ultrazvuk ve 20tt

6
17.5.08 14:12

ultrazvuk ve 20tt

ahoj,
včera jsme absolvovali ultrazvuk ve 20tt. Bohužel mimi bylo celou dobu stočené do klubíčka, takže pro doktora bylo vyšetření obtížné. Něco se mu vyšetřit podařilo (srdíčko, mozek, průtoky,..) vše se jevilo OK. Chce nás vidět ale znovu za 14 dní. Zmínil se, že někdy, když jsou miminka takto stočená do klubíčka, mají uvnitř nějaké problémy. Stalo se vám to některé taky, že by nešlo miminko pořádně vyšetřit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17.5.08 18:07

Ahoj Katzi,
nám se teda stalo něco trošku podobného. Ale jen trošku. Ve 20.tt (nynějšího) zjistili u našeho miminka nějaké cystičky v hlavičce. Také nás objednali za 3 týdny na další utz s tím, že by se to mělo ztratit. Že prý všem komu to zjistili se to ztratilo a že ještě neměli případ, kdyby to zůstalo. To by prý bylo špatné a mohlo by se jednat o nějakou chromozomální vadu. To víš, že ty 3 týdny byli pro nás hrozně stresující, že mi i manžel říkal, že mě dřív zavřou do blázince (že se z toho už zblázním) než budu mít termín porodu. Ale naštěstí se minulý pátek po těch 3 týdnech ukázalo, že měli doktoři pravdu, že se to ztratilo. Teda aspoň to říkali. Tak jim musím věřit. Jinak druhý syn se mi (teda nám) narodil s vvv. Takže strach tady pořád je. Jinak toto miminko, co nosím pod srdíčkem je také pořád nějak stočené, že je větší problém ho vyšetřit (u kluků to vždycky šlo). Tak nevím, jestli je to pohlavím miminka, ale nyní prý nosím holčičku. Takže možná proto je to jiné. Ale nevím. A proto tě naprosto chápu, že hledáš nějaké ty pozitivní věci a ulehčení od starostí. Přeju ti, aby to dobře dopadlo a také aby jsi se z toho nezbláznila. Je hrozné to čekání. Hlavně buďte zdraví a užívej si to těhotenství. Ahoj Martina s rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.5.08 08:47

ahoj Martino,
děkuji za odpověď a za povzbuzení. Těhotenství je někdy opravdu náročné na psychiku a přitom bysme měly být co nejvíce v klidu a pohodě. Někdy i doktoří nevědomky třeba nějakou zbytečnou větou přispějí k našemu stresu. Taky čekám holčičku, tak že by holčičky byly „kroutivější“? :) Přeji Ti pohodové těhotenství i mateřství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.5.08 13:38

Ahoj, my jsme šli na uzv několikrát, malý byl vždy stočený do klubíčka. Prý děti uzv vlny stresují, a proto se schoulí a z toho důvodu se časté uzv nedoporučují. U nás bylo vše v pořádku. Hlavně si myslím, že dr. neměl vůbec nic takového říkat. Zkus se uklidnit. Určitě to nic nebude. Jak jsem psala, náš malý nespolupracoval ani na jednom uzv a je zdravý (mimo alergie a astma, ale to je jiná kapitola…). A že by miminka zkroucená do klubíčka při uzv měla mít větší pravděpodobnost vad, jsem nikdy neslyšela. Hlavu vzhůru a pohodové těhotenství! Markéta

• Citovat
  • Upravit
6
18.5.08 14:19

ahoj Markéto, děkuji za odpověď. Ráda čtu, že se to stává aniž by to muselo něco vážného znamenat. Taky jsem to už vcelku vydýchala - to jen čerstvě po tom vyšetření, když mi to doktor takto podal, mě to rozhodilo a taky si myslím, že to byla pro mě naprosto zbytečná informace. Klidně mohl říct: mimčo je stočený, nemůžu ho pořádně vyšetřit, přijďte znovu za 14 dní. A byli bysme spokojení my i on. Měj se pěkně. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
1.6.08 16:35

ahoj,

jen chci doplnit jak to s námi prozatím dopadlo a taky aby, pokud některou maminku při vyšetření zbytečně rozhodí doktor, aby viděla, že nic nemusí být tak žhavé, jak to doktoří občas podávají. Takže mám za sebou 14 docela míň příjemných dní, kdy jsem čekala od toho prvního velkého ultrazvuku (jak jsem psala v prvním příspěvku) do dalšího. Byli jsme na něm teď v pátek a výsledek - vše je naprosto v pořádku a miminko stočené do klubíčka už nebylo. Přeji všem jen samé dobré zprávy. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí