Pejsek čůrá doma :(

Lucie46
28.2.12 09:56

pejsek cura doma :(

Ahoj, uz jsem opravdu zoufala z naseho pejska.. Zdedili jsme ho po pritelovo mamince je mu 8 let a je pekne rozmazlenej, na jeho pelisek nemuze nikdo sahnout hned vrci a takhle je to i s ostatnimi jeho vecmi…
A jeste horsi je, ze nam v noci cura v byte.. pokazdy je nekde v noci louzicka, uz nevim jak ho to mam odnaucit.. byl zvykly zrat sunku, ale ja mu proste denne 20 deka sunky kupovat nebudu, jednou se stalo, ze dostal nakrajenej salam a jeste nejakou kosticku a v noci tam nacurano nebylo, takze si myslim, ze je to naschval, potrebuji ho to odnaucit, nemate nekdo nejake osvedcene rady a tipy? Diky :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lus-i
28.2.12 10:03

Tak mu dej každý večer kolečko salámu a je to :lol: pokud to dělá naschvál tak nevím jak na něj :think:

• Citovat
  • Upravit
484
28.2.12 10:06

Vymáchat mu v tom čumák ,dát na prdel . A pokud je možnost tak dát ven , na naší čubu to učinkovalo .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
28.2.12 10:14

Omezit příjem tekutin po šesté sedmé večer poslední voda, dlouhá vycházka večer po jídle a poslední vodě, před spaním jedna krátká. Denní dávku krmiva rozdělit na ráno a večer. Večerní jídlo podávat s poslední vodou. Pejskovi se přes den věnovat, hodně venčit je základ. Psi málokdy dělají něco „naschvál“ většinou je to důsledek špatné péče, netvrdím, že Vaší možná předchozích majitelů. Náprava u osmiletého psa není nemožná ale nebude to hned. Učit se přivykat na to, že pelíšek je jak jeho tak „Váš“. Funguje přibližování se po krocích. Nezavrčí-pamlsek-velká pochvala. Pamlskem může být právě jeho oblíbená šunka na maličké kousky. Zavrčí krok zpět a počkat až se uklidní a zase pamlsek a pochvala. Máchání čumáku a mlácení psa nic neřeší :roll: :roll: …nejsme ve středověku, zkuste si najít něco o pozitivní motivaci, přečtěte si knihu o tom, jak se ke psu chovat a popř. si najděte kynologa z okolí, který Vám rád poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
28.2.12 10:19

Jitka - jen by ho ale musela přistihnout při činu. Navíc dost pochybuju, že to dělá schválně, většina psů pro to má důvod.

Lucie - a přítelovo mamince doma taky čůral, nebo to zača dělat až u vás? Neměl u ní doma psí záchod? Nebyla zvyklá ho v noci venčit? Je to pes nebo fena? Kastrovaný/kastrovaná? Jak dlouho pejska máte, co není u staré paničky? Šunku bych mu teda taky nedávala :mrgreen: Zkus koupit Brit Lets Bite - sušené maso, nastříhat na menší díly, je to zdravé a vydrží dýl než šunka.

Příspěvek upraven 28.02.12 v 10:20

• Citovat
  • Upravit
317
28.2.12 10:20

Vymáchání čumáku je naprosto nevhodný a snad ve většině domácností zapomenutý trest. A dělal to i u té maminky? Chápej pokud mu to bylo 8 let tolerováno tak se to teď bude těžko odnaučovat. A problém je ten, že pes by se měl trestat při činu. Máme doma 3 psy a jeden opravdu nevydrží celou noc, proto je mám alespoň naučené na plínku na zemi (podložku pod ležáky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
28.2.12 10:21

Jitko: a není na to v 8mi letech trochu pozdě? Mě se teda osvědčilo normálně venčit 5-6 denně jak se doporučuje a prostě už neměli, co čůrat.

Jinak nám pomohla psí psycholožka, dala pár tipů a rad a pejsky po babičce jsme zpacifikovali. Po smrti bábi se jeden z nich hrozně bál, že přijde o svou parťačku a nikomu nedovolil se k ní přiblížit právě hlavně u pelíšku. Vysvětlila nám to zjednodušeně tak, že ta ztráta ho nutí chránit si, to co zbylo.

Jinak pejskovi se na pelech a na žrádlo nesahá…to jsou jeho věci, se kterými by člověk neměl nikdy nic dělat. Smaozřejmě jsou psi, kterým je to jedno (můj vlastní pes by se se mnou o jídlo i pelech klidně i podělil), ale často právě psi, kteří jsou ve stresu, se na tyto věci upnou ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
28.2.12 10:22

Tak a prvé - pes nesmí na svého pána nikdy vrčet - jakmile zavrčí tak dát hned náhubek a naplácat mu na zadek. Klidně mu dej náhubek a sahej mu na pelíšek tak dlouho dokud nepřestane vrčet. Vždy sáhni, on zavčí tak řekni fuj! a pláci ho symbolicky přes zadek a takhle to opakuj dokud nepřestane vrčet. Pokud by vystartoval a chtěl tě kousnout tak se pejska rovnou zbavte. Psa nesmí ani ve snu napadnout že by svého pána kousnul!

Jedna paní chodí na veterinu se svým miláčkem už nějakou dobu a pokaždé je pokousaná - psa odmítá nechat utratit ale veterinář jí už jasně řekl, že ještě jednou přijde s ovázanou rukou a psa utratí ať ona chce nebo ne - není nebezpečný jen pro ní ale i pro okolí a ta paní si to odmítá připustit. :(

A teď k hlavnímu problému. Pes musí mít pravidelný denní režim. Náš pes dostával napít naposledy v devět večer když se jako štěně počůrával a poslední venčení o půlnoci. Teď už vydrží bez problémů, ví že se jde čůrat o půlnoci a tak podle toho pije takže misku s vodou má k dispozici nonstop. Další čůrání je ráno v devět hodin. Pokud potřebuje jít ven dřív tak si řekne a jde se. V případě loužičky jí už nekáráme, protože to je prostě nehoda jednou za čas ale dřív když jsme jí učili nečůrat doma tak každá loužička znamenala dotažení psa k loužičce, přitlačit jí k ní hlavu aby jí viděla zblízka a říct fuj a lehce plácnout přes zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
28.2.12 10:22
Nesinka píše:
Jitka - jen by ho ale musela přistihnout při činu. Navíc dost pochybuju, že to dělá schválně, většina psů pro to má důvod.

Lucie - a přítelovo mamince doma taky čůral, nebo to zača dělat až u vás? Neměl u ní doma psí záchod? Nebyla zvyklá ho v noci venčit? Je to pes nebo fena? Kastrovaný/kastrovaná? Jak dlouho pejska máte, co není u staré paničky? Šunku bych mu teda taky nedávala :mrgreen: Zkus koupit Brit Lets Bite - sušené maso, nastříhat na menší díly, je to zdravé a vydrží dýl než šunka.

Souhlas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
28.2.12 10:24

Beckie přesně… Pokud si nebudete vědět rady, tak doporučuju Hanu Žertovou - www.hanazertova.cz - je to moc hodná ženská a její rady fungujou (mimo jiné dělala Poplepšovnu mazlíčků, ten pořad…).

• Citovat
  • Upravit
Nesinka
28.2.12 10:28

Souhlas i s tím saháním na pelech, do misky se žrádlem atd. Holky, co tu radíte psa zmlátit, uvědomte si, že nemusí jít o agresivního psa, ale je to pes, kterej ztratil pána (v osmi letech už může jít o starého psa, nevíme, co je to za rasu). Ten pelech je zřejmě jediné, co mu ze starého domova zbylo. V životě by mě nenapadlo lézt našemu psovi do pelechu, i když by mu to taky nevadilo. Pelech je místo, které je jeho „majetek“ a má tam mít klid. To, že na ně vrčí může být také dané nedůvěrou apod. Pokud je, tak to mlácením jenom zhorší. I když je pravda, že to může být agresivní zmetek :mrgreen: Ale to asi spíš poradí ta psycholožka, než my tady, když o něm nic nevíme.

• Citovat
  • Upravit
484
28.2.12 10:29
Nesinka píše:

My jsme jí při tom nechytli , ale učinek to mělo .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
28.2.12 10:30
Madla82 píše:
Jitko: a není na to v 8mi letech trochu pozdě? Mě se teda osvědčilo normálně venčit 5-6 denně jak se doporučuje a prostě už neměli, co čůrat.

Jinak nám pomohla psí psycholožka, dala pár tipů a rad a pejsky po babičce jsme zpacifikovali. Po smrti bábi se jeden z nich hrozně bál, že přijde o svou parťačku a nikomu nedovolil se k ní přiblížit právě hlavně u pelíšku. Vysvětlila nám to zjednodušeně tak, že ta ztráta ho nutí chránit si, to co zbylo.

Jinak pejskovi se na pelech a na žrádlo nesahá…to jsou jeho věci, se kterými by člověk neměl nikdy nic dělat. Smaozřejmě jsou psi, kterým je to jedno (můj vlastní pes by se se mnou o jídlo i pelech klidně i podělil), ale často právě psi, kteří jsou ve stresu, se na tyto věci upnou ještě víc.

S tím nemůžu souhlasit. Podle mě pes musí pánovi dovolit všechno. Já oběma našim psům normálně sahala do misky i když žrali, normálně jim sahám na pelíšek, sahám jim na všechno a nikdy na mě nezavrčeli. Představ si že máš doma malé dítě - to nemá rozum je rychlý jak blesk a sahá na všechno - to mu ten pejsek jako za to má ukousnout hlavu jen protože je ve stresu? To snad ne! Prostě projevy agrese se netolerují a tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie46
28.2.12 10:36

No pejska mame od prosince, panicce doma necural, mohl uplne vsechno, nosil si svoji misku a panicka mu krajela treba 6× denne sunku… u nas ma granule a obcas mu ovarim kureci maso ve vode.. mel neco s ledvinami a veterinarka mi rekla, ze pokud 8 let zral slanou sunku neni se cemu divit.. mam miminko, ktere samozrejme poroste a nechci, aby se muselo omezovat kvuli psovi, nedat mu kvuli nemu do ruky namku, rohlik nebo cokoliv jineho, hned po tom startuje, minule tu byla kamaradky holcicka a pohladila ho po zadku a ohnal se po ni, jeste nekousl, ale na to se nejde spolehat..Pejska se hned zbavovat nechci, je to jakoby pritelovo pamatka po mamince, ale takhle to dal preci nejde.. Dneska bylo nacurano a vedle toho i nakakano, posledni venceni bylo v 9 vecer a ve 2 rano jsem to tam nasla… pritom pejsek vykonal obe potreby :nevim: uz nevim co s nim, vrci i kdyz ho hladime.. chapu, ze je pro nej sok po 8 letech jen s panickou najednou tohle, ale ja prece nenecham pokousat sve dite nebo aby se batolilo a nekde narazilo na vykaly :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
13338
28.2.12 10:36

Nečetla jsem reakce, tak možná budu někoho opakovat. Pes nikdy nesmí vrčet na svýho pána a pokud vrčí, je potřeba mu ukázat, kdo je tady pánem. Je to dlouhý proces a pán musí být hlavně důsledný. Viz p. Desenský - knížka Jak poznat psí duši. Čůrání v noci nemusí být truc - může pramenit z nějakých zdravotních problémů, moje fenka např. se počůrává v noci v důsledku slabšího svěrače páč je kastrovaná. Rozhodně bych mu v tom nemáchala čumák ani ho nebila. Spíš bych si ho pak nevšímala, atd. (viz ta kniha). Fakt všem majitelům problémových pejsků doporučuju tu knížku přečíst, něco je teda hodně radikální, ale stačí pochopit tu myšlenku a člověk si to pak může přetransformovat podle svýho. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný