Pečivo v 7 měsících?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43
21.9.09 22:12

Chapu to tak ze diky komentari pani Fireangel asi nesmime jist nic protoze vse je spatne.Ale to je zivot,drahy ohnivy andilku.Ted sve dite budu zuby nehty branit nedam ji ani zrnko soli a ona to stejne jednou dozene..dnes je spatne vse i ovzdusi,ve kterem zijeme,tak to nebudeme dramatizovat a prehanet.Ja taveny syr rozhodne svemu diteti dam kdyz mu navic tak chutna a pastiku take.nic se nema prehanet ale ani uplne odpirat.jak se rika-malinko neuskodi ani jedu, zato ve velkem uskodi i medu.Jinak diky za tve vysvetleni ke slozeni k pastikam a syrum,ale to si myslim,ze kazdy clovek vi,ze nic extra zdraveho to neni ale cely zivot jen o ovoci a zelenine,navic NEbio take byt nemuzeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
21.9.09 22:20

Na chleba bych dala určitě ten tvrdý sýr - máte jich tam hodně, ňam. Libovou šunku, máslo, různé gervais a spol. Ozvláštnit jde chlepa se geravais tím, že na to nasypeš třeba trochu pokrájené petrželky, nastrouháš mrkvičku… Bílky se dávají až od roka, ale i samotný žloutek uvařený by mohl být dobrý. Nebránila bych se ani nějaké marmeládě, asi bych zkusila koupit nějakou s nízkým obsahem cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
22.9.09 08:28

Adanes - jen si rejpni :lol: ale pokud jsi četla dobře, jasně zmého příspěvku vyplynulo, že jednou za čas neuškodí nic, ale nemusím tím dítě cpát denně. Můj odpor k paštikám pramení z toho, že jsem bohuželviděla, jak se vyrábějí :lol: Jistě, máš pravdu, že kdyby člověk měl jíst jen to zdravé, tak nejí nic. Já rozhdoně nežiju jen z ovoce a zeleniny, natož BIO, jím úplně normálně všechno, mám sedm a půl měsíce starou holčičku a rohlík na žužlání neřeším, slaný příkrm k obědu už taky měla (Hipp), ochutnat jí klidně dám i naše jídlo, pokud to není nic vyloženě nevhodného.
Jen to prostě ber tak, že konkrétně uzeniny tvořené jednotnou hmotou, tavené sýry a lahůdkové saláty (a našlo by se toho víc, ale tohle jsou tři věci, které jsem viděla přímo ve výrobě a.. :-( ) se dělají doslova ze zbytků. Pokud máš paštiku přímo ze zabijačky, od známého řezníka, doma dělanou - nevidím v tom problém.

Prosímtě a neříkej mi paní, to zní hrozně :D

A Dobrá máma není jogurt, za tím si pevně stojím :lol: :lol: :lol: :lol:

A nehádej se 8) nebylo to nic proti tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
22.9.09 08:33

Fireangel proc usuzujes ze dobra mama neni jogurt?ja kdyz studovala krabicku nic nevhodneho jsem tam nenasla a navic mym detem chutna hodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
22.9.09 08:39

jogurt je i podle vyhlasky o potravinach slozenim mleko plus jogurtova kultura.
Samozrejme bily. pokud koupis kvalitni bily jogurt a klidne ho i necim osladis, porad je to jogurt.
Jde o to, ze konkretne Dobra mama je konzervovana teplem a ruznymy chemikaliemi, aby mela delsi trvanlivost, a prave tim teplem se vsechny jogurtove kultury znici, takze treba na zlepseni traveni nema pak uz ten vyrobek vliv. Zase, nerikam, ze tim diteti nejak vyrazne ublizis - ale rozhodne mu tim nepomuzes. Mliko, zahusteny skrobem, ochuceny aromatem, ktery v litru videlo pul jahody..nic moc. ale ze jim to chutna, verim, je to sladke.

A prestan rejpat, mne je uplne jedno, co tvoje deti jedi, rozhodne nerikam, ze jsi spatna mama, protoze jim davas pastiku apod. :wink:
Jen mi to jako vyzivari neda nereagovat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
22.9.09 08:50

Nechtěla jsem se nějak míchat do Vaší diskuse holky, ale nedá mi to a musím se Fireangel zastat, co se týče „Dobré“ mámy:

Složení: mléko, jogurtová kultura, cukr, jahodová složka (jahody 40%, cukr, glukózový sirup, zahušťovadla: kukuřičný škrob E1442, pektin, guma guar, aroma, barvivo: karmín; regulátory kyselosti: kyselina citrónová, citrát sodný) zahušťovadla: želatina. Obsah tuku nejméně 2,7 % hmotnosti

Nevím, nevím, co je na tom zdravého a přínosného pro pro děti :roll: : kukuřičný škrob, barvivo, aromata, citrát sodný, želatina, pektin či guma guar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
22.9.09 09:06

V cem se ti zda ze rypu?jsi malinko vztahovacna ne?pouze jsem se zeptala proc jsi proti dobre mame.ja se tedy v jogurtech tak nevyznam ale v reklamach to propagovali jako supr jogurt.no je pravda,ze v reklame kecaji ve vsem ale urcite by si nedovolili az tak kecat zrejme tim diteti fakt neuskodim to jo.ja videla u nas v bille holandii pouze s visnema a kousky silene velke a mala zuby nema tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
22.9.09 09:11

ja jen do budoucna upozornuju, ate nerejes, ze to nemyslim proti tobe :lol: hele, oni rikaji, ze obsahuje ja nevim snad sedm vyhod pro zdravi : jogurty obsahuji vapnik, jogurty podporuji traveni..atd..to je pavda, az na to, ze zrovna dobra mama teda ani nahodou :wink:

Staci obyc bily jogurt (activia, hollandia, kunin, klasik, olma..) a libovolne ho ochutit, detskyma susenkama, ovocem.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
22.9.09 09:28

na activii jsem slysela stejne odsouzeni jako na dobrou mamu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
22.9.09 09:33

staci vlastni rozum a precist si slozeni. Ja mluvim o bile, ne o tech ochucenych, tam to vyjde opravdu skoro nastejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
22.9.09 15:34

Nas pediatr jednou prohlasil, ze maminky, ktere kupuji malym predskolkovym detem Dobrou mamu, si tim nazvem neco kompenzuji :lol: :lol: A ja s tim plne souhlasim… ;) Nacpem do nich parky, pastiky, tavenaky, co nejvic svinstev, a pak jim dame Dobrou mamu, at vsichni vidi, jak jsme Dobry mamy… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
22.9.09 15:41

Teda kam vlezu, tam je zivo.
K te „Dobre mame“ - je to asi dva roky, kdy vysel test jogurtu a tenhle naprosto propadl. Asi by se to dalo dohledat na netu, jestli nekdo neveri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
22.9.09 15:56

k puvodnimu dotazu - ja davala pecivo az kolem 11-12 mesicu obema detem. Mam dojem, ze kvuli lepku ho tady (v CR) pediatri o moc driv nedoporucuji. Od cca 6 mesicu jsem jim na zuzlani davala kukuricne krupky.
A na pecivo doted davame Lucinu nebo jine cerstve syry. Tavenaky a pastiky taky nekupujeme a to ne proto, ze bych byla nejaka extremni pres zdravou vyzivu, ale proste nam nechutnaji… samozrejme, ze kdyz jedem pod stan a berem jidlo, ktery se v teple zkazi, koupime si par plechovek Majky a pak to tyden na ten chleba mazeme, ale doma nam to nechybi tak proc bych to kupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.09 17:45

Co se týká lepku, tak se zas údajně doporučuje co nejdříve už kolem uk 6. měsíce pro rychlejší odhalení celiakie či alergie na lepek, no já zvolila zlatou střední cestu a dala jsem lepkovou kaši až teď skoro v 8. měsících a zatím OK, s pečivem trošku počkám až bude mít ty dva pidi zoubky větší a další nahoře, ať to má čím kousat :lol:

K ostatnímu se nehodlám vyjadřovat, už tu jedna dáma stejně smýšlející byla, že by opětovný návrat pod jiným jménem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
22.9.09 20:36

Dobrá máma :-( :-( :poblion:
Nicméně pokud roční dítě jí paštiku, párky, vlašskej salát, brambůrky, apod, tak už tu mu fakt uškodit nemůže :-)

Jak psala Janička, to je rozumné, nechvávat, ale zase dát tak, aby se odhlila nesnášenlivost. U nás to bylo v těch cca 7 měsících, zuby neměla, ale žužlala kůrku, aby se zabavila (pokud došly kukuřičný křupky).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko