Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky mohu dát do bramborové kaše pažitkou pro 11m?
A oad kdy můžu dát syrovou zeleninu (okurka a podobně)
Nevidím problém s pažitkou v kaši. Jen jí nakrájej nadrobno, néééé nějaké dlouhé stonky
já jsem kolem toho roku (spíš dřív) už dávala zeleninu nějak šikovně nakrájenou, aby se to dobře drželo, kousalo (měkkou - okurka, rajče). Ale syn (skoro 2 roky) zelenině moc nedá. „Zelené“ v čemkoliv mi plive. Takže pažitku nebo petrželku do polívky třeba už ani nezkouším dávat. ![]()
Příspěvek upraven 04.11.21 v 13:33
@Sanem23 pažitku určitě můžeš, syrovou zeleninu klidně také zkus dávat - akorát papriku bych asi nedávala, ta mi přijde hodně těžká do žaludku pro tak malé
@Mutlice píše:
Nevidím problém s pažitkou v kaši. Jen jí nakrájej nadrobno, néééé nějaké dlouhé stonkyjá jsem kolem toho roku už dávala zeleninu nějak šikovně nakrájenou, aby se to dobře drželo, kousalo (měkkou - okurka, rajče). Ale syn (skoro 2 roky) zelenině moc nedá. „Zelené“ v čemkoliv mi plive. Takže pažitku nebo petrželku do polívky třeba už ani nezkouším dávat.
No nám zatím ji vscehno co mu dám ale ještě nechce úplně větší kousky pořád učíme haha
Syrovou zeleninu dát tehdy, kdy to užvýká/rozkouše.
pažitku do kaše proč ne. V tomhe věku ještě asi nebude moc řešit, že s tím divným zeleným to jíst nebude. to přijde později. ![]()
@Sanem23 píše:
No nám zatím ji vscehno co mu dám ale ještě nechce úplně větší kousky pořád učíme haha
Podle citu prostě… Pažitka nadrobno v kaši určitě není nic, co bys nemohla dát.
Syrovou zeleninu určitě v 11. měsíci dát můžeš (snad jen kromě syrového zelí, papriky, rajčete, cibule a česneku).
@Svistice píše:
Syrovou zeleninu dát tehdy, kdy to užvýká/rozkouše.
pažitku do kaše proč ne. V tomhe věku ještě asi nebude moc řešit, že s tím divným zeleným to jíst nebude. to přijde později.
Jenom tip - Já třeba zeleninu sekám v sekáčku k tyčovému mixéru, pak je to v pohodě i bez zubů. Okurku strouhám. Moje dítě totiž dlouho dlouho odmítalo tu vařenou, takže jsem byla ráda aspoň za tu syrovou
.