Pendleři s ubytováním v DE
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Podle podmínek MVČR platí výjimka jen pro ty, kteří pendlují denně. Pokud máš ale práci do 100km od hranic, tak ti těžko někdo dokáže, že jestli jsi jela každý den, žádné záznamy nevedou. Brzy to bude stejně jedno, hejtman KV kraje a JČ kraje požádali o úplně uzavření hranic. Výjimka by se vztahovala pouze na zdravotní sestry a lékaře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přítel tam dělá a takto jezdí každý týden. Jde mi o to, aby si ho tam nenechali s tím, že ho během nouzového stavu do čr nepustí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lennynnel Je občanem ČR, může se vrátit vždycky, na to je výjimka. Ale musel by být ve čtrnáctidenní karanténě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lennynnel píše:
Přítel tam dělá a takto jezdí každý týden. Jde mi o to, aby si ho tam nenechali s tím, že ho během nouzového stavu do čr nepustí
Nepustí ho spíš Ven.. Musí mít doklad od zaměstnavatele, že pendluje denně.. Není to pro ty, co jezdí na delší dobu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zamestnavatel se ohání tim, že montáže mají výjimku, ale ani já se toho dohledat nikde nemůžu a myslím si, že by mu musel umožnit dojíždění denně. Přímo na stránkách mvcr je to, co tu píšete a tak to chapu i já. Ale jak to dokázat?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
Nepustí ho spíš Ven.. Musí mít doklad od zaměstnavatele, že pendluje denně.. Není to pro ty, co jezdí na delší dobu
nemusí pendlovat denně, jim je jedno, jestli dojíždí každý den nebo se vrací jenom na víkend. Musí mít akorát pracovní smlouvu-doklad že tam opravdu pracuje a že to sídlo firmy je do 100 km.
Ale teď už je to asi jedno, vypadá to, že to Babiš zakáže všem kromě zdravotníků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renap tak nwm, kámoš musel mít napsané, že dojíždí denně plus sídlo firmy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se můj se vrací jenom na víkend a ok, oni se neptali, jak často dojíždí, to jim bylo jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lepší by bylo, kdyby zustal doma. Jde i o to, že tu dodržuje vsechny nařízení a v DE by ho vyfuckovali třeba i s rouškou. Máte nekdo i takové zkušenosti?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Lepší by bylo, kdyby zustal doma. Jde i o to, že tu dodržuje vsechny nařízení a v DE by ho vyfuckovali třeba i s rouškou. Máte nekdo i takové zkušenosti?
jak to myslíš??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renap píše:
jak to myslíš??
No, že si Němci z Čechů utahují nebo jim dokonce roušky na pracovišti zakáží ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ano, rousky nenosí, protože jsou v podstatě k ničemu. Jinak desinfekce a hygienická opatření tam ve firmách normálně dodržují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No, že si Němci z Čechů utahují nebo jim dokonce roušky na pracovišti zakáží
No, asi jak kde,,manžel jezdí kamionem a když tam v neděli dorazil, tak prý každý měl v autě roušky a kýbl vlhčených desinfekčních ubrousků. Ty roušky tedy Němci prý moc nenosí, asi ví, že to ničemu nepomůže, ale jinak ta opatření prý super. Nikdo se k nikomu nepřiblíží, když už musí, tak tam na těch spedicích mají plastové kryty, všechno se desinfikuje. Ale jak je to třeba v těch fabrikách, to fakt nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji všem. Teď je v tv brífink a dle Hamacka budou karty, kde se každý den bude zapisovat výjezd a vjezd. Tak to chápu tak, že ten, kdo odjede v pondělí a vrátí se ve čtvrtek, tak není pendler.
- Citovat
- Upravit
Dobrý večer, chci se zeptat na vyjímky pro pendlery.
Odjezd v PO 3:00 do DE, kde by bylo ubytování a návrat do Čech ve čtvrtek večer. Je to možné, nebo ne? Popřípadě na koho se obrátit??