Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Možná trochu divné téma, ale hledám inspiraci… jaký máte v kuchyni odpadkový koš?
Po stěhování se mi to nechtělo řešit a koupila jsem obyčejny plastový s vyklapěcím víkem. V kuchyni ho mám na volno, pod dřez se to jaksi nehodilo (měli jsme v minulém bydlení), třízený odpad dáváme jinam. Chtěla bych něco víc vzhlednýho, hygienickýho (máme doma miminko) a praktickýho.
Co se vám osvědčilo a co ne?
Díky za vaše tipy a zkušenosti ![]()
Nad košem jsem nikdy nepřemýšlel a, máme obyč plastový s vyklápěcím víkem. Mamka má třeba nerezový bezdotykový.
Kámoška má bezdotykový a vypadá to docela fajn.
Já to moc nehrotím, koupila sem obyčejnej vyklápěcí v Jysk asi za stovku
Obyčejný plastový.
Máme ho schovaný ve skříňce pod dřezem.
Nerezový se mi líbí víc ale přijde mi zbytečně drahý ![]()
Já mám koš pod dřezem, takže jen obyčejný plastový. Mám tam kompletní odpadky, včetně třídění. Dřív jsem měla koš venku a musel být na skříňce, jinak ho děti pořád zkoumaly. To jsem měla plastový s víkem. Kdybych teď něco pořizovala a stal by venku, beru nerezový s automatickým otvíráním.
Nejlépe na nějaký pedál, ať to člověk nemusí chytat a není to opatlane, případně když je toho víc, ať to může vzít oběma rukama.
@KraliceAlice obyc plast, co se dá vymyt a desinfikovat. Mám ho ve skříni pod dřezem a je to fajn
My máme ve výsuvné skříňce, je to super, že tam máme hned sorter se 4 fochy (na bio, na plasty, na směs, na sklo) a nad tím ještě bedýnku na papír. Je to pěkně schované a praktické. Píšeš, že tříděný odpad dáváte jinam, ale i tak by mi přišlo fajn koš schovat někam do skříňky, nepřekáží, nesmrdí hned druhý den (pokud netřídíte rozložitelné bokem) a nezkoumají jeho obsah děti (ségra vyprávěla, jak měly všechny její děti ve velké oblibě do koše „uklízet“, co jim přišlo pod ruku - měla ten, na který když se šlápne, tak se otevře. Velmi rychle se to naučily). ![]()
Díky za reakce
Je to přesně jak většinou píšete - aktuálně mám obyč. plastový s kolíbkovým víkem. Občas ho vymyju, vydezinfikuju, ale pořád musím otírat to víko a prostě je nevzhlednej :-/ Ve starým bytě to šlo pod dřez, tady ne (prostě jinak řešená kuchyň).
@Jančakecalka @Mar__tanka1983 @Tableta @nozu bezdotykový mě celkem zaujal, zkusím prozkoumat. Nebo aspoň hezčí nášlapný, no…
@klamonožka musela bych zrušit vyloženě nějakou skříňku na nádobí nebo potraviny
Kuchyň má atypický tvar - v jednom místě je ostrý úhel a je tam díky tomu taková škvíra kam by se už nevešla skříňka a je to akorát na koš. Třízeného zas tak moc nemáme (nebo nárazově když dojde nějaký balík s tunou kartonu
), dávám ho bokem a vynáším hned jak nějaký je (kontejnery máme u domu). Rozložitelné dost často taky vynesu do kontejneru na bio odpad (ale kecala bych, že vždy), ale jen teď přes jaro, léto (v zimě tu kontejnery na bio odpad k dispozici nejsou).
Máte doma někdo už delší dobu bezdotykový odpadkový koš? Můžete mi říct jak jste s tím spokojení a jestli to funguje dobře? Už mě totiž vadí, jak při vaření vždy koš zablebtám… proto bych si také chtěla pořídit bezdotykový.
@Kalovka máme ho už léta a je skvělý. Je super, že když něco vyhazuji, tak nemusím na koš vůbec šahat
My máme stohovatelné. Třídíme v kuchyni (jinam se to nehodí) tak prostě hora různobarevných košů na sobě. ![]()