Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Esterka má stroupky na hlavičce ve vlasech od narození - pomáhalo vyčesávání a krém Linola na seboreu. Půl roku měla kůžičku hezkou, ale teď se jí to zase vrátilo - nhnisá jí to, ale má velké strupaté suché mapy… a a´t dělám, co dělám, nejde se toho zbavit - má více vlasů, tak se jí ten krém špatně maže a nejde to asi moc vyčesat - nedostanu se kartáčkem až na pokožku… začalo se jí to rozšiřovat i na čelo…
Nemáte někdo nějakou dobrou radu než se vydám na kožní… díky ![]()
trápí nás to taky,už od porodnice…dr nám napsala exipial urea- je to tedy na recept ale zabírá krásně,emča má docela dost vlasů a i když se nedostanu až přímo na kůži a přesně se to nepovede pořádně vyčesat tak i tak to zabírá. a byly jsme normálně u dětský…
nevsik píše:
trápí nás to taky,už od porodnice…dr nám napsala exipial urea- je to tedy na recept ale zabírá krásně,emča má docela dost vlasů a i když se nedostanu až přímo na kůži a přesně se to nepovede pořádně vyčesat tak i tak to zabírá. a byly jsme normálně u dětský…
Ten se dá i koupit - máš mléko nebo krém? Ale vzpomínám si, že jak byla Esterka miminko, používala jsem ho na celé tělo a na hlavičce stejně nepomáhal, tak nám Dr. předepsal tu Linolu… ale ta těď taky nezabírá
ahoj , klidně to doubej nechtíkem , a když namažeš vlásky tak to překrýj kapesníkem , žínkou udělej¨jako zábl at se olejíček drží tam kde má
ma to hodne deti.nejlepsi je na to nalit olej a vycesat hrebinkem co je na vsi-ma ostre zuby a jsou blizko sobe. ono se to za cas vrati,ale vydrzi to dlouho. nekdo to ma jeste i ve trech letech.....jo a strasne ti zavidim,ja taky chtela esterku!!! to je tak krasny a hlavne necasty jmeno…ale byl to kluk…
Je to seborea, je právě i obličejová forma, ta se jmenuje seborea dermatitis a taky se s tím potýkáme. Hlavičku jsme měli strupatou hodně, dostala jsem od doktorky nějakou namíchanou mast a po tom mu to krásně slezlo a už se to neobjevilo, ale na tu obličejovou trpíme. Vypadá jako atopický ekzém, nám se to pořád vrací, takže léčíme a mažeme. Chodím na kožní na kontroly. ![]()
gabi.design píše:
Je to seborea, je právě i obličejová forma, ta se jmenuje seborea dermatitis a taky se s tím potýkáme. Hlavičku jsme měli strupatou hodně, dostala jsem od doktorky nějakou namíchanou mast a po tom mu to krásně slezlo a už se to neobjevilo, ale na tu obličejovou trpíme. Vypadá jako atopický ekzém, nám se to pořád vrací, takže léčíme a mažeme. Chodím na kožní na kontroly.
Díky, v pondělí jdeme na očkování, tak se ještě poradím s DR a případně pak zajdu na kožní… a nevíš, jaká je prognoza? Říkali, že většinou do roku dítěte se to upraví… rok je pryč a máme to zase…
3HE píše:nevsik píše:Ten se dá i koupit - máš mléko nebo krém? Ale vzpomínám si, že jak byla Esterka miminko, používala jsem ho na celé tělo a na hlavičce stejně nepomáhal, tak nám Dr. předepsal tu Linolu… ale ta těď taky nezabírá
máme krém,u nás to bylo obráceně,jako mimi měla linolu a nic,ted dostala ten exipial a je docela dobrý. né žádný zázrak ale povoluje to. je pravda,jak už holky tu psaly že to drží klidně i do 3 let,neteř to má stejně tak a je jí 2 a půl. tak doufám že u nás to tak nebude ![]()
3HE píše:gabi.design píše:Díky, v pondělí jdeme na očkování, tak se ještě poradím s DR a případně pak zajdu na kožní… a nevíš, jaká je prognoza? Říkali, že většinou do roku dítěte se to upraví… rok je pryč a máme to zase…
Je to seborea, je právě i obličejová forma, ta se jmenuje seborea dermatitis a taky se s tím potýkáme. Hlavičku jsme měli strupatou hodně, dostala jsem od doktorky nějakou namíchanou mast a po tom mu to krásně slezlo a už se to neobjevilo, ale na tu obličejovou trpíme. Vypadá jako atopický ekzém, nám se to pořád vrací, takže léčíme a mažeme. Chodím na kožní na kontroly.
Mě řekli, že to bohužel nikdo neví. Že zhoršení a vyvolání může způsobit cokoliv: stres, změna počasí, zuby, nějaká nová potravina … prostě cokoliv, že z toho časem může být atopák nebo se mu to třeba už nikdy nemusí objevit. Zkrátka prognóza nejistá. Že ten první rok (máme 4 měsíce) tam budeme docházet na kontroly a pak se uvidí. ![]()
gabi.design píše:3HE píše:Mě řekli, že to bohužel nikdo neví. Že zhoršení a vyvolání může způsobit cokoliv: stres, změna počasí, zuby, nějaká nová potravina … prostě cokoliv, že z toho časem může být atopák nebo se mu to třeba už nikdy nemusí objevit. Zkrátka prognóza nejistá. Že ten první rok (máme 4 měsíce) tam budeme docházet na kontroly a pak se uvidí.gabi.design píše:Díky, v pondělí jdeme na očkování, tak se ještě poradím s DR a případně pak zajdu na kožní… a nevíš, jaká je prognoza? Říkali, že většinou do roku dítěte se to upraví… rok je pryč a máme to zase…
Aha, já jsem myslela, že jste starší
No uvidíme, kožnímu Dr se asi nevyhneme - má to ošklivé a stále se to zhoršuje… Díky,pá ![]()
Dobrý den, my teda nemáme stroupky,ale má jen vysušnou hlavu. Synovi je 2,5 a má atopický exém. Myslíte, že to může mít i na hlavě? Strašně si to škrábe
. Můžete mi poradit, co bych mu na to mohla dát? Děkuji
ivisek1 píše:
Dobrý den, my teda nemáme stroupky,ale má jen vysušnou hlavu. Synovi je 2,5 a má atopický exém. Myslíte, že to může mít i na hlavě? Strašně si to škrábe. Můžete mi poradit, co bych mu na to mohla dát? Děkuji
asi bych ti doporučila vyzkoušet přírodní produkty od OKG .cz český výrobek
prohlídni si jejich stránky a pokud budeš mít zájem upřesnila bych ti který výrobek by byl ideální na odstranění a případně bych ti zařídila objednání , sama jsem tomu nevěřila a dřív jsem takové ty věci odmítala a pak už nebylo cesty , tak jsem zkusila a ted už i tyto výrobky nabízím , protože v ně sama věřím . Nikomu nic ne nutím je to jen na tobě todle rozhodnutí musí udělat každý sám, ale ráda pomůžu .
ája 2 píše:ivisek1 píše:asi bych ti doporučila vyzkoušet přírodní produkty od OKG .cz český výrobek
Dobrý den, my teda nemáme stroupky,ale má jen vysušnou hlavu. Synovi je 2,5 a má atopický exém. Myslíte, že to může mít i na hlavě? Strašně si to škrábe. Můžete mi poradit, co bych mu na to mohla dát? Děkuji
prohlídni si jejich stránky a pokud budeš mít zájem upřesnila bych ti který výrobek by byl ideální na odstranění a případně bych ti zařídila objednání , sama jsem tomu nevěřila a dřív jsem takové ty věci odmítala a pak už nebylo cesty , tak jsem zkusila a ted už i tyto výrobky nabízím , protože v ně sama věřím . Nikomu nic ne nutím je to jen na tobě todle rozhodnutí musí udělat každý sám, ale ráda pomůžu .
Díky, už jsem o tom taky četla… uvidíme…
3HE píše:ája 2 píše:Díky, už jsem o tom taky četla… uvidíme…ivisek1 píše:asi bych ti doporučila vyzkoušet přírodní produkty od OKG .cz český výrobek
NENÍ ZAČ, KDYBY SI POTŘEBOVALA PORADIT TAK SE OZVY O DO SZ. ![]()
Tak jsem rada, ze nemusim zakladat dalsi diskusi, syn ma taky hrozne strupu ve vlasech, a je mu uz 2,5 roku. Nejhorsi je, ze si na hlavu nenecha poradne sahnout, pri myti rve jako Turek, cesani nesnasi … s miminkem to slo vycesat, ale ted je to hruza.
Ale vidim, ze nejsme sami, ja zkusim klasiku - napatlat hlavu olejickem a pak vymyt a vycesat. A kdyztak koupim, co tu radite ![]()