Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, sháním nějakou opravdu kvalitní pleťovou kosmetiku, rozhoduji se mezi Dermalogicou a Germaine de Capuccini a stále se nemůžu rozhodnout, kterou zvolit. Máte některá s nimi zkušenosti? Nebo byste doporučili úplně něco jiného? Nemám vyloženě problematickou pleť, jen čas od času nějaký pupínek se objeví, a především se na pleti podepsalo akné z dob dospívání, takže spoustu malých jizvičky, což asi stejně žádná kosmetika nevyřeší.. tak případně můžete přihodit i nějaký tip na kosmetické ošetření, jestli vám nějaké pomohlo na to.. ![]()
Doporučila bych dobrou rutinu. Bez té je ti kosmetika k ničemu.
Doporučuji zkusit. Bez vyzkoušení se můžeš rozhodovat jak chceš ![]()
Zkusila bych se domluvit s nějakou kosmetičkou. Některé dělají individuální kurzy péče o pleť a můžou doporučit kvalitní kosmetiku.
Ahoj, používáte někdo pečující kosmetiku značek jako je Sisley apod., a máte pocit, že je to v pozitivním smyslu znát? Že se vám pleť zlepšila? Dáte tip na nějaký TOP produkt, bez kterého se už neobejdete?
![]()
@MartinaCV
Tak Sisley je zrovna předražená značka, platíš jen ten pocit exkluzivity. Stačí se podívat na složení třeba jejich den/noc emulze:
METHYLPARABEN, MALTODEXTRIN, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, PROPYLPARABEN, EQUISETUM ARVENSE EXTRACT, PANAX GINSENG EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, HUMULUS LUPULUS EXTRACT, OCTOXYNOL-13, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, SILICA, SILICA DIMETHYL SILYLATE, BENZYL BENZOATE, CITRAL, COUMARIN, LIMONENE…
Za tuto cenu by člověk čekal účinnější složení s pokročilejšími aktivními látkami, jako jsou niacinamid, peptidy nebo stabilizovaný vitamín C. Když koukneš, obsahuje běžné hydratační složky a rostlinné extrakty, ale zároveň i řadu diskutabilních konzervantů a emulgátorů, což může dráždit pokožku.
Takže nekoukej na rádoby „luxusní“ značky, ale koukej na složení
Já jsem k vánocům dostala kosmetiku iuvenio, takže ji používám zhruba tak ty 2 měsíce a asi mi ještě nic tak nesedlo. Neobsahuje silikony, parfemaci, barviva a prostě takové ty látky, které můžou pleť podráždit a má super složení na prevenci proti vráskám. Kdybych měla vyzdvihnout jeden produkt, tak by to bylo asi sérum NANO. Mám krásně vyplou, rozzářenou pleť a pomohlo mi i na kruhy pod očima, na které celý život trpím.
@Kulíšek93 Já souhlasím, mě sedla asi tím že je česká.
Zkoušela jsem korejskou, italskou a nesedlo mi to a pleť byla ještě víc suchá, než normálně. Teď ji mám fakt hezky zhydratovanou. ![]()
Ahojky holky, tady zakladatelka, vzhledem k tomu, že už jsou to od mého dotazu tři roky a koukám, že se tu zmiňuje i můj oblíbenec Iuvenio, tak sem napíšu moji zkušenost. Nakonec jsem se před těmi třemi roky rozhodla pro Dermalogicu a teda za mě nic moc, asi jak jsem všude četla jen pozitivní recenze, měla jsem od ní fakt velká očekávání a žádné wau se teda u mě nekonalo. Neříkám, že je špatná, nebo že některé produkty mi nevyhovovaly, ale za tu cenu jsem čekala víc. Tak jsem na doporučení kamarádky začala používat NipFab a u ní jsem zůstala vlastně asi dva roky a byla super, ale pak jsem objevila Iuvenio a chtěla jsem zkusit, protože je česká a já ráda podporují české výrobky, no a po vyzkoušení bylo rozhodnuto, je to dokonalost a naprosto jí miluju, kombinuji ještě se značkou Codex Labs a ta je taky top, nikdy jsem neměla lepší pleť, takže za mě rozhodně doporučuju. ![]()
@Keyllah píše: Více
Od Havlíka jsem měl kdysi nějaké 2 krémy, první vysušoval, na druhý jsem měl alergii.
Jeden byl na citlivou pokožku, druhý na suchou, oba dělaly pravý opak.
Tu druhou značku neznám.
Já se připichuju, jestli někdo používáte kosmetiku Canneff. Recenze má dobré, tak jestli to zkusit.