Ekzém na pokožce hlavičky - 16m dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
24.10.11 19:05
nakukovatelka píše:
Tak jsem rada, ze nemusim zakladat dalsi diskusi, syn ma taky hrozne strupu ve vlasech, a je mu uz 2,5 roku. Nejhorsi je, ze si na hlavu nenecha poradne sahnout, pri myti rve jako Turek, cesani nesnasi … s miminkem to slo vycesat, ale ted je to hruza.
Ale vidim, ze nejsme sami, ja zkusim klasiku - napatlat hlavu olejickem a pak vymyt a vycesat. A kdyztak koupim, co tu radite :mavam:

A to má seboreu nebo jen lupy nebo suchou pokožku? Zajímá mě to kvůli tomu , že už má 2,5roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
24.10.11 19:17
3HE píše:
nakukovatelka píše:
Tak jsem rada, ze nemusim zakladat dalsi diskusi, syn ma taky hrozne strupu ve vlasech, a je mu uz 2,5 roku. Nejhorsi je, ze si na hlavu nenecha poradne sahnout, pri myti rve jako Turek, cesani nesnasi … s miminkem to slo vycesat, ale ted je to hruza.
Ale vidim, ze nejsme sami, ja zkusim klasiku - napatlat hlavu olejickem a pak vymyt a vycesat. A kdyztak koupim, co tu radite :mavam:
A to má seboreu nebo jen lupy nebo suchou pokožku? Zajímá mě to kvůli tomu , že už má 2,5roku…

Ja nevim, myslim, ze takovy to co maji mimina, jak se to prave mazem olejickem, pak smyje a vycese se to hrebinkem. Ja nevim, jestli to mame celou dobu :oops: , on ma dost vlasu, a jak jsem psala - pri myti to je horor, takze se mu tam zas az tolik nehrabu. Dr na prohlidkach nikdy nic nerikal.
Ale ted jsme ho trochu ostrihali, tak je to vic videt, proste takovy nalepeny tmavsi cosi zvrchu na hlave.
A ja se v duchu divila, kdyz mi rikala jednou segra, ze jeji starsi to ma „jeste ted“ (a to mu bylo pres 4).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
24.10.11 19:29

3HE: Můj syn má taky 2,5 roku,ale nemá to samý co mají miminka. On má prostě jen suchou hlavu. Nevíš co na to? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
24.10.11 20:28
ivisek1 píše:
3HE: Můj syn má taky 2,5 roku,ale nemá to samý co mají miminka. On má prostě jen suchou hlavu. Nevíš co na to? Díky

No, to já nevím… :-) já si taky nejsem jistá, jestli moje malá má tu seboreu nebo jen suchou pokožku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
24.10.11 20:29
nakukovatelka píše:
3HE píše:
nakukovatelka píše:
Ja nevim, myslim, ze takovy to co maji mimina, jak se to prave mazem olejickem, pak smyje a vycese se to hrebinkem. Ja nevim, jestli to mame celou dobu :oops: , on ma dost vlasu, a jak jsem psala - pri myti to je horor, takze se mu tam zas az tolik nehrabu. Dr na prohlidkach nikdy nic nerikal.
Ale ted jsme ho trochu ostrihali, tak je to vic videt, proste takovy nalepeny tmavsi cosi zvrchu na hlave.
A ja se v duchu divila, kdyz mi rikala jednou segra, ze jeji starsi to ma „jeste ted“ (a to mu bylo pres 4).

Tak potom napiš, jak se ti to podařilo vyčesat, když máš dítko takovou netykavku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
26.10.11 14:38
3HE píše:
nakukovatelka píše:
3HE píše:
nakukovatelka píše:
A ja se v duchu divila, kdyz mi rikala jednou segra, ze jeji starsi to ma „jeste ted“ (a to mu bylo pres 4).
Tak potom napiš, jak se ti to podařilo vyčesat, když máš dítko takovou netykavku :mrgreen:

Tak hlasim, ze jsem vecer premohla netykavku a hodne se nam toho podarilo vycesat. Dneska to udelame znovu.
Hlavu jsem napatlala detskym olejem s azulenem (od dob kojence uz i lehce proslym :oops: ), pak umyla samponem, a vycesavala svym tupirakem. Z tupiraku jsem to vyklepavala na podlahu, takze se mu libilo to hned luxovat, takze drzel.
Kdyz vidim, jak to slo lehce, musim uznat, ze jsme to trochu zanedbavali :oops: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
26.10.11 18:07

Já se na to chystám dnes večer - za chvíli… ale nemám už žádný olejík, tak dám olivový na vaření - snad neublížím - pak ji okoupu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
27.10.11 15:16
3HE píše:
Já se na to chystám dnes večer - za chvíli… ale nemám už žádný olejík, tak dám olivový na vaření - snad neublížím - pak ji okoupu…

Tak jak to dopadlo ? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
28.10.11 11:14

Ahoj, dopadlo to dobře - vyčesala jsem hodně a poíkožka vypadá lépe :-) Dneska to ale musím udělat ještě jednou… Má to ale i na čele, takže tma to jen mažu Linolou na seboreu, co mám od Dr. Díky za nápad vyčesat to „tupírákem“ :mrgreen: Já jsem to vždycky česala jen tím hřebínkem pro miminka a tím to už právě nešlo… možná se obejdeme i bez kožního Dr. - pokud to chce jen pravidelnou „údržbu“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
29.10.11 00:07
3HE píše:
Ahoj, dopadlo to dobře - vyčesala jsem hodně a poíkožka vypadá lépe :-) Dneska to ale musím udělat ještě jednou… Má to ale i na čele, takže tma to jen mažu Linolou na seboreu, co mám od Dr. Díky za nápad vyčesat to „tupírákem“ :mrgreen: Já jsem to vždycky česala jen tím hřebínkem pro miminka a tím to už právě nešlo… možná se obejdeme i bez kožního Dr. - pokud to chce jen pravidelnou „údržbu“ :mrgreen:

Tak super :palec:
Ono to chce vickrat, ja to delala pak dalsi vecer zase znova, ale to uz tak dobre nedrzel. Ale porad tam jeste ma, az se mi bude chtit, tak to provedem jeste jednou. Jinak na celo nebo tak mu to teda neleze, ma to jen ve vlasech (jakoby v mistech od cela-ale tam kde uz jsou vlasy- k temeni, takovej pankacskej pruh tohodle humusku :oops: ).
Ja myslim, ze to udrzbu chce, taky to ted vidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
13.6.24 19:18

Dobrý den, obnovuji diskuzi. Dcera 2roky ma to stejně asi co popisujete. Od doktorky porad dostavame olejicky, ale proste to nejde.. ani tupirakem. Prosím nevíte co s tím? Na poslední kontrole mi rekla, ze pokud se to zhorší tak se ji tam dostane kvasinka a udělá se jí zánět..No zvětšuje se to už zhruba od roka. Dcera si na hlavu nenechá šáhnout, ani umýt. Nevím co s tím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek