Peníze částečný úvazek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak jsem přemýšlele a u 20 hodinového úvazku na klasickou smlouvu si asi řeknu 17 000 Kč a u 25 hodinového 19 000 Kč. Když o mě budou stát, tak mi řeknou, že to není v jejich možnostech a nabídnou nižší částku.
Jen doufám, že nevyřadí hned…co myslíte holky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na kraji, u nás v ústeckem nemyslitelné. To tu dávají fabriky za plný úvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terrry
takhle s konkrétní částkou ve státní správě neporadím, to už tu příspěvky máš. Jen k té strategii z 6:40, tak to je dost ošemetné. My jsme třeba zájemce, kde se jejich požadavek, představa o platu hodně lišil od nabízené mzdy, posouvali hodně dozadu respektive v příslušné oblasti pohovoru nezískali žádné bodové ohodnocení a to je posunulo dozadu. Nevím, jak v Praze, ale tady (Východní Čechy) jsou půl úvazky administrativní práce a obzvlášť ve státní správě žádané natolik, že zájemcům nevadí, že skutečně vydělají méně než v Lidlu, asi v tom vidí jiný profit. Jen chci říct, že konkurence ve výběrových řízeních je vysoká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terrry před rokem jsem začínala podobně jako ty po rodičáku (resp. ještě souběžně s ním) na půlúvazek a později na 3/4 úvazek v administrativě, ale teda v soukromé sféře. V Brně, což by mohlo být +- srovnatelné s tou Prahou ve státním sektoru. Na půlúvazek jsem měla 13500 hrubého a teď na 3/4 úvazek mám 22 500 hrubého. Zmiňovaná hranice 10 000 je sice fajn v tom, že z ní neplatíš odvody, ale upřímně mi to přijde málo, kór na Prahu.
- Citovat
- Upravit
Tak to je docela zajímavé, už se mohu od něčeho odpíchnout:) I u mě se jedná o soukromý sektor. Díky.
Je mi jasné, že z průměrné mzdy v Praze vycházet nemohu, bohužel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hofida píše:
@Melpel DPP 9900 brutto = 9900 netto, pracovní poměr 9900 brutto = 8500 netto.
Měla jsem to před 2 lety při rodicaku jako pomocná účetní, asi 150 na hodinu. Když to vycházelo přes 10.000, nechodila jsem denně. Paní je čerstvě po RD, takže do 7 let dítěte za ní zdravotní bude platit stát.
Ok, no, tak pokud někomu stačí 10k za půlúvazek
Mi to přijde směsné, prostě je to málo.
A k tomu samé nevýhody než výhody (nulová jistota, žádná dovolená - ideálně ještě s argumentem flákáte se půl týdně, tak co chcete?!)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží, jakou máš praxi a školu taky.
já mám nástupní 11 hrubého (skolstvi) za půl úvazek v Praze. ale to je trošku něco jinýho, i když si myslím, že platy budou podobne. řekla bych si asi o 12000 být tebou;)
- Citovat
- Upravit
@Terrry píše:
Tak jsem přemýšlele a u 20 hodinového úvazku na klasickou smlouvu si asi řeknu 17 000 Kč a u 25 hodinového 19 000 Kč. Když o mě budou stát, tak mi řeknou, že to není v jejich možnostech a nabídnou nižší částku.
Jen doufám, že nevyřadí hned…co myslíte holky?
Jo tak to seš dost odvážná
Pokud jde o administrativního poskoka
I v Praze. Podle mne, podle toho jakou já mám představu o AP z toho co si o tom napsala (nic) je to naprosto mimo.
Jak už tu padlo, člověk co se přestřelí o dost jde rovnou z kola ven, i kdyby byl nejlepší, tak pokud nedostane to co chce, tak dost pravděpodobně ho zaučíme a on na konci zkušebky zamává, že jde jinam, kde to dostane.
Lidl je přeplacenej, no. Jako AP s takovým ohodnocením nepočítej (pokud nebudeš používat aspoň jeden možná dva jazyky na denní bázi na komunikatovní úrovni se zahraničím). On Lild totiž nabízí víc než jsou platy mnohých vysokoškoláků a to i v zajímavých oborech…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
Jo tak to seš dost odvážnáPokud jde o administrativního poskoka
I v Praze. Podle mne, podle toho jakou já mám představu o AP z toho co si o tom napsala (nic) je to naprosto mimo.
Jak už tu padlo, člověk co se přestřelí o dost jde rovnou z kola ven, i kdyby byl nejlepší, tak pokud nedostane to co chce, tak dost pravděpodobně ho zaučíme a on na konci zkušebky zamává, že jde jinam, kde to dostane.
Lidl je přeplacenej, no. Jako AP s takovým ohodnocením nepočítej (pokud nebudeš používat aspoň jeden možná dva jazyky na denní bázi na komunikatovní úrovni se zahraničím). On Lild totiž nabízí víc než jsou platy mnohých vysokoškoláků a to i v zajímavých oborech…
Jak jsem již psala, absolvovala jsem dva pohovory a rozdíly jsou markantní. Na 20 hodinový úvazek (nosit poštu a chodit po úřadech) 11 000,– hrubého a na asistentku back office na 25 hodin 17 000 hrubého. Nemohu si už moc vybírat (není z čeho:), ale i tak mě zajímá názor jestli je ta mzda za asistentku je good. Má představa byla 19 000,–.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli to máš u baráku a nemusíš jezdit přes celé město, tak je to pěkné. Je to jen nástupní plat, do půl roka může být placená úplně jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hofida píše:
Jestli to máš u baráku a nemusíš jezdit přes celé město, tak je to pěkné. Je to jen nástupní plat, do půl roka může být placená úplně jinak.
Tak mám to 32 minut cest od domu ku domu. Ty zkrácené nebo částečné úvazky je vážně bída. OVšem pokud nechcete dělat telemarketing… Děkuji za názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terrry Mohu se zeptat, jak to dopadlo? Co lze/nelze ocekavat od polovicniho uvazku v administrative v Praze? Aktualne zacinam resit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LucianS píše:
@Terrry Mohu se zeptat, jak to dopadlo? Co lze/nelze ocekavat od polovicniho uvazku v administrative v Praze? Aktualne zacinam resit.
Dopadlo to tak, že jsem našla práci 17 minut od baráku, pracuji 24 hodin a mám víc než jsem žádala. Tak že vlastně po praktické stránce skvěle jen šéfová bohužel stojí za prd. Ale řekla jsem si, že lepší podmínky neseženu, tak držím hubu a krok. Občas s něčím nesouhlasím, ale nedělám zbytečné vlny. Občas udělám chybku, tak jsem ráda, že si mě tam drží:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terrry Takze nakonec mate plat vice nez 17000 hrubeho za 20h/tydne? ,,Pracuji 24h”, znamena 4h v praci a pak trebas na telefonu, nebo jak tomu mam rozumet?
Vyzvidam, protoze za rok mi ma zkoncit rodicak s druhym ditetem a vzhledem k tomu, ze do statni skolky se nemuze dostat, tak budu muset vykryt 1,5 roku soukromou skolkou. A naklady na skolku a dojizdeni do prace budou zhruba 10000. Takze se desim, ze budu vlastne ve ztrate…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit