Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pečete nebo si necháváte napéct?
Kámoška řeší stejnou věc, jenže je bezdětná a říká si, že děti nemá, tak proč by tolik pekla.
Já přemýšlím, jestli si objednat nebo napéct. ![]()
2 děti a nenažranej manžel - nechávám si péct 3kg. já si vezmu tak max 10ks ze všeho ![]()
Peču, ještě jsem neochutnala něco, co by mi chutnalo stejně dobře jako moje vlastní.
Nebo ochutnala, ale ne u lidí, kteří to pečou pro jiné.
Peču. Mám ráda, jak se při pečení pěkně provoní byt. Navíc se do toho pěkně zapojí i kluk.
Nepecu, jedno malé dítě. Nechce se mi, chodím do práce, nebaví mě to, loni jsem se mordovala, zada v p*deli a nakonec se toho ještě plno vyhodilo. Objednala jsem 2kg, počítám ze něco rozdám…
Peču. Zaprvé je to taková hezká tradice, peču se synem, baví nás to pak zdobit
zadruhé kupované ráda nemám a nechat si péct od někoho z domova mám takový blbý pocit, že nevím co tam ten člověk dá, nebo že to osahava rukama a jak (a jak dlouho) to pak skladuje.
@Janiiska Já si teda peču a to každý rok. A to peču tchýni, mámě a bráchovi a to mám roční cácorku ale je hodná a dokáže si hrát sama
Peču kvůli tomu procesu, kvůli zábavě s dítětem, kvůli vůni v bytě… peču pár druhů z poloviční dávky, sama to pořádně nesmím a chlap si na to nepotrpí, ale to pečení samotné je na tom největší zábava. možná bych mluvila jinak, kdyby měla rodina potřebu mít doma deset druhů po dvou kilech ![]()
Pecu, bavi mne to a rodine chutna. Ale neprehanim to, pecu par osvedcenych druhu ve vetsi davce.
Taky peču, ale my stejně jíme jen perníčky, linecké a rohlíčky. Moje mamka něco pekla a něco kupovala.
Zkusim letos neco upect… ale jen linecky a rohlicky… jsem v tomhle lama. ![]()
Jsem mizerná pekařka, ale peču… ![]()
Linecký, rohlíčky, perníčky, strojkový a pak udělám pár druhů nepečenýho cukroví.
Peču, protože mě to zkrátka baví. Ale dělám i nepečené druhy, ty přibývají rychleji. Nechat si napéct u nás není tradicí a to raději uděláme narychlo jednu nebo dvě vánočky, než si koupit krabice cizího cukroví… ![]()
dobré téma.. vařím ráda, páč je to velmi kreativní a pokaždé to udělám trochu jinak
… pečení je pro mne OTROČINA..
bezdětná jsem to bojkotovala úplně, nasr. t.. stejně člověk po tom akorát přibere
s dětmi to člověk přehodnotí.. tradice, vůně v bytě a štěstí dětí jak válí a vykrajují (samozřejmě trojitý bordel a práce jak bez nich, ale co by pro ně člověk neudělal, že..)
takže aspoň ty perníčky a linecké domácí a taky Raffaelo domácí a čokoládové kuličky a nějaké ovocné placičky.. a tím bych to tak nějak uzavřela
![]()
pečení 10 druhů je pro labužnice, co bez toho nemůžou být, ale rozhodně ne pro velmi zaměstnanou matku s 2dětma a 2 psy ![]()
PS : koho to baví, tomu to trochu závidím, jak si s tím někdo vyhraje a má to krásné a vymazlené
tohle jde fakt mimo mě, radši udělám dobrou omáčku nebo voňavou flákotu masa ![]()