Penicilin v těhotenství?

363
19.5.08 22:40

PENICILIN v těhotenství?!

Prosím maminky a těhulky o radu,nebo spíš zkušenost s užíváním PENICILINU (konkrétně Penbene 1500000, 21tablet; po 8hod.)..
Mám už dlouhou dobu problémy s bolestma v krku, aftama apod. (stačí menší stres, únava, a je to..), ale víc jak před rokem mi nic nenašly, penbene jsem užívala naposled v listopadu (posl. PM 28.11 až po antibiot.- tak snad to neva- došlo mi to až ted- když to píšu)..

No a teď mi v krku našli nějakýho streptokoka, doktor mi napsal tohle, a ujištoval mě, že je to OK (že je to jediný antibiotikum, co se může..a že mimi je dost velký- 24tt, že mu to nemůže ublížit), v lekárně taky že OK, a porodní asistentka z Bulovky- taky jednoznačně řekla, že můžu brát......jen gynekolog se trochu zdráhal, pak si přečetl leták (kde je že „nemá nepřiznívý vliv ani na matku ani na dítě..“), tak řekl, ať ho tedy beru..ALE pro jistotu, nemá s tím někdo z Vás zkušenost..díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1026
19.5.08 23:00

Ahoj,

přesně tenhle penicilín jsem brala v někdy v druhém trimestru těhotenství. Taky jsem z toho měla divný pocit, ale byla jsem nemocná asi 3 týdny, nic nezabíralo a obvodní mě přesvědčovala, že to těhotným píše běžně.

Zbytek těhotenství byl naprosto ukázkový, když nepočítám těhucukrovku. Porod ve 40. týdnu a malý byl a je velice zdravé dítě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
19.5.08 23:06

Ahoj,já jsem dnes dobrala poslední tabletu antibiotik,měla jsem zánět průdušek a ve druhém měsíci jsem měla angínu,také antibiotika.Nemáš se čeho bát,je to opravdu jediné,čím se dají vyléčit zákeřné nemoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
19.5.08 23:54

Jaruno,Petto:..mooc díky za Vaše zkušenosti;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
20.5.08 07:29

ahojky,
taky tě chci jen ujistit, že Penicilin je v těhotenství v pohodě - sama jsem neměla, ale kamarádka pořádnou angínu hned v prvním trimestru. Větší riziko je neléčit a taky vysoké horečky, ty určitě srážet (Paralenem). Tak ať jsi brzo zdravá! :wink:

• Citovat
  • Upravit
2901
20.5.08 09:09

www.safebryo.cz Seriozní stránky, jukni na ně. Jinak penicilin je v těhu ok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
20.5.08 09:12

taky jsem nekdy kolem 5. mesice brala penicilin a byla jsme za nej fakt rada - mela jsem zanet stredniho ucha a sileny kasel a az ten penicilin mi pomohl
doktorka mi rikala, ze kolikrat je horsi tu nemoc nelecit, nez tech par prasku, pac ta nemoc desne vysiluje, takze mne se fakt ulevilo a od te doby jsem uplne OK a mrnousek vypada, ze take
tak at se brzy vylecis :wink:

• Citovat
  • Upravit
363
20.5.08 14:38

Holčiny..fakt moc všem děkuju,uklidnili jste mě ;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luci116
18.3.12 08:19

Ahoj, chtěla bych poprosit o názor. Jsem v 8tt a v posledním měsíci a půl jsem měla zdravotní potíže, kvůli který jsem měla antibiotika. Jedny byly penicilínové (už nevím přesný název) a ty druhé Roxithromycin-ratiopharm. Nevěděla jsem, že jsem těhotná, měla jsem normálně menstruaci a žádné příznaky, prostě nic…)
Jsem z toho zoufalá, hrozně se bojím, o mimi jsme se snažily 4 roky a teď tohle. :|

• Citovat
  • Upravit
514
18.3.12 08:37

Penicilinova antibiotika urcite nevadi,ty druha bohuzel neznam,ale zeptej se gynekologa,ten urcite bude vedet.Kdyz by byla zavadna,tak jeste nemusis hazet flimtu do zita.Pak by te meli poslat na genetiku a tam jeste posoudit rizika a rici co dal.Jsme kazdy individuelni,tal usi to byt vzdycky spatne.Ale rikam,ty druhe neznam,tak to muze byt vsechno v pohode.Jo,taky zalezi,kdy presne jsi to jedla.Jestli uplne na zacatku,tak by to melo byt donre.Kdybx to bylo spatne,tak by se tehotenstvi potratilo,ale to jen na uplnem zacatku.Rika se ze to je vsecjno nebo nic.Ale porad se s gynekologem,ten bude vedet vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
18.3.12 09:15

Tak jsem koukala na ten Roxithromycin a nemelo by to byt spatne.Pisou,ze klinicke studie nejsou u tehotnych udelany,ale to jsou malo kdy.Teratogenni ucinky u zvirat nejsou prokazany.Patri to do skupiny B,takze by to melo byt celkem v pohode.Tam treba patri i leky proti astmatu,ty se v tehotenstvi bezne davaji.Ja myslim,ze to bude vpohode.Drzim palce,at to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luci116
18.3.12 09:23

Moc děkuji za reakci, doktorům moc nevěřím, špatné zkušenosti, proto jsem chtěla slyšet i nějaký jiný názor..Ty antibiotika jsem brala v úplném začátku, první 1-2tt a ty druhé v 6tt!Rozhodně moc děkuji, trošku se mi ulevilo

• Citovat
  • Upravit
514
18.3.12 09:37

Taky drzim palce,at je to Ok.At miminko zdarne roste.Ja doktorum celkem verim,mam treba uzasnou gynekolozku i endokrynolozku.Ja sama jsem zdravotnik(ne doktor).Kdyz vidim,ze na to nekdo prdi,tak schanim nekoho jineho.Tak jeste jednou:Moc drzim palce at miminko-pludecek pekne roste a prospiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pepivaha
19.4.12 15:40

ahojky jsem ve 38.týdnu a dnes jsem dostala taky penicilin mám nějakého bacila na plicích.Byla jsem na nervy,že ublížím miminku,ale je to prý opravdu bezpečné,tak jsem v klidu.Hlavně,že budu o.k. snad neporodím než to doberu:-)

• Citovat
  • Upravit
luci116
15.5.12 20:38

Dobrý večer, už jsem sem jednou psala kvůli antibiotikům v těhotenství, zatím je mimi v pořádku, ale vyskytla se mi nová komplikace. Mám zvýšené ASLO přes 2500, jsem na začátku 2. trimestru. Mám strach jestli to nemůže ohrozit dítě, na ultrazvuk jdu až za týden, ale do té doby asi zešedivým, prosím nemáte někdo nějaké zkušenosti nebo poznatky s tímto mojím problémem. Zítra jdu na nové testy…Děkuji předem za jakýkoliv příspěvek. :|

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky