Pejsek čůrá doma :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13338
28.2.12 10:37
Lucie46 píše:
No pejska mame od prosince, panicce doma necural, mohl uplne vsechno, nosil si svoji misku a panicka mu krajela treba 6× denne sunku… u nas ma granule a obcas mu ovarim kureci maso ve vode.. mel neco s ledvinami a veterinarka mi rekla, ze pokud 8 let zral slanou sunku neni se cemu divit.. mam miminko, ktere samozrejme poroste a nechci, aby se muselo omezovat kvuli psovi, nedat mu kvuli nemu do ruky namku, rohlik nebo cokoliv jineho, hned po tom startuje, minule tu byla kamaradky holcicka a pohladila ho po zadku a ohnal se po ni, jeste nekousl, ale na to se nejde spolehat..Pejska se hned zbavovat nechci, je to jakoby pritelovo pamatka po mamince, ale takhle to dal preci nejde.. Dneska bylo nacurano a vedle toho i nakakano, posledni venceni bylo v 9 vecer a ve 2 rano jsem to tam nasla… pritom pejsek vykonal obe potreby :nevim: uz nevim co s nim, vrci i kdyz ho hladime.. chapu, ze je pro nej sok po 8 letech jen s panickou najednou tohle, ale ja prece nenecham pokousat sve dite nebo aby se batolilo a nekde narazilo na vykaly :zed: :zed:

Byli jste s ním na vet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
28.2.12 10:40

Pes má tolerovat vše a vše ho lze naučit tolerovat, sahání na pelíšek nevyjímaje. Mí psi koukají jak jim ho vysávám, nejsem totiž jejich nepřítel ale vůdce smečky a jakožto takový si můžu dovolit jít tam v noci spát, to teda pardon. Pokud ho budou postupně po malých krůčcích pozitivně motivovat, tak se naučí nechat si sáhnout na cokoliv bez vrčení a stresů. Těžko se to radí od stolu, názorná ukázka by pomohla mnohem lépe.
A pardon, když teda nesmíte psům šahat na pelíšky, jak jim to udržujete, to je jako nejdřív zavřete ( stres pro psa-neví proč, co se mu tam děje s jeho domečkem) a rychle uklízet. :roll: :roll:
Já bych každému kdo si přivede domů psa nejdřív nařídila přečíst minimálně pět knih a základní kynologycký výcvik, protože někdy mají lidi fakt naprosto scestné názory na to, co všechno si pes může dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
28.2.12 10:40

Lynette - jenže oni toho psa zdědili v osmi letech po zemřelé paničce, jestli jsem to správně pochopila. Asi těžko můžou chtít, aby k nim do rodiny splavně zapadl, pokud u nich nepřebýval už předtím :(

• Citovat
  • Upravit
8996
28.2.12 10:41
Lucie46 píše:
No pejska mame od prosince, panicce doma necural, mohl uplne vsechno, nosil si svoji misku a panicka mu krajela treba 6× denne sunku… u nas ma granule a obcas mu ovarim kureci maso ve vode.. mel neco s ledvinami a veterinarka mi rekla, ze pokud 8 let zral slanou sunku neni se cemu divit.. mam miminko, ktere samozrejme poroste a nechci, aby se muselo omezovat kvuli psovi, nedat mu kvuli nemu do ruky namku, rohlik nebo cokoliv jineho, hned po tom startuje, minule tu byla kamaradky holcicka a pohladila ho po zadku a ohnal se po ni, jeste nekousl, ale na to se nejde spolehat..Pejska se hned zbavovat nechci, je to jakoby pritelovo pamatka po mamince, ale takhle to dal preci nejde.. Dneska bylo nacurano a vedle toho i nakakano, posledni venceni bylo v 9 vecer a ve 2 rano jsem to tam nasla… pritom pejsek vykonal obe potreby :nevim: uz nevim co s nim, vrci i kdyz ho hladime.. chapu, ze je pro nej sok po 8 letech jen s panickou najednou tohle, ale ja prece nenecham pokousat sve dite nebo aby se batolilo a nekde narazilo na vykaly :zed: :zed:

Buď bych psa někomu dala a nebo bych ho nechala utratit. Já vím, že mě za to někteří tady budou kritizovat, ale jedna injekce a má klid jak pejsek, tak rodina. Já bych nemohla důvěřovat tomu psovi ani kdyby ho zklidnila psí psycholožka - je jen otázka času, kdy mu rupne v bedně a pokouše dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
28.2.12 10:42
Lynette píše:
Lucie46 píše:
Buď bych psa někomu dala a nebo bych ho nechala utratit. Já vím, že mě za to někteří tady budou kritizovat, ale jedna injekce a má klid jak pejsek, tak rodina. Já bych nemohla důvěřovat tomu psovi ani kdyby ho zklidnila psí psycholožka - je jen otázka času, kdy mu rupne v bedně a pokouše dítě.

Měla jsi někdy pejska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie46
28.2.12 10:43

je to yorkshirsky terier, ale myslim, ze bude s necim krizenej, je velikej ma 6 kilo a je uplne cernej s hnedym spodkem… On na nas zavrci, vyceni zuby a kyz ho odezenu je za chvilku zpatky a chce se mazlit.. na pelisek mu saham samozrejme jen kyz musim (uklizim, potrebuji ho vyprat) jenze on vrci jen kdyz kolem nej projdu nemusim ani sahat… privlatnuje si nase veci :) treba postel.. dostat ho z ni je o nervy… mam otevrenou loznici kvuli malemu, abych ho slysela a on tam vzycky vklouzne a uvelebi se na posteli, kdyz tam jen vejdu vrci a cenenim zubu odchazi, samozrejme mi vzbudi maleho :zed:

• Citovat
  • Upravit
13338

Lynette - koukám v metříku, že máš pejska… jak tohle proboha můžeš napsat, že bys ho nechala utratit? Každej pejsek si zaslouží šanci, nemůže za výchovu, která byla evidentně 8 let velmi svérázná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
Madla82 píše:
Jitko: a není na to v 8mi letech trochu pozdě? Mě se teda osvědčilo normálně venčit 5-6 denně jak se doporučuje a prostě už neměli, co čůrat.

Jinak nám pomohla psí psycholožka, dala pár tipů a rad a pejsky po babičce jsme zpacifikovali. Po smrti bábi se jeden z nich hrozně bál, že přijde o svou parťačku a nikomu nedovolil se k ní přiblížit právě hlavně u pelíšku. Vysvětlila nám to zjednodušeně tak, že ta ztráta ho nutí chránit si, to co zbylo.

Jinak pejskovi se na pelech a na žrádlo nesahá…to jsou jeho věci, se kterými by člověk neměl nikdy nic dělat. Smaozřejmě jsou psi, kterým je to jedno (můj vlastní pes by se se mnou o jídlo i pelech klidně i podělil), ale často právě psi, kteří jsou ve stresu, se na tyto věci upnou ještě víc.

Ale já nepotřebuju to psa odnaučit , náš pes to umí .Tu radu potřebovala Lucie46 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka

Sara - samozřejmě, že si moji psi na pelechy šahat nechají, ale já je mám od malička a oni nemají důvod se o něj bát. A rozhodně jim do pelechu zbytečně nelezu, a dítě do psího pelechu nesmí v žádném případě. Ani návštěvy apod. Ale to je vedlejší - zakladatelka má doma 8miletého cizího psa, nejdřív bych zapracovala na normálním vztahu mezi nima a pak teprve měla nároky na to, aby mě pustil do svého pelechu.

• Citovat
  • Upravit
4132
28.2.12 10:45
Lucie46 píše:

Komletní vet. vyšetření, a psí porodna. Vím, jak by se Vám dalo pomoci, ale přes net to bohužel nelze. Každopádně začni u častého venčení a pravidelného režimu, jak jsem psala, striktně poslední jídlo v šest a venčení večer v devět delší a potom těsně před spaním kratší. Nekřičet, nebít, věnovat se…to je základ úspěchu. Můj pes tady od rána otravoval, tak jsem se naštvala a půl hodiny tady s ním strávila opakováním základních povelů, a hledáním papuče mezi hračkama a teď spí jak dudek a je rád, že je rád. Osm let je pořád ještě věk, kdy může pejsek žít hezký život a dá se s ním pracovat, pokud vet nepotvrdí nějakou nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
Lucie46 píše:
je to yorkshirsky terier, ale myslim, ze bude s necim krizenej, je velikej ma 6 kilo a je uplne cernej s hnedym spodkem… On na nas zavrci, vyceni zuby a kyz ho odezenu je za chvilku zpatky a chce se mazlit.. na pelisek mu saham samozrejme jen kyz musim (uklizim, potrebuji ho vyprat) jenze on vrci jen kdyz kolem nej projdu nemusim ani sahat… privlatnuje si nase veci :) treba postel.. dostat ho z ni je o nervy… mam otevrenou loznici kvuli malemu, abych ho slysela a on tam vzycky vklouzne a uvelebi se na posteli, kdyz tam jen vejdu vrci a cenenim zubu odchazi, samozrejme mi vzbudi maleho :zed:

Evidentně má příliš vysoké sebevědomí, je potřeba mu ho srazit. Ne bitím, ale postupně, opravdu to chce konzultovat s odborníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
Nesinka píše:
Lynette - jenže oni toho psa zdědili v osmi letech po zemřelé paničce, jestli jsem to správně pochopila. Asi těžko můžou chtít, aby k nim do rodiny splavně zapadl, pokud u nich nepřebýval už předtím :(

Takových psů už bylo. Má teta dostala taky staršího psa který u ní v životě nebyl - její páníček taky umřel. V noci pofňukávala a nějaká ta loužička se ze začátku objevil ale nikdy na ně nezavrčela natož aby se po nich ohnala. To toho psa prostě nesmí ani napadnout se ohnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
28.2.12 10:47

Lucie - jokrsir :mrgreen: Tak to je zjevně spíš trochu rozmazlenej svéráz. Zkuste tu Žertovou, tady vám stejně nikdo neporadí, když toho psa nevidí… Na zklidnění zkuste Bachovy esence - krizovou esenci. Nemá to žádné vedlejší účinky, daji se koupit přes internet různé druhy, ta krizová esence je proti stresu, můžete si to dát i vy, můžou to lidi i zvířata.

• Citovat
  • Upravit
8996
28.2.12 10:48
Míša8808 píše:
Lynette - koukám v metříku, že máš pejska… jak tohle proboha můžeš napsat, že bys ho nechala utratit? Každej pejsek si zaslouží šanci, nemůže za výchovu, která byla evidentně 8 let velmi svérázná…

agresivní pes a malé dítě to nejde dohromady. Šanci bych mu dala - někomu bych ho darovala - někomu kdo nemá malé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie46
28.2.12 10:48

je mi ho hodne lito, ale na druhou stranu me s tim pekne stve… utratit bych ho urcite nenechala…ale nechci slevovat za svych zasad a prizpusobovat vse psovi, aby on byl spokojeny…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný