Pečený čaj - domácí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pečený čaj - domácí
Ahoj holky ![]()
chystám se dělat domácí pečený čaj. A přemýšlím tak nad tím, jak dlouho vydrží ve sklenici, aniž by se mu něco stalo.
Já si myslím, že teoreticky není co by se na něm mělo zkazit, ale jistá si nejsem.
Ráda bych ho pak nazdobený dala i jak Vánoční dárek, tak chci mít jistotu, že bude v pořádku. ![]()
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj. Já dělala v létě dvě várky. Jedna drží a vydrží už asi „navždy“. Druhá mi, bohužel, zplesnivěla…
Máš to jako s marmeládou, no… Vydrží, když vydržet má ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Minuly rok jsem dala k Vanocum peceny caj a delala jsem ho na konci rijna
Vydrzel, do unora mozna?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se zeptat jak se přesně ten čaj dělá nebo máte něco jak ho vylepšit? Známá říkala, že do něj dává třeba badyán
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa76 můžeš dát co chceš - jakékoliv koření atd.. osobně dávám i rum
má to pak lepší chuť ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se nebo slivovicu
jaké do něj dáváš ovoce. Já osobně mám ráda jablíčka a skořici ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa76 miluju lesní ovoce, ale jinak klasika - jablka, hrušky, skořice, badyán a rum ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se no to mě nenapadlo..borůvky a klidně maliny..děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa76 píše:
@martina.se nebo slivovicujaké do něj dáváš ovoce. Já osobně mám ráda jablíčka a skořici
Tak jasně, alkohol je konzervant ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a dělám jablka, skořice, pomeranč, drcený hřebíček, rozinky, cukr a rum. Trvanlivost neporadím, dlouho to u nás nevydrží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cukr, popřípadě alkohol, konzervuje a když to zavaříš, tak to má životnost cca jako marmeláda, nebo kompot…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já akorát dneska dělala z jablek. Ale někde se stala chyba. Takže bych se vás zkušených ráda zeptala na radu. Šťáva žádná a vrchní jablíčka spálená
Jak docílit toho, aby pustily hodně šťávy? je to množstvím cukru? Musím říct, že jsem s ním šetřila (doma totiž moc nesladíme, tak ať to není jak cumel).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 jj konzervuju každý den prckem domácí slivky
Trvanlivost taky neporadím. Loni mě ho dělala jedna postarší paní a byl hned pryč..byl opravdu famozní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit