UM jak dlouho??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3158
27.8.09 07:59

UM jak dlouho??

Ahojky, jak dlouho jste davali UM?? Muj syn bude mit ted 2 roky a naraz prestal pit sunar. Myslite ze uz nevadi , ze ho nepije??Ja mu ho nahradila teda kasi, on ho pil vzdy po probuzeni, tak ted dostava kasicku, aby mel dostatek mleka
 Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
27.8.09 08:04

Myslim si ze uz ho nepotrebuje.Navic uz ho muzes nahradit klasickym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
27.8.09 08:26

To záleží na prckovi jak chce nebo ne … pokud nechce sám, tak už bych nedávala. Má jogurty sýry, takže přísun nějakých vitaminů má zajištěn.

Náš mladej by pil sunar klidně i te´d (3,5). Ale skoro před rokem jsem ho nahradila obyč mlíkem, a i tak večer bez flašky neusne a ráno si dává taky flašku (někdy i před spaním po pobědě :roll: ) Tož tak u nás … ale nedávám že chci já, ale že to vyžaduje on :D. Jen doufám že s tou flaškou nepůjde i do školy :D.

• Citovat
  • Upravit
4270
27.8.09 09:14

A co mu dávat plnotučné mléko, to může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3158
27.8.09 09:17
Brum píše:
A co mu dávat plnotučné mléko, to může.

plnotucne??Polotucne ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
27.8.09 10:17

ahojki, mně holka pila UM do 3 let, až jsem byla za exota, ale chutnalo jí to, tak jsem byla ráda, jen to lezlo dost do peněz. Pak jsem jí ho nahradila plnotučným mlíkem a bylo po pití :( až po čase milostivě přijala kakao k snídani. Ale ve 2 letech, pokud nechce, tak už UM nemusí, zkus to plnotučné nebo zkrátka jogurty apod. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.8.09 11:49

ve 2 letech to podle mého už nevadí…
jen ohlídat dostatek mléčných výrobků ve stravě…

vyzkoušela bych klasické KM, plnotučné.
polotučné mléko by se nemělo zavádět před 2. rokem věku, odtučněné před 5.rokem věku, mléka s nízkým obsahem tuku mají menší obsah energie a větší část té energie je tvořena bílkovinami, jejichž přemíra není pro batole zdravá…
na druhou stranu, pokud se dává polotučného mléka trochu, není nijak nebezpečné, prostě jen méně energie…

osobně dávám asi měsíc 150tku bio olma KM denně - když je. ale suanru má pořád 1/2lt denně ..

Doporučení pro zavádění mléka a mléčných výrobků do výživy dětí v České republice:
Jogurty - od 6. až 9. měsíce
Sýry - od 6. až 9. měsíce v malém množství, od 1 roku bez omezení
Tvaroh - od 1 roku
Kravské mléko k přípravě jídel - od 1 roku
Kravské mléko k pití - od 2. roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
27.8.09 14:02

Syn měl UM do 3 let a pak jsem mu ho nahradila zakysaným mlékem - buď ochuceným nebo neochuceným. Zpočátku ho pil stejně jako UM z flašky a pak zjistil, že z hrnku to líp teče … Někdy jsem mu ho dávala přímo z ledničky, někdy večer vytáhla, ať ráno není tak studené.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
27.8.09 14:59

ahojky,

my jsme po druhém roce přešly ze sunaru plynule na polotučné mléko. nejdřív jsem dávala půl hrnku mléka půl sunaru, pak jen odměrku sunaru a zbytek mléko. frajerka si toho snad ani nevšimla:) pije hrnek ráno, hrnek večer, ale hrnky má malé, tak 200ml. takže ještě dostává k jedné svačině jogurt nebo pribinák. plus k večeři sýr, ale toho zas tolik nesní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
27.8.09 17:42

Věrko - já dávám mrmlovi plnotučné normální mléko od roka. Má ho rád, pije ho hodně. vím, že některé reklamy a někteří lékaři - zvlášť v ČR doporučují déle krmit umělým - argumenty jsem slyšela, znám ale nepřesvědčily mne - nadále si mslím, že kvalitní kravské mléko je lepší (od roka) než jakákoli umělotina (jo, a nejsem sama, dost mých kamarádek to delá rovněž tak. Mám doma sunar, kdyz mi náhodou mléko dojde nebo se nejak nepředpokládaně zkazí, tak dám sunar.

anebo jestli ti dite nechce žádný mlíko, tak zkoušej mléčné výrobky - snad alespon na něco zabere… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
9.3.19 07:26

Ahoj holky, tak oživuji diskuzi a ptám se, jak to vidíte v dnešní době. Synovi je 20 měsíců a ráno a večer dostává svých 210 ml, někdy by bral i víc, ale dam mu potom ještě normální jídlo. Taky pořad váhám jak dlouho mu mám ještě dávat. Jako kdyby pomalu odmítal nebo pil méně, tak je to jasný, ale takhle nevím, dokdy ještě dávat. Miluje mlicko a myslím si, že to teosku i vyžaduje. Poraďte nebo napište své zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
9.3.19 07:36

Ahoj, také by mě zajimalo. Dceři budou dva roky. Ráno už často mlicko často nevyžaduje, tak ji ho z vlastní iniciativi nenabizim, ale večer po večeři se na nej vždycky těší. Když se někdy výjimečně vzbudi v noci, taky se hlásí o mlicko, ale to už mi přijde, ze děla automaticky jak je v noci zblbla. Kravské mléko přes den měla zatím jen na ochutnávku, ale myslím, ze ke snídani by už mohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
9.3.19 07:49

Kravské mléko může normálně, pokud nemá alergii. Nám doktorka doporučuje UM do tří let kvůli obsahu vitamínů. Zavedli jsme asi ve 22 měsících jednu dávku kravského plnotučného a jednu dávku UM. Když cestujeme, nebo je u babiček, tak má jen kravské. Když chce přes den mléko do hrnečku, tak taky kravské. Pokud má vyváženou zdravou stravu, tak by dle mého neměl vadit úplný přechod na kravské mléko cca od dvou let, pokud dítěti chutná :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
9.3.19 08:04

Pokud ji dite vsechno a neni frfna tak kravsky od roku uplne v klidu misto sunaru. Takze rano pripadne obcas muzete dat jeste sunar, ale to vecerni bych sla uz do kravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
9.3.19 22:56
@Leenvecka píše:
Pokud ji dite vsechno a neni frfna tak kravsky od roku uplne v klidu misto sunaru. Takze rano pripadne obcas muzete dat jeste sunar, ale to vecerni bych sla uz do kravy.

Přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko