Ekzém na pokožce hlavičky - 16m dítě

3HE
22413
20.10.11 11:45

Ekzém na pokožce hlavičky - 16m dítě

Esterka má stroupky na hlavičce ve vlasech od narození - pomáhalo vyčesávání a krém Linola na seboreu. Půl roku měla kůžičku hezkou, ale teď se jí to zase vrátilo - nhnisá jí to, ale má velké strupaté suché mapy… a a´t dělám, co dělám, nejde se toho zbavit - má více vlasů, tak se jí ten krém špatně maže a nejde to asi moc vyčesat - nedostanu se kartáčkem až na pokožku… začalo se jí to rozšiřovat i na čelo…

Nemáte někdo nějakou dobrou radu než se vydám na kožní… díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nevsik
20.10.11 11:57

trápí nás to taky,už od porodnice…dr nám napsala exipial urea- je to tedy na recept ale zabírá krásně,emča má docela dost vlasů a i když se nedostanu až přímo na kůži a přesně se to nepovede pořádně vyčesat tak i tak to zabírá. a byly jsme normálně u dětský…

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
20.10.11 12:20
nevsik píše:
trápí nás to taky,už od porodnice…dr nám napsala exipial urea- je to tedy na recept ale zabírá krásně,emča má docela dost vlasů a i když se nedostanu až přímo na kůži a přesně se to nepovede pořádně vyčesat tak i tak to zabírá. a byly jsme normálně u dětský…

Ten se dá i koupit - máš mléko nebo krém? Ale vzpomínám si, že jak byla Esterka miminko, používala jsem ho na celé tělo a na hlavičce stejně nepomáhal, tak nám Dr. předepsal tu Linolu… ale ta těď taky nezabírá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
20.10.11 12:48

ahoj , klidně to doubej nechtíkem , a když namažeš vlásky tak to překrýj kapesníkem , žínkou udělej¨jako zábl at se olejíček drží tam kde má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
20.10.11 12:50

ma to hodne deti.nejlepsi je na to nalit olej a vycesat hrebinkem co je na vsi-ma ostre zuby a jsou blizko sobe. ono se to za cas vrati,ale vydrzi to dlouho. nekdo to ma jeste i ve trech letech.....jo a strasne ti zavidim,ja taky chtela esterku!!! to je tak krasny a hlavne necasty jmeno…ale byl to kluk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.10.11 13:25

Je to seborea, je právě i obličejová forma, ta se jmenuje seborea dermatitis a taky se s tím potýkáme. Hlavičku jsme měli strupatou hodně, dostala jsem od doktorky nějakou namíchanou mast a po tom mu to krásně slezlo a už se to neobjevilo, ale na tu obličejovou trpíme. Vypadá jako atopický ekzém, nám se to pořád vrací, takže léčíme a mažeme. Chodím na kožní na kontroly. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
20.10.11 14:04
gabi.design píše:
Je to seborea, je právě i obličejová forma, ta se jmenuje seborea dermatitis a taky se s tím potýkáme. Hlavičku jsme měli strupatou hodně, dostala jsem od doktorky nějakou namíchanou mast a po tom mu to krásně slezlo a už se to neobjevilo, ale na tu obličejovou trpíme. Vypadá jako atopický ekzém, nám se to pořád vrací, takže léčíme a mažeme. Chodím na kožní na kontroly. :nevim:

Díky, v pondělí jdeme na očkování, tak se ještě poradím s DR a případně pak zajdu na kožní… a nevíš, jaká je prognoza? Říkali, že většinou do roku dítěte se to upraví… rok je pryč a máme to zase…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
20.10.11 18:39
3HE píše:
nevsik píše:
Ten se dá i koupit - máš mléko nebo krém? Ale vzpomínám si, že jak byla Esterka miminko, používala jsem ho na celé tělo a na hlavičce stejně nepomáhal, tak nám Dr. předepsal tu Linolu… ale ta těď taky nezabírá

máme krém,u nás to bylo obráceně,jako mimi měla linolu a nic,ted dostala ten exipial a je docela dobrý. né žádný zázrak ale povoluje to. je pravda,jak už holky tu psaly že to drží klidně i do 3 let,neteř to má stejně tak a je jí 2 a půl. tak doufám že u nás to tak nebude 8-o

• Citovat
  • Upravit
29436
20.10.11 19:24
3HE píše:
gabi.design píše:
Je to seborea, je právě i obličejová forma, ta se jmenuje seborea dermatitis a taky se s tím potýkáme. Hlavičku jsme měli strupatou hodně, dostala jsem od doktorky nějakou namíchanou mast a po tom mu to krásně slezlo a už se to neobjevilo, ale na tu obličejovou trpíme. Vypadá jako atopický ekzém, nám se to pořád vrací, takže léčíme a mažeme. Chodím na kožní na kontroly. :nevim:
Díky, v pondělí jdeme na očkování, tak se ještě poradím s DR a případně pak zajdu na kožní… a nevíš, jaká je prognoza? Říkali, že většinou do roku dítěte se to upraví… rok je pryč a máme to zase…

Mě řekli, že to bohužel nikdo neví. Že zhoršení a vyvolání může způsobit cokoliv: stres, změna počasí, zuby, nějaká nová potravina … prostě cokoliv, že z toho časem může být atopák nebo se mu to třeba už nikdy nemusí objevit. Zkrátka prognóza nejistá. Že ten první rok (máme 4 měsíce) tam budeme docházet na kontroly a pak se uvidí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
20.10.11 19:53
gabi.design píše:
3HE píše:
gabi.design píše:
Díky, v pondělí jdeme na očkování, tak se ještě poradím s DR a případně pak zajdu na kožní… a nevíš, jaká je prognoza? Říkali, že většinou do roku dítěte se to upraví… rok je pryč a máme to zase…
Mě řekli, že to bohužel nikdo neví. Že zhoršení a vyvolání může způsobit cokoliv: stres, změna počasí, zuby, nějaká nová potravina … prostě cokoliv, že z toho časem může být atopák nebo se mu to třeba už nikdy nemusí objevit. Zkrátka prognóza nejistá. Že ten první rok (máme 4 měsíce) tam budeme docházet na kontroly a pak se uvidí. :nevim:

Aha, já jsem myslela, že jste starší :-) No uvidíme, kožnímu Dr se asi nevyhneme - má to ošklivé a stále se to zhoršuje… Díky,pá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
21.10.11 09:44

Dobrý den, my teda nemáme stroupky,ale má jen vysušnou hlavu. Synovi je 2,5 a má atopický exém. Myslíte, že to může mít i na hlavě? Strašně si to škrábe :-( . Můžete mi poradit, co bych mu na to mohla dát? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
24.10.11 09:41
ivisek1 píše:
Dobrý den, my teda nemáme stroupky,ale má jen vysušnou hlavu. Synovi je 2,5 a má atopický exém. Myslíte, že to může mít i na hlavě? Strašně si to škrábe :-( . Můžete mi poradit, co bych mu na to mohla dát? Děkuji

asi bych ti doporučila vyzkoušet přírodní produkty od OKG .cz český výrobek
prohlídni si jejich stránky a pokud budeš mít zájem upřesnila bych ti který výrobek by byl ideální na odstranění a případně bych ti zařídila objednání , sama jsem tomu nevěřila a dřív jsem takové ty věci odmítala a pak už nebylo cesty , tak jsem zkusila a ted už i tyto výrobky nabízím , protože v ně sama věřím . Nikomu nic ne nutím je to jen na tobě todle rozhodnutí musí udělat každý sám, ale ráda pomůžu .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
24.10.11 11:44
ája 2 píše:
ivisek1 píše:
Dobrý den, my teda nemáme stroupky,ale má jen vysušnou hlavu. Synovi je 2,5 a má atopický exém. Myslíte, že to může mít i na hlavě? Strašně si to škrábe :-( . Můžete mi poradit, co bych mu na to mohla dát? Děkuji
prohlídni si jejich stránky a pokud budeš mít zájem upřesnila bych ti který výrobek by byl ideální na odstranění a případně bych ti zařídila objednání , sama jsem tomu nevěřila a dřív jsem takové ty věci odmítala a pak už nebylo cesty , tak jsem zkusila a ted už i tyto výrobky nabízím , protože v ně sama věřím . Nikomu nic ne nutím je to jen na tobě todle rozhodnutí musí udělat každý sám, ale ráda pomůžu .

Díky, už jsem o tom taky četla… uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
24.10.11 12:35
3HE píše:
ája 2 píše:
ivisek1 píše:
prohlídni si jejich stránky a pokud budeš mít zájem upřesnila bych ti který výrobek by byl ideální na odstranění a případně bych ti zařídila objednání , sama jsem tomu nevěřila a dřív jsem takové ty věci odmítala a pak už nebylo cesty , tak jsem zkusila a ted už i tyto výrobky nabízím , protože v ně sama věřím . Nikomu nic ne nutím je to jen na tobě todle rozhodnutí musí udělat každý sám, ale ráda pomůžu .
Díky, už jsem o tom taky četla… uvidíme…

NENÍ ZAČ, KDYBY SI POTŘEBOVALA PORADIT TAK SE OZVY O DO SZ. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
24.10.11 18:11

Tak jsem rada, ze nemusim zakladat dalsi diskusi, syn ma taky hrozne strupu ve vlasech, a je mu uz 2,5 roku. Nejhorsi je, ze si na hlavu nenecha poradne sahnout, pri myti rve jako Turek, cesani nesnasi … s miminkem to slo vycesat, ale ted je to hruza.
Ale vidim, ze nejsme sami, ja zkusim klasiku - napatlat hlavu olejickem a pak vymyt a vycesat. A kdyztak koupim, co tu radite :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek