Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
10k za jídlo jen když se hodně uskromníme, vaříme a žádné jídlo donáškou. Když připočtu výdaje za oblečení, hobby, tak okolo 30 - 40k. Nepočítám dovolené/víkendové výlety. ![]()
Dva dospělí - jídlo i s restaurací a makrem do zásoby měsíčně 13tis, lékárna a kosmetika průměrně 2,5tis, manžel utrácí za auta, já za hadry, boty, kabelky a pitchoviny do domácnosti - to si raději nepočítáme je to fakt hodně..
@Lencakudrnka píše:
@Aduš8 já jen ze mi manzel porad vycita ze utratim mesicne deset tisic a ze je to moc… tak proto by mne zajimalo jak na tom jsou ostatni jestli ma pravdu ci ne
No, ale na odpověď, zda ma pravdu je naprosto irelevantní, jak to maji ostatní, podstatné je pouze to, kolik maze vy prijmy. Takze pokud mate prijem 25 tis, tak ma sakra pravdu, pokud 50, tak je skrt.
@Anonymní píše:
Děkuji, snažíme se.. (musíme)
Pockej. Jako fakt za pet litru drogerka a jidlo pro dva? Muzu vedet, jak to delas? Vzdyt to je tak na přežívání o cocce ne? Nechci te urazit, ale vazne jsem z te castky v soku.
@Lencakudrnka píše:
Ahojky, kolik vas stoji mesicne domacnost…jidlo a vse kolem
Proč to chceš vědět? Mají ti napsat opravdu všichni?
@Villanelle píše:
Pockej. Jako fakt za pet litru drogerka a jidlo pro dva? Muzu vedet, jak to delas? Vzdyt to je tak na přežívání o cocce ne? Nechci te urazit, ale vazne jsem z te castky v soku.
Neee, není to o cocce a ráda zodpovím dotaz
nakupujeme hodně věcí v akci, po večerech před zavirackou je v krámu levná například zelenina a ovoce, maso bereme z biofarmy z okolí (vždy třeba 5 kilo) a celkově kupujeme velká balení jídel, protože po rozpocitani to vychází levněji než malé pytlíky. Vařím na 2 dny, pečivo si peču sama.. Jedem takhle už 3 roky, bydlíme na hranicích ČR a nejbližší obchod je 30 kilometrů daleko, takže dostat se tam párkrát do měsíce je zázrak…
proto bereme i ta větší balení. A jinak z drogerie - nemaluju se, a jediné co používám je kostka olivovyho mejdla, šampon od Alverde a krém na obličej od Weledy. A ty mi vydrží v klidu víc jak měsíc, takže jich zas tak velká spotřeba není.. Přítel používá 3v1 co dostane každoročně k svátku, narozkam, vánocům od rodiny.. ![]()
14 tisic najem plus veci, co musím zaplatit.. Na jídlo, oblečení a drogerii prostě co zbyde.. Nekdy 7 tisic a nekdy holt min
jsem sama s dvouma dětma
Cca 40 000 Kc. Jeden byt pronajimame. Jeden mesic min, pak je zas potreba dokoupit hadry, boty, nejaky vylet, muz kouri, udelat zasobu suchych potravin. Ted kupujeme na mimino, tak se vysplhame i na padesat.. v dobe brutalniho lockdownu mi stacilo dvacet pet. Vcetne nafty a cigaret.
@Lencakudrnka píše:
Myslim tim vse kolem domacnosti, nakupy obleceni bez najmu a elektriny apod
Jídlo 6 tisíc + oblečení, kroužky, nafta, drogerie 6000. Čistě bez bydlení dám měsíčně 12 000,–
Jsem já + dítě školou povinné.
Jídlo+ základní drogerka cca 8tis měsíc, 2+1
povinné platby, bydlení, internet, mobil, tv, pojištění, cca 15 tis
@debra.morgan píše:
Jídlo+ základní drogerka cca 8tis měsíc, 2+1povinné platby, bydlení, internet, mobil, tv, pojištění, cca 15 tis
Ty jooo jak tohle děláte lidi? tři lidi za jídlo a drogerku 8tis. Já jen za drogerku (gely praci, toal. papír, čisticí prostředky, krémy, mycí gely, šampony…) dám cca 1500… a jídlo tak 11-12tis.
@Veru1987 píše:
Ty jooo jak tohle děláte lidi? tři lidi za jídlo a drogerku 8tis. Já jen za drogerku (gely praci, toal. papír, čisticí prostředky, krémy, mycí gely, šampony…) dám cca 1500… a jídlo tak 11-12tis.
Hele podívej se na ty nejlevnější věci a věci ve velkých baleních a vejdeš se do pár stovek. A u jídla se taky nákupy velkých balení, vařením doma třeba 6-8 porcí dá taky dost ušetřit. Nekupovat žádný „blbosti“. Jako podle mě to není nereálná částka, jen já bych tak nakupoval jen kdybych musel.