Pedagog v MŠ

10.4.22 14:44

Pedagog v MŠ

Ahoj holky,
bohužel nemám nikoho kolem sebe, kdo by mi mohl s tímhle poradit a tak zkouším štěstí tady 😊
Jsem na RD a přemýšlím co bude, až to přijde. Mám vyučný list obor cukrář, ale srdce mě teď táhne do MŠ.
Jelikož mám malou holčičku, nemohu si dovolit být každý den pryč, takže každodenní studium nehrozí. Teď k věci!
Existuje dálkové studium ve Středočeském kraji nejlépe okolí MB?
Stačí pouze odmaturovat?
Musím umět nějaké dovednosti jako např klavír atd?
Vím, že jsou různé diskuze, ale já začínám v podstatě od nuly, když mám pouze výučák a obor mimo 😊
Tak bych poprosila o vaše zkušenosti nejlépe mě nejbližší, děkuji 💕 💕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8771
10.4.22 15:04

Co vím, tak je potřeba jeden nastroj, ideálně ten klavír, a pak zpěv. A se vzděláním to má každá školka jinak. Naše školka nove učitelky přijímá jen s Bc, jinde stačí i maturita a někde zase i „nuti“ stávající učitelky, aby si to Bc dodělaly… takže vždy je lepší mít to Bc. Ale pokud nemáš ani maturitu, musíš stejně začít s ní. Tak bez na střední pedagogickou a uvidíš, jestli ti to pak bude stačit ve školce, kde s ebudes hlásit o místo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.22 15:11

@Midaku děkuji 😊 myslíte že to lze studovat i dálkově?
Já to tak nějak hledala, ale už se v tom ztrácím 🙃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8771
10.4.22 15:13

Určitě to jde i dálkově, ale asi ne všude. Musíš hledat, kde nejblíž to půjde. Každopádně je tam dost praxe, pak ty nástroje, to je všude, i na dálkovém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
10.4.22 15:15

SŠ stačit těžko bude. To stačilo mojí mamce, protože když se měnily, zvyšovaly požadavky, tak VŠ nahradily desítky let praxe. Dneska se předškolní a mimoškolní pedagogika studuje na VŠ.
Každopádně bez maturity je školství celkem marné. Jedině bys byla v místě, kde je pedagogů akutní a stálý nedostatek. S výučním listem si můžeš udělat kurz chůvy nebo asistenta pedagoga. To můžeš pak být i v MŠ. Ale opět..je to minimální požadavek a většina lidí má maturitu nebo studuje nebo má vš. Ředitelé obvykle dávají přednost více vzdělaným. AP s výučním listem vykonává např spíše pomocné výchovné práce a je i v nižší platové třídě.
Jinak je super, že chceš studovat a rozvíjet se. Já jsem taky teď po poslední RD šla do školství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.4.22 15:17
@Martina 1056 píše:
@Midaku děkuji 😊 myslíte že to lze studovat i dálkově?
Já to tak nějak hledala, ale už se v tom ztrácím 🙃

Tak hledej dál. Kdo chce studovat, tak by měl mít přehled. Plus si umět zjistit informace. Ve škole té za ruku nikdo vodit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.4.22 15:34

Ss Obratan, SS Futurum, SS bean.
To jsou první, co mě napadly.
Potom, udělat si nástavbu kdekoliv a jít rovnou na VOŠ, VŠ. Nebo další maturita na dva roky na peďaku.

Nebo cestou kurzů, chůva, AP, ale to jsou pozice spíš nejisté, ale cesta to je.
Jo, zákon jasně říká, že učitelka MŠ je i ta s maturitou na střední pedagogické
Mrkni na Obratan, myslím, že tam nabízejí tříleté studium pro lidi s vyučením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.4.22 15:35

A nastroj dáš, ne? Holt se budeš muset učit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.4.22 15:43

V tuhle chvíli do školky stačí pouze maturita na střední ped. škole. Legislativa to umožňuje. Pochybuji, že v nejbližších letech to bude jinak. Na to nemá MŠMT podmínky, aby takový krok udělalo. Šance najít místo učitelky se SŠ ve školce je veliká. Že mají ředitele školek možnost výběru a je více učitelek pro, které mají Dis. nebo Bc., tak to je věc druhá. Ale stále se berou i SŠ. Znám několik bývalých učitelek MŠ, které mají Mgr. předškolní a mimoškolní pedagogika. Ale pak bylo pro ně výhodnější, že se pokračuje na CŽV obor prvostupňařství. To je pak rozdíl tři platové třídy a jsou ve škole. Do školky se nevrátí. To je další strana mince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.4.22 15:53

@Martina 1056 být tebou, raději budu dojíždět do Obratane/Humpolce a rovnou jdu na na střední peďák..jo, a co Maja bmv Boleslavi? Ta celou SŠ pro dalkare nenabízí? Určitě je tam dvouletý peďák pro ty, co mají maturitu. Mrkni i na ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
10.4.22 17:12

Stačí SŠ, ale musí to být přímo předškolní pedagogika, a tam je potřeba klavír. Pokud chceš do MŠ můžeš i jako asistentka pedagoga, a tam ti stačí půlroční kurz. Platově je to však dost mizerné, tada záleží jak velký úvazek bys měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
10.4.22 17:47

@coffewomen ve školce bývají častěji plné úvazky. Ve škole spíše kratší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
10.4.22 17:48

Je fajn, že pořád stačí na MŠ střední pedagogická. Každopádně tlak na vyšší vzdělání tam je, aspoň u nás, ale my jsme velké město s mnoha školami, takže asi velká konkurence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.4.22 17:52
@andelka83 píše:
@coffewomen ve školce bývají častěji plné úvazky. Ve škole spíše kratší.

Pokud si doplní v oboru vzdělání (dala by tu maturitu v předškolní a mimoškolní ped.), tak i ve škole může mít plný úvazek. Může mít kombinovaný. Já bych ani asistenci na plný úvazek nechtěla. Mnohem výhodnější je, když mám AP a k tomuto jsem vychovatelka. Společně mi to dá 1,2 úvazku. To je velmi pěkné ve výsledné cifře. Záleží na ní, jak moc je ochotná, aby na sobě mákla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
10.4.22 21:50

@Kelsey to jo. Mně zatím stačí částečný. Celý bych nedala, natož 1,2.. respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze