Pečení vánočního cukroví v předstihu.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26862
6.11.21 15:54
@Semtex píše:
Já mám perníčky vždycky měkký hned :lol: to jsou asi prepeceny, když jsou tvrdý, ne?

To je receptem. Taky pecu ty, co jsou mekke hned. A pecu je koncem listopadu, protoze to je pro nas adventni pecivo, ne vanocni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
6.11.21 15:55
@Semtex píše:
Já mám perníčky vždycky měkký hned :lol: to jsou asi prepeceny, když jsou tvrdý, ne?

Je rozdíl v receptech. Taky máme dvoje. Jedny jsou hned měkké a druhé těch 14 dnů a víc opravdu potřebují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
6.11.21 15:56
@cecetka píše:
To je receptem. Taky pecu ty, co jsou mekke hned. A pecu je koncem listopadu, protoze to je pro nas adventni pecivo, ne vanocni :)

Já taky. Peču na konci listopadu. A ty sníme skoro hned. PAk pár těch tradičních tvrdých. A před svátky ještě ty hned měkké, protože je máme fakt rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
6.11.21 15:59
@Anonymní píše:
Ahojte, letos to u nás vypadá před svátky na pořádný fofry, tak mě napadlo alespoň některé druhy cukroví napéct hodně dopředu (klidně začít třeba už příští týden). Jen se bojím, aby to nakonec neskončilo průšvihem. Má s tím někdo zkušenost? Které druhy radši nechat až opravdu na vánoční pečení? Je potom možné dát po Vánocích přebytky na mrazák, nebo už by to nestálo za nic? Budu ráda za každou radu. :nevim: :kytka:

Suche cukrovi si v klidu napec. V prosinci to jen slepis. Kdyz to spravne uskladnis, tak se tomu nic nestane.
Co myslis… jak to asi delaji ty, co pecou na zakazku? Uz jedou :lol:

Treba takove zazvorky se pecou mesic dopredu, museji se odlezet.
A prava nemecka stola taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.11.21 16:01

U nas by se bylo sezrane. Jen by me zajimalo, kolik je letos normalni cena za kilo cukrovi, kdyz si nechate upect. Uz jsem videla, ze chteji i 1.200,–/kg a to mi prijde uz prehnane…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.21 16:01

Myslím, že k tomu musí člověk dospět věkem, už také nepeču bůh ví jaké množství, co stihnu, to bude..
Někdy si objednávám, pro klid, že toho bude dost, ani bych péct nemusela, ale ty 3-4 druhy stejně udělám.
Též dávám přednost kvalitě před kvantitou. U kupovaných, sebelepších, mám vždy zkušenost, že je to ideal chutné toho 22., 23. 12., po Štědrém dnu už je to znát, že je to dělané s předstihem a není to ono.
Z mrazáku mám zkušenost z návštěv, někdo to má vcelku jak nemražené, u někoho se to nedalo jíst :lol: Nevím, čím to je, zda délkou mražení..

• Citovat
  • Upravit
21091
6.11.21 16:04
@Hanka1 píše:
U nas by se bylo sezrane. Jen by me zajimalo, kolik je letos normalni cena za kilo cukrovi, kdyz si nechate upect. Uz jsem videla, ze chteji i 1.200,–/kg a to mi prijde uz prehnane…

U nás cca 450 - 650 ale jasně najdeš dražší i levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
6.11.21 16:04
@Hanka1 píše:

Asi záleží na tom jaké jsou tam druhy. U nás na bazaru nabízí kilo kolem 600kc, i to je pro mě teda desna pálka za krabici sladkého :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
13.11.21 10:06

Já právě přemýšlím kdy, minulý rok jsem začala má vkus moji rodiny prý pozdě (kolem 10.12.) a tak se mi cukroví podařilo jako nikdy. Teď už chodím do práce, tak začnu dřív, přeci jen bude možné péct hlavně o víkendu, ale dřív jako první adventní neděli to nebude. A začnu pernickama, ty vydrží a alespoň změknou a budu mít pak dost času na zdobení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22897
15.11.21 20:42

Pekla jsem na zakázku i 40kg a vždy jsem začínala poslední týden v listopadu, cukroví bylo i pro nás a naprosto v pohodě a chutne.
Postupně jsem napekla a suché jsem uložila ve spajzu, teprve až pár dní před Vánoci jsem plnila krémy a zdobila, nepečené dělám den, dva předem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22897
15.11.21 20:44

Každopádně letos už peču jen pro nás a rodinu, takže začínám pomalu na Mikuláše. A plním až před Vánoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21855
15.11.21 20:49

Někde jsem četla zpověď nějaké, co peče na zakázku, aby si přivydělala. Chlubila se, jak šetří, že všechny suroviny nakupuje ve výprodeji, v těch zlevněnkach, kde jsou prošlé věci, pak ten tuk ještě švihne do mrazáku, do uskladněné prošlé mouky se dají brouci. No pěkně dekuji, to teda dobrou chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
15.11.21 21:16
@mado píše:
Někde jsem četla zpověď nějaké, co peče na zakázku, aby si přivydělala. Chlubila se, jak šetří, že všechny suroviny nakupuje ve výprodeji, v těch zlevněnkach, kde jsou prošlé věci, pak ten tuk ještě švihne do mrazáku, do uskladněné prošlé mouky se dají brouci.No pěkně dekuji, to teda dobrou chuť.

Proč do prošlé mouky - můžou se dát i do čerstvé, ne? Každopádně to musí být přece znát na chuti. My pečeme vždy co nejpozději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21855
15.11.21 21:23

@Sára 1 taky mě to zarazilo, když psala, že cukrovi prodává a výhodně nakupuje suroviny předem. Jasně, že se můžou dát brouci do každé mouky, ale pokud doma máš kilo, dvě a dokupuješ dle potřeby, tak je šance menší, než když na jaře nakoupíš už prošlou mouku a někde ji kvanta skladuješ do listopadu, to stejné s prošlým tukem, který ještě dáš na půl roku do mrazáku.
Babička dávala jen vyloupané ořechy do mrazáku a i to bylo z toho cukrovi poznat

Nějak mě přešla při té představě chuť, že bych si nějaké takové domácí pečení někdy koupila. A ještě za horentni sumu za kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
28.11.21 17:35

Nenapekaji se mi orechove prosi o radu abych memusela vyhodit testo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí