Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
my máme v takové malé speciální místnůstce pod schody, takže jen pro kočičí wc, kočky si tam chodí skrz kočičí dvířka.
Prodává se i speciální prášek do kočičích wc, který neutralizuje pachy, opravdu je to rozdíl ![]()
My jsme měli záchodek v prádelně, kocour měl kočičí dvířka ve dveřích prádelny, smrad byl jen tehdy, když nachcal na něco jinýho než záchod
Taky uzavřený, s pachovým filtrem, stelivo bílé hrudkující, jeden čas jsme kupovali i s vůní pomeranče, ale já na tyhle chemický smrádky nejsem, tak jsem pak začla kupovat v DM to jejich.
To máte koček víc a dělí se o jedno wc? Jestli jo, tak bych poskytla ještě jedno, případně pokud je kocour. Taky záleží, zda nečurá do výšky, jak je ten záchodek uzavřený ze dvou částí, zda to třeba někam nezateče do škvíry a pak to smrdí.
Teď přes podzim, zimu, jaro v kuchyni a okolo máme udělanou dřevěnou ohrádku, aby malej když leze v tom nekramařil (oni ho totiž ty kuličky hrozně lákali). Jinak přes léto na balkoně…
My mame primo naproti zachodu, dcera tam dlouho nechodila, az ted obcas prijde, kdyz ja tam trunim.
Pouzivame silicagel a nesmrdi, mame teda kocku, ne kocoura. Tak bych zkusila ten a pripadne pridat dalsi zachod.
Kamaradka ho mela taky v komore …
aha, ted ctu o tom silicagelu…ja s tim teda nemam problem. Naopak ty hrudkujici se casto rozpadly a nesly vyndat a smrdelo to teda vic ![]()
financovala bych do deodorantů nebo jak se tomu nadává do kočičího wc a je po zápachu ![]()
mívali jsme v pokoji, pak v chodbě, teď na WC, máme silikagelové stelivo a to je cítit, až když už je zralé na vyměnění, jinak je bez zápachu
Do dveří na WC jsme udělali kočičí dvířka a micky si zvykly bez problémů. Jenom nám tam teď lezou štěňata a hrabou v tom ![]()
on ten silicagel pohlcuje vlhkost, takže bobky vyschnou a prakticky nesmrdí, moč se v těch granulkách taky zachytí. Stačí vybírat hovínka a prohrábnout a je to ![]()
CokeLady píše:Etcetera78 píše:
on ten silicagel pohlcuje vlhkost, takže bobky vyschnou a prakticky nesmrdí, moč se v těch granulkách taky zachytí. Stačí vybírat hovínka a prohrábnout a je toMy jsme měli silikonové, když jsme měli jednu kočku a vymývání bylo absolutně hrozný. Fakt smrad až na omdlení.
Teď vynášíme hrudky moči každý den. Ono ta čtrnáctidenní moč je humáč… vybírají se jen hovínka, ne?
vybírají se hovínka, ale moč se nasákne do těch granulí, žádný humáč jsem nikdy neměla
Při každém vybírání hovínek to prohrábnu, aby se ty granule rozprostřely, aby se ty nacucané nehromadily na jednom místě, z toho by pak ten humáč možná mohl vzniknout ![]()
Ale tak ono prostě každému vyhovuje něco jiného, ty deodoranty jsem našla třeba tohle, jestli je to to správné?
http://www.allpet.cz/…iller-400-g/
http://www.allpet.cz/…uber-100-ml/
CokeLady píše:
Ahojky,my měli na chodbě, ale je to hned vedle pokojíku pro mimi, tak jsme přesunuli do komory, kočkám to problém nedělá, ale ten zápach co z něj jde se z tý komory nevyvětrá (není tam okno ani odvětrávání).
Vybíráme je 1× denně, máme hrudkující, takže vše jde ven, nic se tam neusazuje. Máme s dvířky i pachovým filtrem, ale cítit to jde.
Máte nějaký tip, jak to vyřešit, Chtěl bych ho v tý komoře nechat, aby byl izolovaný od míst kde bude mimi, spíš nějaký pohlcovač smrádku.
Ahoj, my mame tedy kocici zachod jako budku (otevira se jako kinder vajicko) a ma pachovy filter, mame ho normos na chodbe (do ni vedou dvere z obyvaku, kuchyne a pokojicku) a neni citit vubec nic a ani nevypadava nic ven… ma to pomerne uzky vchod, dokonce zakryty (vyklapecimi dvirky, takze kocka vleze a vyleze v pohode) a je to OK… ![]()
A mame normos hrudkujici stelivo, takze to jenom vyberu a pohoda… ![]()
no, my máme kočičí bedýnky v kuchyni a to máme dva nekastrovaný kocoury a kastr.kočku
ale ono je to prostě o zvyku a o tom, jaký máte možnosti. jinak to nakonec prostě nešlo. byly v předsíni, ale dostala přednost vestavěná skříň a kam s bedýnkama. naštěstí do roka snad bude větší byt i s tech.zázemím, tak to nebude takovej masakr. kočky si bohužel totiž (navzdory všem tvrzením, že potřebují na konání soukromí) zvykly, že na konání potřebují společnost, takže bobek se tvoří zásadně jen když někdo vaří
![]()
kvůli dítku jsem už konečně pořídili i dveře mezi pokojem a kuchyní a zvykáme kočky, že budou spávat v kuchyni s předsíní (zatím postupně, do srpna čas, tak nechceme násilím, když není nutno) právě kvůli nezalehnutí mimíska
jinak kocouři ale asi půjdou ještě do narození malýho pod kudlu, protože i když jsou už starší, začli jak jsem těhule strašně žárlit (jsou na mě hodně fixovaní) a šíleně mrouskat a chovat se dominantně jako samečci… asi to nepude jinak než ufiknout koule, no :/
Ahoj, my mame na wc