Pedagogické minimum - kde najít uplatnění
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pedagogické minimum - kde najít uplatnění
Ahoj, chci se prosím zeptat vás, co máte pedagogické minimum, kde jste našli uplatnění, nebo kde vlastně mohou přijmout člověka s pedagogickým minimem. V družině třeba? Mám střední školu ekonomického směru a kurz asistentky pedagoga a chtěla bych časem třeba i do družiny, ale nevím, jestli by pedagogické minimum stačilo.
Jen sháním informace.
Moc děkuji za odpovědi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dneska už pedagogické minimum nestačí. Nutný je alespoň bakalář.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blankaspl píše:
Dneska už pedagogické minimum nestačí. Nutný je alespoň bakalář.
Jj, vím právě, ale zajímalo by mě, kde třeba stačí nebo jestli má vůbec cenu si pedagogické minimum dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Druzina, detske skupiny, krouzky.
Ale radeji Bc.
V družině to lze uplatnit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaNovo píše:
Ahoj, chci se prosím zeptat vás, co máte pedagogické minimum, kde jste našli uplatnění, nebo kde vlastně mohou přijmout člověka s pedagogickým minimem. V družině třeba? Mám střední školu ekonomického směru a kurz asistentky pedagoga a chtěla bych časem třeba i do družiny, ale nevím, jestli by pedagogické minimum stačilo.
Jen sháním informace.
Moc děkuji za odpovědi![]()
Můžeš dělat jen asistenta pedagoga a nebo školního asistenta, pripadne dodělat vzdělání na tu vychovatelku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale pokud o tvé místo bude mít zájem Bc, máš smolíka… A v Praze tedy nestačí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaNovo píše:
V družině to lze uplatnit?
Na vychovatelku asistent pedagoga nestačí, je potřeba dodělat, alespoň předškolní pedagogiku, ale to už záleží na řediteli jestli tě vezme a nebo dá radši přednost uchazeči s vyšším vzděláním
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blankaspl píše:
Ale pokud o tvé místo bude mít zájem Bc, máš smolíka… A v Praze tedy nestačí…
Nemyslim si.
Loni jsem byla prvne v Praze na tabore. Same vychovatelky, asistentky. A bylo mi receno, ze ty se stehujes od zari a jdes do druziny (ziju u Breclavi). Vedouci vychovatelek rekla, ze bohate staci kvalifikacni kurz pro vychovatele (jde udelat v Praze). Ja studuji pajdu a pry tady je fuk, ze teprve studujes. Ze staci potvrzeni, hlavne spolehlivost a jdes pracovat. Maji malo lidi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka dělala vychovatelku na intru a musela mít pedagogické minimum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpovědi. Přemýšlím právě, jestli bude lepší pedagogické minimum nebo vychovatelství. Oboji je na rok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaNovo píše:
Děkuji za odpovědi. Přemýšlím právě, jestli bude lepší pedagogické minimum nebo vychovatelství. Oboji je na rok
Edit-se střední ekonomkou by ti pm bylo k ničemu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se za anonym, nepíšu o sobě.
Kamarádka má VŠ, je Ing., ale s ohledem na malé děti se nechce vracet do svého oboru (musela by dojíždět a sehnat si hlídání…). Celkem koketuje s myšlenkou, že by šla učit na základku. Nechce se jí ale studovat celá VŠ, tak uvažuje nad pedagogickým minimem. Dostalo se jí odpovědi, že by mohla na druhý stupeň a učit „své“ odborné předměty, což nechce. Raději by na první stupeň.
Synova třídní učitelka (na prvním stupni) má též jen pedagogické minimum a učí.
Opravňuje pedagogické minimum k učení na obou stupních? Nebo je v tomto případě učitel neaprobovaný a musí si dostudovat pedagogickou fakultu komplet?
- Citovat
- Upravit