Pedagog v MŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ano, stačí vystudovat některou střední pedagogickou školu, dálkově to asi taky lze. Ale je potřeba hrát na nástroj, klavír je tuším dokonce povinný, a dělávaly se talentovky z TV, nějaká povinná gymnastická sestava. A něco se k přijímačkám kreslilo. Nevím, jak je to teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většina škol je soukromých, tj. platit školné, ale nedelaji se prijimacky. Přihlášku poslat co nejdříve, hned v lednu. Mája v Boleslavi nebo Obratan mají víkend v kuse jednou za měsíc. Když mas maturitu je to na dva roky, jinak na 4. Na klávesy se naucis hrát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik vlastně bere asistent pedagoga a to nemusím mít výšku, stačí kurz plus jakákoliv střední s maturitou?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ne, teď už k vyšší úrovni činnosti stačí maturita a kurz nebo nějaké pedagogické vzdělání. Může být i výuční list, dřív to tak bylo, maturita nebyla vůbec potřeba, ale časy se trochu změnily a zvlášť tam kde je AP hodně si ředitele mohou vybírat a výuční list je málo. U nás má vyšší vzdělání než maturitu 7 asistentek z 10.
Platová tabulka je veřejná. Obvykle jsme v 8 platové třídě. Platový stupeň je podle praxe ( do které se počítá i péče o děti). A úvazky bývají kratší, málokdo má plný. Takže o to je reálná výplata nižší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mababa232 Ahoj, ty jsi v Boleslavi studovala, máš přímou zkušenost?
Mám VŠ strojírenskou a chci změnit obor na školku
k tomu mám 3 děti.
Kdo jste si tu pedagogiku dostudoval dálkově a máte VŠ/učíte se rychle, kolik času vám to skutečně zabralo? Zajímá mě, jak to člověk skloubí s rodinou. Kolik času to ve skutečnosti vyžaduje? Jakou školu byste zvolili? Konkrétně Středočeský kraj nebo zvládnu Liberecký, Ústecký, Hradec Králové. Dál ne.
Budu ráda o zkušenosti, pokud to máte někdo za sebou ![]()
- Citovat
- Upravit
Ještě doplním - mám výtvarné a sportovní kurzy. Hudba nic. Nástroj bude třeba? Zpěv? Asi není každá talent, že ![]()
- Citovat
- Upravit
@Martina 1056 ano jde, třeba Beroun nebo Svatý Jan pod Skalou, ale už musíte mít maturitu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit