Jak ji mám nakrmit ???
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak ji mám nakrmit ???
Ahojte maminky,
tak mám na vás další dotaz.
Už vážně nevím, v jaké pozici mám krmit naši skoro 9-ti měsíční dceru. Když ji dám do lehátka, autosedačky nebo vezmu k sobě na klín, hned se začně prohýbat a ječet a snaží se vyprostit z popruhů nebo z mého držení. Jak se vzteká, řve a mele sebou, není možné ji nakrmit. Když ji dám do jídelní židličky, jejím jediným cílem je si stoupnout. Pokud ji tam nějak přidržím v sedě (jednou rukou, popruhy), tak řve, protože se chce postavit a nejde jí to. Nakrmit ji opět není možné. Občas se mi podaří do ní vpravit tak 3 - 5 lžiček, když ji po:,–(ím do židle, než si asi vychutná ten pohled shora a než se vzpamatuje. Jak ale začne vstávat, tak je konec a je dojezeno. Takže pořád jen kojím, příkrmy prakticky nejí.
Od té doby, co objevila stání, chce pořád jenom stát. Teď už jí ani to nestačí. Když se postaví (u opory samozřejmě), tak začne poskakovat a dělat dřepy. Tak ji také nenakrmím.
Poradíte prosím někdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
židlička antilop z IKEA - je levná a má upínání kolem boků - tj nepostaví se. Navíc je bezpečná. Máme ji už pět let, je teda jako dog, podřená, ale nedám na ni dopustit. Jo a celou tu dobu bez jediné nehody.
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesina píše: židlička antilop z IKEA - je levná a má upínání kolem boků - tj nepostaví se. Navíc je bezpečná. Máme ji už pět let, je teda jako dog, podřená, ale nedám na ni dopustit. Jo a celou tu dobu bez jediné nehody.L.
PS: Pomalu se může i malá učit, že při jídle se jí - a neskáče, ale to je už na tobě, v tom ti žádná židlička nepomůže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, já jeden čas, vyloženě už ze zoufalství, krmila tak, že jsem ji držela v náručí u okna, koukaly jsme na tramvaj a auta a druhou rukou ji krmila… hlavně ty tramvaje zabíraly. měla jsem strach, nač si zadělávám, ale pak to nějak přešlo. Jo a chvilku jsem ji taky nenakrmila jinak než v houpačce, která byla zavěšena mezi obývákem a chodbou,,,, obojí je špatně, vím, ale trvalo to vždycky chvilku, byla to taková blbá období těsně před 1. rokem, dneska je z ní 4letá holčína a je úplně normální
A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak to máme podobné. Aby mi aspon chvili sedel, tak se zahalím hračkama a někdy to stihnem , než si je stačí doprohlídnout a když ne, tak za nim běhám jako blbeček se lžičkou a dávám mu jídlo za pochodu. To je taky špatně, já vim. Ale nějak se najist musí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Privazat ![]()
Ne, delam si srandu, ale u jidla jsem hodne nekompromisni, snazim se maleho naucit jist v klidu, bez zdrhani, taky hlavne proto, aby mu nezaskocilo.
Ale v deviti mesicich se asi jeste moc vychovavat nenecha
Takze bych ji klidne krmila ve stoje, kdyz to tak chce
Nebo po:,–(it na klin… Ale jen dokud ji tohle vstavajici obdobi neprejde.
Jinak ta zidlicka ja pise Lesina je na tohle fakt super, my ji teda nemame ale v bazenu jsem v ni maleho po plavcu krmila a nema operky pro nohy, takze se proste nema sanci postavit ani jinak vzpirat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My museli zaujmout knížkou nebo oblíbenou hračkou, některé hračky jsem vyčlenila pouze k jídlu - chceš hračku? Budeš u toho sedět v jídelní židličce a jíst. Fungovalo to.
Možná by taky zabralo nechat ji bez jídla o něco déle než obvykle, prostě aby měla obrovskou chuť k jídlu (být dlouho venku na čerstvém vzduchu a hodně pohybu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
take mame tu zidlicku co Lesi a bez problemu…
P.S. mala uz se ale naucila jak se v ni postavit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak výše uvedenou židli z Ikea máme třetí den a je to děs… Dcera v ní mává nohama ve vzduchu, věší se přes okraj (přestože je přivázaná), otáčí se za sebe, plácá rukama do toho bidýlka před sebou i po stranách a nedostanu do ní taky skoro nic.
Myslím, že židle tohle fakt nevyřeší.
Nepřihlášená Detta
- Citovat
- Upravit
My jsme jednu dobu jedli tak, že Vítek seděl v kuchyni na lince a já sem buď pouštěla vodu ve dřezu, nebo mikrovlnku...... ![]()
Co do něčeho zavinout, aby s sebou neházela? Totální znehybnění..... ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Re: Jak ji mám nakrmit ???
etosha píše:
Ahojte maminky,
tak mám na vás další dotaz.
Už vážně nevím, v jaké pozici mám krmit naši skoro 9-ti měsíční dceru. Když ji dám do lehátka, autosedačky nebo vezmu k sobě na klín, hned se začně prohýbat a ječet a snaží se vyprostit z popruhů nebo z mého držení. Jak se vzteká, řve a mele sebou, není možné ji nakrmit. Když ji dám do jídelní židličky, jejím jediným cílem je si stoupnout. Pokud ji tam nějak přidržím v sedě (jednou rukou, popruhy), tak řve, protože se chce postavit a nejde jí to. Nakrmit ji opět není možné. Občas se mi podaří do ní vpravit tak 3 - 5 lžiček, když ji po:,–(ím do židle, než si asi vychutná ten pohled shora a než se vzpamatuje. Jak ale začne vstávat, tak je konec a je dojezeno. Takže pořád jen kojím, příkrmy prakticky nejí.
Od té doby, co objevila stání, chce pořád jenom stát. Teď už jí ani to nestačí. Když se postaví (u opory samozřejmě), tak začne poskakovat a dělat dřepy. Tak ji také nenakrmím.
Poradíte prosím někdo?
Ahoj, máme 10měsíčního syna a je to naprosto to samé. I ty dřepy dělá. Před pár týdny ještě šlo ho zabavit hraním si s různým kuchyňským náčiním, ale několik dnů už ani do židličky nechce. Pusu pootevře jen trochu a asi i omylem. Chodím za ním po bytě, když si hraje a krmím ho „cestou“, ale sní jen pár lžiček. Přitom kukuřičné křupky si v pohodě jí sám, ale ty moc výživný zřejmě nejsou. Taky kojím, ale obávám se, že to nestačí. Snad nám někdo něco geniálního poradí
. Je to fakt o nervy, nevím co dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždycky v období nějakého většího vývojového skoku pozoruju zhoršení usínání, jako by se Dorka nemohla té nové dovednosti nabažit, tohle je něco podobného…na výchovu je dost brzy myslím si já, ale zase dělat kdeco, na to jsem taky nepřistoupila.Beru to tak, že hlady Dorka neumře, když neotvírá pusu, nekrmím, jí častěji během dne, vždycky pár soust a věřím, že jí to přejde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit