Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj kolegyne cekatelky, mám na Vás prosbu: byla jsem na prvosemestrálním screeningu a i když výsledky z krve byly dobré, Nt vyšlo moc vysoko, 2,71 mm. Rozhodujeme se, jestli půjdem na amnio, výskledky z tripple testů zatím nemáme, jdu na odběr až ve čtvrtek. Už si ale tři týdny koušu nehty nervozitou, jak moc je situace vážná.
Moc prosím, mohly byste mi napsat, jak to bylo u vás? Díky Petra
Zkus si precist tohle-treba te to aspon trosku uklidni.A nestresuj se-hlavne kvuli miminku.
díky Tammy. to mi moc pomohlo, i když většina koček měla tu hodnotu podstatně nižší
ahoj, my jsme meli NT 2.3, krev dobrou a celkovy vysledek rizika 1:15 000.to je myslim ten dulezity udaj, NT ani krev samo o sobe nic az tak dalece nevypovidaji. Jake jste meli to vysledne riziko vy? pokud je to mensi nez 1:300 (nekde uvadi az 1:500), asi ti amnio doporuci, jinak by to melo byt dobre!hodne stesti!
PetroV,
já měla riziko z NT screeningu 1:190, doporučili mi amniocentézu a já na ni před týdnem v úterý byla. Nic to není, je to jen pár sekund, dělali mi to v Gennetu v Praze 7. Mezitím mi z tripltestů vyšlo riziko downa 1:70, takže mi udělali z plodovky rychlotest na chromozomální vady a výsledek: čekám naprosto zdravého chlapečka.
Nestresuj se a jestli máš výsledky rizikové, jinak než amniocentézou se neuklidníš. Je to lepší, než se až do porodu trápit.
PetroV,
já měla riziko z NT screeningu 1:190, doporučili mi amniocentézu a já na ni před týdnem v úterý byla. Nic to není, je to jen pár sekund, dělali mi to v Gennetu v Praze 7. Mezitím mi z tripltestů vyšlo riziko downa 1:70, takže mi udělali z plodovky rychlotest na chromozomální vady a výsledek: čekám naprosto zdravého chlapečka.
Nestresuj se a jestli máš výsledky rizikové, jinak než amniocentézou se neuklidníš. Je to lepší, než se až do porodu trápit.