Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Cenarius píše:
Tak tak. Bohužel na to doplácí ti slušní, ale plno lidí jen vypustí psa, ten se vychčije a vysere a jde zase dom a neuklidí ani prd.
Dokonce je tu i diskuze, že si bígl dovolil vyčůrat do postele. Jaký humus. A venku je vesele venčí na dětském hřišti. Však cizím dětem to neva, že?
Nevím, ja jsem asi vůči štěkání imunní, dokud na to někdo neupozorní, tak to neslyším. Myslím v paneláku, nebo venku na zahradě u našich, a samozřejmě pokud mi pes neštěká vedle hlavy. Takový to štěkání z jiný zahrady nebo z jinýho bytu vůbec nevnímám. Snažím se, aby můj pes nestekal doma, když je sama, tak neštěká, to mám ověřený od sousedů odvedle i pode mnou. Soused dlouho ani nevěděl, že mám psa, než jsme se potkali u výtahu.
Pokud štěká pár minut, tak bych to vůbec neřešila, tuplem ne protištěkacím obojkem.
@Russet píše:
Dokonce je tu i diskuze, že si bígl dovolil vyčůrat do postele. Jaký humus. A venku je vesele venčí na dětském hřišti. Však cizím dětem to neva, že?
Jenže podle mě tohle přesně dělají ty lidi, kterým je to úplně u pr*ele když jim něco člověk řekne. Případně tě pošlou do háje a nepochopí, co ti na tom vadí. To je začarovanej kruh. Já psa na hřišti nevenčím, hovna poctivě sbírám, nicméně chápu averzi některých lidí vůči pejskařům obecně, protože kolikrát sama kvetu z toho, když se jdeme projít a vidím všude ty hovna. Močky mi tolik nevadej, to smyje déšť, ale hov.no jako cep přímo před vchodem, to mi fakt hlava nebere, že může bejt někdo takovej dobytek.
Prosím tě buď v klidu. Jestli štěká tak málo, je to úplně v pohodě.
Nevadilo, to náš pes dělá taky, když jsme si ho z útulku vzali, bylo to horší, teď už je to lepší a lepší. Teď už je to ani ne pět minut, začátky byly mnohem horší. Chce to trénovat. Já jsem na mateřské, tak není doma osm hodin sám. Trénuju to postupně, někdy ho sebou nevezmu i schválně, aby až půjdu do práce vydržel doma. Jinak se mu celá rodina hodně věnujeme a má hodně pohybu venku. Co ještě pomohlo je to, že se s ním neloučíme, při odchodu nehladíme. Přijdeme z venku, umyjeme packy a beze slova odcházíme. My ještě trošku bojujeme s jednou věcí a to je, že kňourá a štěká, když jde kdykoliv z nás domů. Cítí to a začne jančit, když jsme ve třetím patře a my bydlíme ve čtvrtém. Je to chvilička a přes den se dá zastavit, horší je to v noci. Když se třeba nejstarší syn vrací ze zábavy, to musí chlap vstát a jít s ním ven. Nechceme aby ve dvě ráno štěkal. Před ním jsme měli zachráněné dvě fenky, tedy ze začátku manžel, když byl v pubertě a ty to dělaly taky, jenže tchánovi mají barák, tak je to jiný. No i ony se naučily. Když jsme je později měli v bytě už ani nepiply. Tohle prostě psi ze špatných poměru dělají dost často. Ten náš byl kvůli tomu pětkrát vrácen. Vždy po pár dnech, nedali mu vůbec šanci. Jinak je to zlato. Myslím si, že každý rozumný člověk tohle pochopí. Na druhou stranu řada lidí je fakt nezodpovědných a pod náma štěkají tři velcí psi celý den a jo to mi vadí. Ale když je to chvilka a není to v době nočního klidu, tak to mi přijde pochopitelné.
Vadi mi stekani, pocurany kazdy roh a chodniky a parky plny exkrementu. Jo vadi. Ale naucila jsem se to vytesnit a nevnimat, protoze se s tim nic delat neda a nebudu si vecnym sebenasiranim nicit zdravi.
@Azeretereza píše:
Jenže podle mě tohle přesně dělají ty lidi, kterým je to úplně u pr*ele když jim něco člověk řekne. Případně tě pošlou do háje a nepochopí, co ti na tom vadí. To je začarovanej kruh. Já psa na hřišti nevenčím, hovna poctivě sbírám, nicméně chápu averzi některých lidí vůči pejskařům obecně, protože kolikrát sama kvetu z toho, když se jdeme projít a vidím všude ty hovna. Močky mi tolik nevadej, to smyje déšť, ale hov.no jako cep přímo před vchodem, to mi fakt hlava nebere, že může bejt někdo takovej dobytek.
My psa máme taky a taky sbírám - pokud to není někde v lese mezi křaky, pak mi připadá jako blbost vzít něco, co se v přírodě krásné rozloží, a hodit to do igelitového pytlíku, aby to hnilo někde na skládce. Mám i dítě a popravdě jsem možná divná, ale fakt mi nevadí představa, že se mi prcek vyválí někde, kde se možná před x týdny vyčural pes, není to nic super, ale zdravotně závadné taky ne. Nicméně teda žiju teď ve městě, kde zeleň kolem baráku není samozřejmostí, a vůbec nechápu, kolik hoven tu leží na úzkém chodníku… To je maximální bezohlednost, jednak k lidem, co po těch chodnících chtějí chodit, a taky k tomu psovi, který zeleň potřebuje, a lidi, kteří si pořídí psa a pak jsou líní s ním jít 5 minut do velkého parku nebo aspoň sebrat, co pes nadělá, jsou fakt idioti. Vždycky mě to jako pejskaře mrzí, nedivím se pak, že lidi mají předsudky. ![]()
Mám psy tři a sbiram. Kupuju rozlizitelne dávky, snad jsou skutečně ekologické.
Mám rád pejsky- takže štěkání by mi určitě nevadilo. Ale do paneláku- kdyby to už muselo být, bych si pořídil raději nějakého menšího. Větší psi potřebují výběh a nejlépe i velkou zahradu. ![]()
@Bebeluska8 píše:
My psa máme taky a taky sbírám - pokud to není někde v lese mezi křaky, pak mi připadá jako blbost vzít něco, co se v přírodě krásné rozloží, a hodit to do igelitového pytlíku, aby to hnilo někde na skládce. Mám i dítě a popravdě jsem možná divná, ale fakt mi nevadí představa, že se mi prcek vyválí někde, kde se možná před x týdny vyčural pes, není to nic super, ale zdravotně závadné taky ne. Nicméně teda žiju teď ve městě, kde zeleň kolem baráku není samozřejmostí, a vůbec nechápu, kolik hoven tu leží na úzkém chodníku… To je maximální bezohlednost, jednak k lidem, co po těch chodnících chtějí chodit, a taky k tomu psovi, který zeleň potřebuje, a lidi, kteří si pořídí psa a pak jsou líní s ním jít 5 minut do velkého parku nebo aspoň sebrat, co pes nadělá, jsou fakt idioti. Vždycky mě to jako pejskaře mrzí, nedivím se pak, že lidi mají předsudky.
Naprosto souhlasím. V lese nebo na louce to taky neřeším. Ale samotnou mě fakt tocej ty fufňa na chodníku, to je fakt dobytčina nejhrubšího zrna.
@Azeretereza píše:
Naprosto souhlasím. V lese nebo na louce to taky neřeším. Ale samotnou mě fakt tocej ty fufňa na chodníku, to je fakt dobytčina nejhrubšího zrna.
Souhlas souhlas.
Já po něm uklízím furt, jasně, v lese to nechám, to mi přijde logičtější než to sbírat do pytlíku… Ale jako na chodníku? To nepochopim. A další věc jsou neukáznění psi na volno. Pouštím na volno na polních cestách, kde široko daleko nikdo není a večer, když už nikdo nechodí venku (jakmile vidím lidi nebo psy, poutám na vodítko) - ač nás poslechne na slovo, prostě jistota. Nedivím se lidem, že jsou na pejskaře alergičtí, ale zrovna naše paní sousedka ví aa vidí, že jsme zodpovědní páníčci.
A toho psa miluje celej barák, obešla jsem i maminky, co jsou na mateřské, aby mě klidně hned kontaktovali, kdyby dělal vyrvál přes den, nebo budil děti. A navíc máme tu kameru. A pes je klidnej, myslím, že těch 10 min snad nikoho nějak mega neotravuje…
Zakladatelka
@g.sandova píše:
Mám psy tři a sbiram. Kupuju rozlizitelne dávky, snad jsou skutečně ekologické.
No, já právě četla, že rozložitelné se tak snadno rozloží jen v určitých podmínkách, které skládky, kde takový balíček skončí mezi všelijakými plasty a svinstvy, nemůžou poskytnout. Ale nevím, asi to bude druh od druhu…
Náš pes takhle při odchodu posledního z domácnosti štěká už 11 let
Nic proti štěkání nemám, ani na zvonek nebo na ruch za dveřmi, ale chápu, že když je někdo po noční, že to může být dost velká pruda. Na tyhle lidi asi nikdo při stanovení „nočního klidu“ nepomyslel ![]()