.
Ja jsem ale celkove vylozene „milovnik“ Vanoc ![]()
Ja bych se tech krabic nebala ![]()
My od Dr. Oetkera milujeme Prášek do perníku. Cukroví pečeme výhraně domácí a myslím, že udělat těsto není vůbec žádná věda. Stačí jen dobrá váha a trocha trpělivosti. Fakt bych do práškových směsí už kvůli dětem nešla ![]()
A třeba zrovna ty kokosky jsou snad nejjednodušší cukroví: 200g kokosu, 150g moučk. cukru, 2 vejce. Uděláš hrudky a pečeš při 180stupních cca 20-30min. Lepší jsem ještě nejedla. Držím pěsti ať se povedou ![]()
Díky moc holky, překecaly jste mě, takže už schraňuju receptry a něco si upeču sama.
Jo a kdy tak začínáte péct, začátkem prosince to stačí ne?
@MisaHanuska píše:
My od Dr. Oetkera milujeme Prášek do perníku. Cukroví pečeme výhraně domácí a myslím, že udělat těsto není vůbec žádná věda. Stačí jen dobrá váha a trocha trpělivosti. Fakt bych do práškových směsí už kvůli dětem nešla
tak to je koření ne? to používám taky, vím že se dá namíchat, ale to je pro mě scifi ![]()
@MarkyM píše:
Díky moc holky, překecaly jste mě, takže už schraňuju receptry a něco si upeču sama.
Jo a kdy tak začínáte péct, začátkem prosince to stačí ne?
a co budeš péct? tak já teda taky no
ale malé dávky, jen nepečené ve velkém, a pak milion chlebíčků a bambilion jednohubek ![]()
no já taky samozřejmě jen malé dávky a spoustu nepečenýho.
Noo začnu takovým tim základním- linecký ozdobim na 10 způsobů
, pak tu někdo psal vanilkový rohlíčky a část jich namočim do čokolády a hned máme dva druhy, perníčky, nějaký trubičky bych chtěla zkusit…
Ještě hledám nějaký jednoduchý recepty ![]()
no já taky samozřejmě jen malé dávky a spoustu nepečenýho.
Noo začnu takovým tim základním- linecký ozdobim na 10 způsobů
, pak tu někdo psal vanilkový rohlíčky a část jich namočim do čokolády a hned máme dva druhy, perníčky, nějaký trubičky bych chtěla zkusit…
Ještě hledám nějaký jednoduchý recepty ![]()
@K.Black píše:
a co budeš péct? tak já teda taky no![]()
ale malé dávky, jen nepečené ve velkém, a pak milion chlebíčků a bambilion jednohubek
Nedala bys par typu na jednohubky? Snad nebudou vadit v tehle diskusi. ![]()
@nakukovatelka píše:
Nedala bys par typu na jednohubky? Snad nebudou vadit v tehle diskusi.
no já nedělám podle receptu
tak vždycky něco skládám ![]()
@MarkyM no tak upeč linecký, vykrájej různé tvary, různě ozdob a hned máš 8 druhů
jo a vanilkový rohlíčky, půlku jich pak namoč do čokolády, a máš další dva druhy 
Jako já letos, možná budu taky péct
asi po 5 letech, no uvidíme