Projevy alergie na Penicilin

1249
23.10.11 11:50

penicilin-alergie

hezké dopoledne..
potřebuje se zeptat,jak vypadá alergie na penicilin?malá dostala penicilin(už ho dřív brala a vše v pořádku) na angínu,bere ho 3den a druhý den má oteklý obličej,hlavně kolem očí,může to být z penicilinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
23.10.11 11:56

Malej byl jak opařený po penicilinu tekutém podáváném orálně.4ervené fleky ,bílá vyrážka..

Po penicilinu píchaném injekčně to s ním normálně seklo :cry: .Dr mi tvrdila že alergie na penicilin se prý nedědí :pankac: u nás teda jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
23.10.11 11:57

tak fleky žádný nemá,,jen je oteklá"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
23.10.11 12:05

otoky taky patří do znaku které muže zpusobit alergie.Zavolala bych k dr a chtěla jiné léky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
23.10.11 12:07

hele a je možný,že při prvním penicilinu reakci neměla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
23.10.11 12:11
terdule píše:

Myslím, že je.
Tím prvním podáním se pak mohla u dalších atb projevit ne?

• Citovat
  • Upravit
778
23.10.11 12:27
terdule píše:

určitě!!! Alergie se vytváří postupně. Mně se alergie na antibiotika nabalovaly postupně cca do 20 let. Takže teĎ skoro žádná nesmím.
Já osobně bych malou vzala a šupajdila na pohotovost. Alergie na penicilin nebo jiná antibiotika není žádná legrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
14.2.13 13:30

Anafylaxe Augmentin

Ahoj, chci se zeptat na úplně blbou otázku, jsem strašná hysterka a proto se raději ptám, než z toho hrůzou zešílím, snad mě některá uklidníte. Předem díky.
Beru Augmentin 1g, brávala jsem ho za svůj život už asi 2-3×, naposledy před 2 lety, nikdy mi z něj nic nebylo. Dneska je to třetí den co ho užívám, mám v sobě tedy už 5 tabletek, pokaždé mám ale takový strach, že jsem úplně v pozoru a lítám se koukat do zrcadla zda neotíkám nebo tak. Je mi po něm jen zle od žaludku, jinak nic, ale stále se strašně bojím další a další tabletky. Může se u mě objevit anafylaktický šok, když už jsem jich snědla tolik? Dočetla jsem se že jsou na něj i opožděné reakce ve formě kopřivek i týden po vysazení. Mám se tedy obávat nějaké silné alerg. reakce? Děkuji, jsem z toho už opravdu na mašli.. :zed: :zed: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.13 13:38

Já trpěla na angíny od malička a často dostávala Penicilin, až jednou v dospělosti-to už jsem pracovala, se u mě po něm objevila vyráška, otok oka, otok pusy, červené fleky na nohách, na zvtracení, na omdlení, až jsem zkončila v nemocnici, ale po 3 dnech bylo vše pryč a nic mi nezjistili…od té doby jsem Penicilin neměla. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
14.2.13 13:44

Ahoj, myslim, ze bych se už neobávala, pět tablet, to už je dost. U mě, také po Augmentinu, se objevilo motání hlavy, šílené bušení srdce, průjem, špatně od žaludku a to hned první den užití a obvykle, se to pozná opravdu ihned. Spíše mi přijde, že tvůj stav už je vsugerovaný. Hlavně klid, normálně po atb může být špatně nebo průjem, to je vedlejší účinek, nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
14.2.13 14:35

Nechci Tě strašit, ale může to klidně přijít až po celém balení (vlastní zkušenost). Začíná to dost často jako pár svědivých pupínků někde na těle, občas běhavka.
Nevolnost od žaludku je po Augmentinu poměrně obvyklý vedlejší účinek.
Hlavně se uklidni a pro svůj klid si domu pořiď nějaký antihistamin (Claritin, Zodac atp.) jako lék první pomoci a budeš relativně v bezpečí.
Mám těžkou alergii na léky, takže vím, o čem mluvím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
14.2.13 16:20

A jéje, takže i po tom co dokončím užívání můžu dostat tak silnou alergickou reakci, že oteču a umřu, jo? No to je parádička, tak jsem tak po,,, že to snad už užívat nebudu nebo co. (jinak mám připraveno alespoň toto, sic to asi nebude k ničemu platné, ale mám připravené tabletky proti alergii, kortikosteroidy do nosu a ventolin, jinak doma nic nemám… :-O 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
14.2.13 17:46
@Amy88 píše:
A jéje, takže i po tom co dokončím užívání můžu dostat tak silnou alergickou reakci, že oteču a umřu, jo? No to je parádička, tak jsem tak po,,, že to snad už užívat nebudu nebo co. (jinak mám připraveno alespoň toto, sic to asi nebude k ničemu platné, ale mám připravené tabletky proti alergii, kortikosteroidy do nosu a ventolin, jinak doma nic nemám… :-O 8o
:mrgreen: Co bys umírala, proti smrti ses vybavila lékama na alergii ;) Tak začni zobat prevetivně ty tbl na alergii, ty Ti neuškodí, a hlavně se uklidni!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka Kon.
4.6.13 15:44

Zdravím vás, v pondělí to byl týden co jsem brala augmentin 1g, dali mi ho v nemocnici po slepáku, nejdříve do kapačky a když jsem odcházela tak tablety, v pondělí (včera) když už mi zbývaly jen 2 tablety, tak jsem se osypala nejspíše je to z toho, dříve jsem měla alergii na penicilin ale potom mi ho jednou doktorka předepsala a bylo všechno ok, mám zarudlé, svědivé flíčky na obou rukách i nohách a také hodně na břiše, pálí to, svědí to, víte co na to??? Zítra jdu k lékaři a tabletky jsem již nedobrala, dřív jsem k doktorovi nemohla, kvůli zalité silnici u nás. Děkuji za odpovědi :)

• Citovat
  • Upravit
24292
4.6.13 18:13

Namazat něčím protisvědivým (pudr, gel - klidně na komáří kousnutí) a máš-li doma a můžeš, tak Zyrtec nebo Dithiaden na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek