Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ta vada tvého muže je nejspíš hypospadie, ne?
Potkala jsem v nemocnici pár maminek s chlapečky, co měli tuto vadu, a vím, že říkaly, že operovat by se to mělo, právě např. kvůli budoucím možným komplikacím při snaze o početí potomka
Tvůj muž to má sice operované, ale myslím, že se to nepovedlo úplně správně, když sperma teče bokem
Určitě to svému lékaři řekni
Přeji mnoho zdaru! ![]()
No, já nevím, jak to přesně napsat-takže narovinu:hned pod žaludem má dírku-kterou nejspíš semeno vytéká, takže asi ano, nejspíš se asi jedná o to, co píšeš-už jsem si zjistila i pár info na netu. Jenže to bylo před 30 letama-bůhví, kde tenkrát sahala medicína a co byli schopni udělat oproti dnešku. Dobře i kdyby to byl ten rozštěp, tak co s tím můžeme dělat? Je pro nás běžné otěhotnění možné nebo budeme muset podstoupit umělé oplodnění? ![]()
Já si myslím, že by to vadit nemělo
ani „normální“ penis tam ty spermie nenacáká nikam dál než k čípku a pak se musí mršky snažit samy… ![]()
Nemyslím, že by to měl být problém, spermijky se musí snažit sami… a pro dobrý pocit si ten čípek můžeš spermatem opatlat prstem. Případně zkusit IUI, tím tohle obejdete úplně.
Ale problém může být úplně jinde, i když jste oba v pořádku, tak můžete být vzájemně „nekompatibilní“ a tvoje imunita třeba může spermie likvidovat.
@j.a.n.i1 píše:
Nemyslím, že by to měl být problém, spermijky se musí snažit sami… a pro dobrý pocit si ten čípek můžeš spermatem opatlat prstem. Případně zkusit IUI, tím tohle obejdete úplně.
Ale problém může být úplně jinde, i když jste oba v pořádku, tak můžete být vzájemně „nekompatibilní“ a tvoje imunita třeba může spermie likvidovat.
Jo, tohle snad ještě krom laparky nemáme otestované. Taky to je jedna z variant, nad kterou dumáme, ale ten manželův „problém“zaskočil i mne samotnou.Za celé 4 roky, co jsme spolu a 3 roky snažení ani jednoho z nás tohle nenapadlo, takže jsem o tom s dr. nikdy vůbec nemluvila…Přiznám se, že jsem z toho sama dost vyděšená.
![]()
Tak já nevím, každopádně bych to doktorovi řekla, třeba bude ten problém v tom.
Dobrý večer myslím. že v tom nebude problém otěhotnit. Já mám též hypospadii penisu je my 53 let a mám dvě děti 30 let dceru a 28 let syna který to naštěstí nemá a je v pořádku, musíte to prostě zkoušet jako my. Na operaci jsem tehdy nešel nedoporučili mě to nebylo to nutný. Mám dírku také po žaludem, je to sice intimní ale to nevadí, dlouho jsem hledal stránky kde by se otevřeně o tom mluvilo, a v těchto letech přidávám foto nestydím se s pozdravem Zdenek Březina
Dobrý den, čekala jsem chlapečka s těžkou hypospadii, mělai jsme tam ještě další problémy, tak bylo doporučeno těhu ukončit. Během nálezu a rohodování jsem se snažila něco si načíst. A zjistila jsem si, že člověk s operovanou hypospdii může mít porblém s reprodukcí ale i nemusí. Záleží jak se operce povedla a zda přitom nedošlo k nějakým komplikacím.
Každopádně bych o tom doktorům řekla. Určitě budou umět poradit. Zkusila bych určitě pomoc v reprodukčních centrech, kde mohou sperma vzít a vstříknout do vás a tím i vyzkoušet, zda nebyl problém právě v tom, že ústí je jinde, než kde má být.
Nebála bych s eo tom s doktory otevřeně mluvit. Když jim to neřeknete, tak třeba budete zbytečně podstupovat vyšetření, aniž by byl třeba problém na vaší straně.
Hodně zdaru.
Hele - řekla. Neobcházejte manžela. Poproste ho, ať tam zajde s Vámi a poradí se společně. ![]()
Teda aspoň mě by jednání „o mě beze mě“ vadilo. ![]()
Jak se rika staci kapka a jsi tatka
manzel je si myslim v poho jen mu ty spermie zabijite laicky receno netlacte na pilu a milujte se ze zabavy vim o cem mluvim a prijde to samo
Ahoj holky, měla bych dotaz-jen informativního charakteru, protože tohle nejspíš bude stejně muset řešit doktor fyzicky. Omlouvám se za inko, ale je to pro mě moc intimní. S manželem se snažíme už 3 roky o miminko a nejde nám to i přes to, že já jsem v pořádku-děti už mám a i podle všech vyšetření a manželův spermiogram je podle dr. velice dobrý-prý za poslední roky tak dobrý vídá opravdu málokdy. Jenže včera mi došla taková věc. Manžel, když byl malej, tak byl na operaci s penisem-podle všeho měl nějakou vrozenou vadu penisu a byl na operaci, kde mu udělali na konci penisu těsně pod žaludem vývod-nebo jak to nazvat. Prostě nemá žalud klasiky „rozpůlený“jako běžný penis, ale srostlý-v celku, samozřejmě je bez předkožky a semeno vytéká bokem. Myslíte, že je možné, že právě tohle by mohlo bránit nějakým způsobem početí? Protože mě tak napadlo, že běžná mužská ejakulace někam přímo směřuje a pod určitým tlakem, takže tady si myslím, že to tak nejspíš není…Co si o tom myslíte? Může tohle být důvod, proč se těhotnění nedaří?
V září mám jít na laparku a ještě předtím na preventivní vyšetření, tak jestli o tom mám říct svému dr.?Nebo je to zbytečné? Protože jinak mi to nejde do hlavy, u obou dětí jsem otěhotněla do 4 měsíců-s jiným mužem, ale i tak…
Děkuju za případné reakce!