Špinění ve 2. trimestru

554
19.5.08 05:45

špinění ve 2.trimestru

Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti - přes víkend jsem několikrát slabězašpinila (bez příčiny - žádný sex, žádná neobvyklá námaha nebo stres)… jsem ve 20tt, tak mě to celkem vyděsilo… dnes jdu sice k Dr, ale přesto bych se ráda zeptala, jestli se to některé z vás stalo a čím to bylo zapříčiněné…
Díky moc…
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2748
19.5.08 21:47

Ahoj Lenko,
Já jsem měla syndrom mizejícího dvojčete, což není tvůj problém, ale ke všemu se mi vytvořil ve 12.týdnu pořádný hematom, který se právě projevoval silnějším krvácením a následným špiněním a krvácením a špiněním. To vše trvalo dlouhých 8týdnů, asi zhruba do toho20.týdne. Pak už se děloha začala zvětšovat a hematom zmizel. Každopádně si jsem jistá tím,že špinění , které se spustí až v polovině těhotenství značí něco, co by mělo být vyšetřeno. Raději neriskuj a vydej se za lékařem- pro jistotu. I kdyby to měla být prkotina.
Jestě si vzpomínám, že jsem vždy trochu špinila, po vyšetření u gynekologa v době těhotenství.
Držím palečky, tobě i tvému miminku. A pěkný zbytek těhotenství.
A můžeš napsat jak si dopadla, jestli budeš mít chuť.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
20.5.08 07:00

Dobré ráno, Petrusho, díky moc za odpověď - u mně to hematom ani nic takového naštěstí není… včera jsem běhala po doktorech a na nic nepřišli - jedině to prý může mít souvislost se zánětem, který jsem prodělala minulý týden… Dr uvažoval chvilku i o hospitalizaci, ale to jsem mu rozmluvila, když byl nález OK :D
No, jsem hlavně ráda, že je to v pořádku… Asi si musím zvyknout na různé srandy, co s sebou těhu přináší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
20.5.08 14:00

ahoj
Tak jsem fakt ráda, že to nic nebylo. Ale člověk musí být obezřetný. Teď se hlavně oba držte a užijte si krásných a poklidných dní, co jste tak úzce spjati spolu. Přeji hodně zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
20.5.08 20:52

Leni já jsem špinila v 16tt, pak i trochu krvácela, na příčinu se nepřišlo. Pak jsem krvácela ve 23tt, byla jsem děsně vyděšená, zase se na nic nepřišlo, za pár hodin to přestalo. V nemocnici si mě nenechali, šla jsem ležet domů. Kdyby to bylo větší krvácení, pak by si mě tam samozřejmě nechali. Těhu pokračuje normálně dál, každopádně to jsou nervy.
jsem ráda, že je u tebe všechno ok :wink: . Dr. mi říkal, že se to někdy stává aniž to cokoliv znamená a na příčinu se nepřijde. přeju ať je zbytek těhu úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
20.5.08 20:59

ahoj,
já jsem měla stejný problém v obou těhotenstvích, u prvního v 18tt, u druhého ve 26tt, na příčinu se nepřišlo, pouze u druhého jsem měla v té době mykozu, takže to přičetli tomu. Dostala jsem ascorutin a magnezium a nakázáno odpočívat. Do 2 dnů to pokaždé přešlo, špinění bylo vždy nahnědlé barvy, mudr mi řekla, že mám znovu přijet pokud by to byla sytá rudě červená barva, což se nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TerinkaPalka
8.3.13 16:05

Ahojte :) mám takový intimnější dotaz :oops: stalo se vám někdy že byste po velké straně začly špinit nebo trošinku krvácet?? :think: jsem ve 23tt a mě se to stalo dneska ráno ale nejspíš to nebylo krvácení z pochvy jelikož to byla jasně červená krev která nebyla smíchaná s hlenem z dělohy( ten byl normálně čistý celý den) :think: :oops: je mi to trapné takto popisovat ale prostě tak to bylo…říkám si, že to nejspíš bylo nějaké povrchové zranění protože celý den už se pak nic neobjevilo :think: u dr. jsem nebyla řekla jsem si že počkám a navíc pohyby miminka normálně cítím…děkuji za každou zkušenost :srdce:

• Citovat
  • Upravit
69235
8.3.13 16:10
Jo, tak já tedy měla celé těhotenství děsnou zácpu, vytlačit cokoliv ven byl nadlidský úkon, ve 14.týdnu jsem právě po velké krvácela jasmě červenou krví, a bylo to tím tlačením, prdla mi tam nějaká cévka nebo prý to mohlo jít z placenty, byla hodně nízko, dostala jsem ascorutin na zpevnění cév a magnosolv, dva pytlíky denně, prý vedlejším účinkem bývá průjem. Ten se sice nekonal, ale bylo to lepší a už jsem pak nekrvácela.
Ale píšeš, že to nebylo z pochvy, tak no stres
@TerinkaPalka píše:
Ahojte :) mám takový intimnější dotaz :oops: stalo se vám někdy že byste po velké straně začly špinit nebo trošinku krvácet?? :think: jsem ve 23tt a mě se to stalo dneska ráno ale nejspíš to nebylo krvácení z pochvy jelikož to byla jasně červená krev která nebyla smíchaná s hlenem z dělohy( ten byl normálně čistý celý den) :think: :oops: je mi to trapné takto popisovat ale prostě tak to bylo…říkám si, že to nejspíš bylo nějaké povrchové zranění protože celý den už se pak nic neobjevilo :think: u dr. jsem nebyla řekla jsem si že počkám a navíc pohyby miminka normálně cítím…děkuji za každou zkušenost :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TerinkaPalka
8.3.13 16:19

Terinka : děkuju za odpověd :) no já si to myslím, že to nebylo z pochvy to bych přeci měla krvavý ten hlen co je normálně v těhotenství ne? a ne že hlen je čistý a za tím je na čistém papíře krvavý flíček :mrgreen: :mrgreen: to je hrozné to tak popisovat :mrgreen: ale takhle by to napadlo každého ne? mě taky napadlo že mi prdla nějaká žilka…myslíš že to mám nechat tak nebo bych měla k doktorce když už žádné problémy nemám?

• Citovat
  • Upravit
69235
8.3.13 16:27

Já ti nevím, jestli to byla jednorázově kapka, asi bych to nechala, to to tady nechutně popíšu :mrgreen: já namotala kousek papíru na prst a šoupla ho kousek do pochvy, vytáhla a byl krvavý, takže bylo jasno, tak jsem letěla, ale já mám za sebou potraty, takže jsem vyšilovala, pokud máš čisto a byla to jen kapka, tak bych asi nepanikařila. Ty jo, to jsou stresy to těhotenství :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TerinkaPalka
8.3.13 16:31

No něco podobného jsem s tím toaletákem dělala já celý den :mrgreen: a vždycky byl čistý :mrgreen: takže asi to bylo někde jinde než v pochvě :mrgreen: jsou to stresy..já sice po žádném potratu nejsem ale nervy z toho máš strašné :( ještě že mě malé kope to mě uklidnuje :) uvidím co přes víkend a kdyžtak v pondělí zaskočím k dr. a na pohotovost můžu kdykoliv v nejhorším případě že :palec:

• Citovat
  • Upravit
69235
8.3.13 16:33

Jo, na pohotovost kdykoliv.Tak to zdárně doklepejte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cabiska66
16.6.13 08:55

Terezky, ještě, že to tady píšete. Včera jsem měla stejný problém. Po velké (taky jsem tomu maličko pomohla) jsem na papíře měla za hlenem malinkatou šmouhu (jako utření malinkaté kapičky) čerstvé krve. Bylo to na 3 utření, ale to je asi kvůli ředění krve. Potom celý den nic a taky jsem zkusila zavést tampon a ten byl čistý. Pořád přemýšlím, jestli na pohotovost, ale čekám, v pondělí si mžu zajít ke svému dr. Vaše příspěvky mě trochu uklidnily, MOOOOC děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Lucinousek
23.6.13 21:36

Ahoj holky je mozne abych krvacela 7dni ale cca za den 2slabe kapky v zacatku 5 mesice?

• Citovat
  • Upravit
4621
30.11.14 11:26

Ahoj,
myslíte, že je nějaká skupina žen co špiní a krvácejí celé těhu a nic to neznamená?
Já jsem masivně krvácela v 1 trimestru, brala jsem Utrogestan. Pak byl chvilinku klid asi 2-3 týdny, od cca 16tt se vrátilo špinění. Růžové nebo tmavě hnědé, tak jednou týdně. Asi Od 18tt se přidalo špinění po stolici (opravdu ne z konečníku) i čerstvá krev. Bála jsem se každého rána :think:
nyní jsem 22tt a je to pořád stejné, 2 dny klid, pak zase špinění, různé barvy někdy po stolici někdy jen tak. Nesexujeme, snažím se šetřit.
objektivní nález, důvod žádný, čípek v klidu, placenta OK, žádný hematom, ascorutin beru 3× 2 za den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí