Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máte prosím někdo osobní zkušenost s chladivými matracemi, dekami či prostěradly?
Chtěla bych něco podobného pořídit na léto, v bytě mívám 32 stupňů, když pere slunce (jsem v podkroví), tak abych se trochu v noci vyspala… moc děkuji za odpovědi ![]()
Neuvažovala jsi spíš o pořízení přenosné klimatizace? My jsme ji kupovali vloni dceři do pokoje.
Tak za mě je to úplně o ničem, nepociťuji vůbec žádný rozdíl, už několikrát jsem si řekla, že to byly vyhozené peníze…
Ale třeba má někdo jinou zkušenost.
A jak jste s klímou spokojeni? Mám z ní obavy, že bude dělat velký hluk a také mám pocit, že při umístění do okna se horký vzduch bude vracet dovnitř.. ![]()
Na hluk si dcera neztěžuje. Ani teda nevím, jestli ji nechávala běžet přes noc nebo si jen vychladila pokoj před spaním. A v okně má takový šusťákový klín, aby se zvenku nevracel ten teplý vzduch. Je tam jen průduch pro vývod klimatizace.
Máme to, je to jen na chvilku, než se teploty srovnají, takže na krátkou relaxaci dobrý, ale jsou daleko lepší věci.
1. folie na okna a zatmívací závěsy. Fakt se to vyplatí. Máme velka okna na jih a západ a v rohovoem pokoji bylo jihozápad je bez folií navečer až 35°C. S foliemi a se závěsy zataženámi když to tam svítít to nepřeleze přes 28°C.
Pokud jde případně namontovat okenice, tak to je nejefetkivnější cesta, protože se ani neohřeje to sklo…
2. čistička vzduchu se zvhlčovačem, umí to reálně vzduch ochladit.