Pečovat o postiženého švagra

Anonymní
18.10.23 15:45

Pecovat o postizeneho svagra

Jsem totalne v koncich…
Tchan ma sedmdesat, ma v haji srdce. Svagr zije v nejakem domove, je mentalne zaostaly, ale pomerne sobestacny. Na vikendy si ho tchan bere domu.. ale uz to nedava. Ted chce po nas, abychom se o svagra postarali my - tim my samozrejme mysli me, protoze manzel hodne pracuje.
Ja to naprosto odmitam, ale doma peklo, protoze manzel ma pocit, ze by to mel udelat. Ja ho ale nechci u deti, proste ne. To je uplne blazniva situace. Svagr je na tom tak blbe, protoze jeho matka tehotna pila, nikdo se o nej moc nestaral, tchan zustal na deti sam, ale prednejsi mu taky byly prostitutky a chlast. Svagr zacal pit uz na zakladce.. proste hruza.
Tchan mi furt telefonuje, ze kvuli mne umre 8o, ze jsem sobec, ze misto mame… manzel uz je nalomeny. Dokonce planuji, ze by to sel svagr natrvalo..

Muze si manzel do naseho domu v SJM privest koho chce k bydleni? To je prece blbost.

Co mam delat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33663
18.10.23 15:51
@Anonymní píše:
Jsem totalne v koncich…
Tchan ma sedmdesat, ma v haji srdce. Svagr zije v nejakem domove, je mentalne zaostaly, ale pomerne sobestacny. Na vikendy si ho tchan bere domu.. ale uz to nedava. Ted chce po nas, abychom se o svagra postarali my - tim my samozrejme mysli me, protoze manzel hodne pracuje.
Ja to naprosto odmitam, ale doma peklo, protoze manzel ma pocit, ze by to mel udelat. Ja ho ale nechci u deti, proste ne. To je uplne blazniva situace. Svagr je na tom tak blbe, protoze jeho matka tehotna pila, nikdo se o nej moc nestaral, tchan zustal na deti sam, ale prednejsi mu taky byly prostitutky a chlast. Svagr zacal pit uz na zakladce.. proste hruza.
Tchan mi furt telefonuje, ze kvuli mne umre 8o, ze jsem sobec, ze misto mame… manzel uz je nalomeny. Dokonce planuji, ze by to sel svagr natrvalo..
Muze si manzel do naseho domu v SJM privest koho chce k bydleni? To je prece blbost.Co mam delat?

Tak ať to udělá, když má pocit že musí. Ale tak, že se postará on, ne že to hodí na tebe.
Ufff, ale jako napořád? To bych asi nedala taky. Manžel si ho asi domů vzít může, když bude chtít, dům je jeho stejně jako tvůj. Ale asi mu musí být jasný, že by to byl pomalu ale jistě konec vašeho manželství :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.10.23 15:54
@Anonymní píše:
Jsem totalne v koncich…

Muze si manzel do naseho domu v SJM privest koho chce k bydleni? To je prece blbost.

Co mam delat?

Mentálně zaostalý švagr začal pít na základce? Jak se k pití dostal, když byl ve špatném stavu a furt se o něj někdo staral?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
18.10.23 15:57

Upřímně k dětem do baráku postiženého švagra, a ty se snacho starej, jinak já tchán umřu??? Jako fakt?
Pokud si tchán bere syna na víkend z domova a teď to chce po tobě a tvém manželovi, ať se stará manžel, ale co pak děti? To každý víkend zabitý hlídáním švagra.
Aby to nedopadlo tak, že si manžel do baráku nastěhuje švagra a nakonec i tátu, bo srdce v háji…
Pokud by jste ho tam měli mít dejme tomu 4× do roka (jakože narozeniny, svátek, vánoce a třeba ještě něco), tak by to asi šlo… ale manžel by musel primárně starat.
Ale denně ho tam mít nasáčkovaného na úkor dětí a mého soukromí… to asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
18.10.23 16:02

Ať manžel vezme svého bratra k otci domů. Pokud manžel vezme bratra k vám domů, vem děti má víkend pryč. Ty se neaangažuj. Pokud tchán zavolá tobě, nepřipouštěj diskuzi a deleguj na manžela, je to jeho rodina, nemůžeš mu ale zakazovat se stýkat s bratrem. Ale neangažovala bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21388
18.10.23 16:02
@Anonymní píše:
Jsem totalne v koncich…

Co mam delat?

Snad kvuli nemu, ne kvuli tobě.. Nebo ty jsi mu shanela prostitutky a chlast? Ze se vubec odvazuje moralizovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
18.10.23 16:18

No nevím, snad nějaký kompromis, přeci jen je to bratr. Kdyby šlo třeba o Tvoji nemocnou sestru, řešila bys to jak? Jasně, tam je ta věc, že byses i o ni starala ty a krev není voda, to jediný by bylo jiný,,,ale jinak stejný, mentálně postižená sestra k dětem.

Jedině to pořešit s manželem, musí se zapojit, navždy určitě ne, když je v ústavu a je tam asi zvyklý, svým způsobem třeba i spokojený. A taky ne každý víkend, to byste měli po víkendech,,, poradit úplně neumím, jen si myslím, že byses k tomu neměla stavět tak kategoricky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3913
18.10.23 16:18

Tvůj manžel má teď pocit viny, protože přece jenom, je to jeho bratr a měl by se postarat. Ale absolutně mu nedochází co to znamená pro ty, co s ním budou nonstop doma.
Vůbec bych ho nebrala pryč z nějakého domova, obzvlášť pokud je tam spokojený. Takových míst je málo a čekačky jsou hrozné. Co kdyby se konkrétně tobě něco stalo? Kdo by se o něj staral, když máš chlapa v práci a k tomu malé děti? Navíc vy taky nemládnete a až budete sami starší a budete mít svoje problémy, tak kdo pak bude hlídat bratra.

Nechte ho tam kde je. A pokud se chce tvůj manžel starat, tak ať tam za ním jezdí a nebo ať si ho na víkendy vezme. A ty vem děti a jeď třeba ke svým rodičům. Ať manžel zjistí, co je to za práci a teprv pak ať moralizuje.
A tchán ti nemá co vyčítat. Co si navařil to má. Nemůže chtít po ostatních, aby si vyžírali jeho životní problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.23 16:21

@Anik Nestarala bych se ani o svou nemocnou sestru. Navstivila bych ji, to jo, ale nestarala bych se. Tyhlety veci si maj zaridit rodice.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.23 16:22

@Sisika9 Tak to se muzeme zrovna rozvest. Se neuvidime vubec..

• Citovat
  • Upravit
33663
18.10.23 16:24
@Anik píše:
No nevím, snad nějaký kompromis, přeci jen je to bratr. Kdyby šlo třeba o Tvoji nemocnou sestru, řešila bys to jak? Jasně, tam je ta věc, že byses i o ni starala ty a krev není voda, to jediný by bylo jiný,,,ale jinak stejný, mentálně postižená sestra k dětem.Jedině to pořešit s manželem, musí se zapojit, navždy určitě ne, když je v ústavu a je tam asi zvyklý, svým způsobem třeba i spokojený. A taky ne každý víkend, to byste měli po víkendech,,, poradit úplně neumím, jen si myslím, že byses k tomu neměla stavět tak kategoricky.

Jenže tady se jí vlastně nikdo na nic neptá, a hned jí stavěj před hotovou věc. Když odmítá, tak je sobec, tchán kvůli ní umře atd. Tohle je situace, kdy je potřeba to důkladně probrat. Kdy by jezdil, kdo by se o něj postaral atd. Ne že ho manžel přiveze domů a starej se, a on bude za hodného bratra. Tohle vydírání by se mi taky nelíbilo a nesouhlasila bych s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.23 16:24

@Kelsey Ja nikde o spatnem stavu nepsala, proste byl vzdycky slabsi, nestandardni, nezvladatelny. Chlast meli doma. K tomu snizenemu intelektu si vychlastal v puberte toxickou psychozu, je zbaven svepravnosti.

• Citovat
  • Upravit
32125
18.10.23 16:26

No pokud má manžel pocit, že to musí udělat, tak bych mu řekla, že ale beze mě…ty víkendy, kdy tam bude, odjíždím i s dětmi…a pokud by je napadlo ho tam natrvalo nastěhovat, rozvádím se…co si to tchán vůbec dovoluje? Může ho vzít muž k jejich otci…ale on pracuje, takže by ti ho dovezl domů a musel by do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33663
18.10.23 16:26
@Anonymní píše:
@Kelsey Ja nikde o spatnem stavu nepsala, proste byl vzdycky slabsi, nestandardni, nezvladatelny. Chlast meli doma. K tomu snizenemu intelektu si vychlastal v pubertetoxickou psychozu, je zbaven svepravnosti.

Tak to bych ho domů teda nechtěla ani omylem 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14954
18.10.23 16:27

Otázka je, jestli švagr je v nějakém týdenním stacionáři, kdy na víkendy musí jezdit domů anebo je v nějakém pobytovém zařízení, kde může být i na víkendy ale tchán si ho domů brávat chtěl.
Pokud se jedná o tu první možnost, že na víkendy domů jezdit musí, tak zbývá jediné pomoci pohledat takovou službu, kde by mohl být i na víkendy. A pak byste si ho nárazově je někdy domů vzít mohli, když by manžel o to stál, ale nejednalo by se o každý víkend. Protože brát si domů postiženého člověka na každý víkend, je opravdu zátěžové, zvláště když se staráš o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová