Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dva dospělí - dohromady utratíme určitě tak 40 tisíc měsíčně. Ani nevíme za co ![]()
@Pidulka1991 píše:
@Altavista a do práce si vaříte nebo mate dotované jidlo?
Já mám HO, manželovi uvařím do krabičky, nestíhá a navíc mu dělám zdravější variace, žil by na smažáku. Ale jak říkám, utratime cca 13, jen jsem se dívala, že kdyby byla nouze, šlo by to hodně zkrouhnout.
@Veru1987 píše:
Ty jooo jak tohle děláte lidi? tři lidi za jídlo a drogerku 8tis. Já jen za drogerku (gely praci, toal. papír, čisticí prostředky, krémy, mycí gely, šampony…) dám cca 1500… a jídlo tak 11-12tis.
Píši základní drogerku, do té moc věcí nepočítám, toaletak a papírové ubrousky neplatime. Jinak do toho počítám jar, houbičky, kartacky, pastu, aviváž, kapesniky, občas nějaký čistící pripravek.
Jidlo, no, musíš plánovat.
Jsme 2 dospělí, za jídlo tak 6-7 tisíc měsíčně, vařím každý den a mám spec. dietu. Ale cca 1× měsíčně dostaneme od rodičů výslužku z vesnice - vajíčka, brambory, v sezóně ovoce, zeleninu a trvanlivé potraviny. Drogerie tak 500-1000 měsíčně, celkové měsíční náklady domácnosti máme do 20 000, protože hodně šetříme na nový byt.
Na lékárnu, drogerku a knihy máme flexi. Z účtu trvalé platby 34. Není to žádná hypo, půjčka, je to hrazení trvalých plateb a spoření. Jídlo poslední dobou tak 8_13. Vše ostatní tak 5 měsíčně. nejsou v tom pojistky a věci jako řidičák, extra školní akce, dovolené.
@Knkn A jsou v tom i obedy, svaciny mimo domov? To mi prijde nerealne.
@VitaminC píše:
@Knkn A jsou v tom i obedy, svaciny mimo domov? To mi prijde nerealne.
A vajicka od rodicu, zelenina ze zahrady, maso z chlivku.
@Knkn píše:
@Tarena To ne, jen co se nakoupí domů.
A jite jen jidlo z domova? nejite v praci, dite ve skole, apod? Ve 3 s drogerii mi to taky prijde nerealne.
@Knkn píše:
Tříčlenná rodina tento měsíc jídlo i drogerie 6900,–
No, asi by se to dalo, to je 75 kč na osobu a den, s velkým šetřením, sledováním akcí a samozřejmě žádné restaurace, pochutiny přes den, zmrzliny apod.
To jste všichni tři „plnohodnotní“ strávníci, nebo je jedno třeba školkové dítě? Nemáte dotovanou stravu ve škole/práci? Nemáte domácí zdroje? Počítáš do toho opravdu vše (zmrzlina, kafe venku, jídlo v práci, klobása na koupališti…)? Nedostáváte stravenky? Protože to všechno tyhle výpočty dost ovlivňuje a pak se lidi diví, že se oni do takové částky nevlezou ani omylem…
Příspěvek upraven 14.09.21 v 14:41
@Tarena píše:
A jite jen jidlo z domova? nejite v praci, dite ve skole, apod? Ve 3 s drogerii mi to taky prijde nerealne.
Tak my třeba utratíme za drogerii nula nula prd, prostředek na praní si vyrábím z mýdla a sody (otázka pár korun), toaleťák kupujeme recyklovaný za 10 korun (z ekologických důvodů - a našla jsem takový, co nám vyhovuje a není to žádný šmirglpapír), zubní pasta vydrží tak aspoň 2 měsíce, mýdlo si vyrábím sama z olejů, to taky vyjde levně, sem tam je třeba koupit saponát nebo šampon, jinak nevím, za co bych v drogerii utrácela velké částky… Jasně, v součtu to něco dá, ale každopádně jídlo tvoří určitě min. 90 % našich výdajů na tyto věci.
Tak já jsem se dívala na ucty vyloženě za jídlo a to je 6,5 i s kravinkama co dlabeme, takže kdybychom osekali nutely, jogurtiky, já se vzdala hovězího a drahé zeleniny a zůstala třeba u mrkve přestala objednávat hovezi z farmy, zrušila restaurace, manžel přestal chodit kupovat kraviny tak se do 6ti v klidu vlezeme, i proto že makro v naše podání je velká sojovka, sušená rajčata, džusy, uzeniny, krevety - prostě nic než čeho by člověk nepřežil

Léky a drogerie v základu bychom se vešli tak do 5-8set měsíčně… (My ale máme paušální platbu tchyni lékárnici, co chci ji jen napíšu a nějakou kosmetiku beru z benefitů, tak jsem to poscitala kolik tam padne)
Takže pokud bychom museli, 7tis by nám stačilo, sice žádná švanda a muži to navrhovat nebudu, ale dalo by se.