Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
plynova trouba je dobra na maso, ale buchty, zvlast kynute, se pecou spatne. nikdy se mi to v plynove poradne nepovedlo. vyresila jsem to mikrovlnkou s crispem a horkovzduchem, na chalupe jsme meli remosku, ale elektricka trouba je proste na buchty top. pry se plynova snad da nejak seridit, aby pekla rovnomerneji, ale kdyz jsem mela plyn, nesehnala jsem nikoho, kdo by to udelal
Nikdy jsem to nedokázala
Mívala babička, ona tam pekla moc dobře všecko vč. kynutých buchet, já to prostě nezvládla. Pak jí to bouchlo do obličeje, takže se naštvala a šla do elektrické. Já po té zkušenosti bych plynovou nikdy nechtěla, ale chápu, že nemáš na výběr. Co remoska?
Ja taky pecu v plynove. Ale ne teda z kynutyho testa. Ale vselijaky buchty na plech, babovku, listovy testo, nakyp, dotr. To se mi pokazdy povede. Oproti receptům jsem to vzdycky delala dyl. Teplotu jsem nejak odhadla, nebo spis davala min a nakonec jsem trosku pridala. Chce ti vychytat, ale da se docela v pohode. ![]()
@ugluk píše:
Nikdy jsem to nedokázalaMívala babička, ona tam pekla moc dobře všecko vč. kynutých buchet, já to prostě nezvládla. Pak jí to bouchlo do obličeje, takže se naštvala a šla do elektrické. Já po té zkušenosti bych plynovou nikdy nechtěla, ale chápu, že nemáš na výběr. Co remoska?
Remosku nemám ale už jsem nad ní taky přemýšlela
@lany2 píše:
Ja taky pecu v plynove. Ale ne teda z kynutyho testa. Ale vselijaky buchty na plech, babovku, listovy testo, nakyp, dotr. To se mi pokazdy povede. Oproti receptům jsem to vzdycky delala dyl. Teplotu jsem nejak odhadla, nebo spis davala min a nakonec jsem trosku pridala. Chce ti vychytat, ale da se docela v pohode.
No já pekla z listového těsta a to jsem měla na min a vůbec to nenaběhlo. Prosím a do jaké výšky dáváte plech?
Vsechno naprostredek. Max drobny vanocni cukrovi jsem davala nahoru. Ale babovky buchty na plech pecu tak na 1/4 proste min jak pulku - Na te stupnici jak regulujes teplotu. Snad chapes co tim myslím. ![]()
Plynová trouba je na pečení hrozná. Dávala jsem do spodu plech vyložený alobalem, aby se všechno hned nepřipalovalo. Asi bych si pořídila remosku nebo něco podobného, pokud není možnost vyměnit troubu.
@lany2
Jojo vím. No tak ještě zkusím pár pokusu a když ani tak to nepůjde tak na to prdim. Děkuji moc
@pppetulda22
to vychytas, kdyztak proste dat radej malicko na min a pect delsi dobu (u babovky a buchet na plech urcite).
mamka mívala taky plynovou, nikdy to nepeklo dobře a rovnoměrně. U cukroví musela dávat a spodek plech s vodou aby spodní cukroví nebylo spálené a horní pořád nedopečené. Zlatá elektrika s horkovzduchem. Ale třeba s plynovými hořáky jsem na výsost spokojená, nechtěla bych sklokeramiku apod.
Ahoj chtěla bych se taky zeptat co proti pripaleni že spoda. Slyšela jsem že alobal takže musím dát do spodu plech s alobalem a cukroví dst až úplně nahoru?
Zdravím ženy ☺️. Chci se zeptat jak mluvíte o tom pekáči s alobalem nebo vodou, ten se dává úplně dolů, kde mám další pekáče nebo je to myšleno úplně dolů ve vnitř trouby kde je rošt? Díky moc. A rošt tím pádem na prostředek a pod to dát pekáč s vodou nebo ten alobal, jestli sem to dobře pochopil.🫣 Slyšel sem i střešních krytinách, že bych tam dal dvě vedle sebe. Sem sám tak mi to stačí ☺️