Peníze na nemocenské
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Bože proč si děláte dítě kdyz nemáte prachy sami na sebe?
Prvních 14 dní ti přijde od zaměstnavatele se zbytkem výplaty, pokud jsi ještě tento měsíc pracovala. A kdyby ne tak jen nemocenská ve výplatním termínu.
Od kdy jsi na nemocenské?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemocenská od zaměstnavatele prvních 14 dní ti dojde jako výplata. ČSSZ má 30 dní na zpracování. Takze někdy to trvá i 2 měsíce než ti dojde 1 nemocenská. A nezlob se ale to partner má tak nízkou výplatu že to nepoplatí a jste závislí jen na tvojí výplatě? Tento měsíc ti nemocenská určitě nedojde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty to nezvládneš jeden jediný měsíc bez nemocenské a jak vyjdete na rodičovské a ještě s dítětem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Psala jsem ohledně dotazu na dvě věci a ne na to proč si dělám dítě když na něho nemám 🤦🏻♀️.
Pro hloupé odpovědi a otázky -dítě plánované nebylo a ne ani mě nenapadlo ho dát pryč, když vím ze dítě jsem stejně jednou chtěla.
A nejsem člověk co by šel na nemocenskou jen tak aby dělal hovno, ale skrz toho že mi končila smlouva a zaměstnavatel mi ji nechtěl prodloužit, tak jsem logicky neměla na výběr.🙂
Na moji výplatě určitě závislí nejsme a partner nemá malou výplatu, ale přece jenom nám ty peníze ubydou tento měsíc.🙂
Ještě když jsme dva a bydlíme na baráku sami tak se to asi těžko táhne z jednoho platu když máme vysoké výdaje.😉
Ale děkuji za vaše chytré komentáře.
- Citovat
- Upravit
Skončila ti smlouva, tak můžeš jít do jiné práce, ne? Pokud v tom není zdravotní důvod, tak nemáš co dělat na nemocenské. Budeš mít jen vycházky a málo peněz…takže bych pohledala, kde tě vezmou, třeba aspoň na brigádu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik
Ano to je taky možnost, samozřejmě že jsem koukala po práci apod.,což řeknu na rovinu že skoro nikde vám nevezmou těhotnou ženu, přece nebudou brát na sebe riziko že se něco stane.
Navíc nebydlím zrovna ve velkoměstě kde je nabídka prací velká.
Ale děkuji za radu.
- Citovat
- Upravit
@Tarena
Co by mi mělo podle Vás dojít?
Toto je stránka, kde by si měl každý poradit a ne být hnusný nebo nepříjemný vůči jiným.
A jinak ano odpovědí na otázky jsem se dočetla, jen jsem nebyla zvědavá na komentáře typu proč si dělám dítě.😉
- Citovat
- Upravit
Tak to si trochu protiřečíš když v úvodu píšeš tohle
Jsem z toho celkem nervózní, protože bez peněz tento měsíc nic s partnerem neutáhneme.
A na výběr si měla, když ti skončila smlouva, tak jsi mohla jít se zaregistrovat na ÚP. A měla by jsi podporu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tohle je hustý
ty nejenže nesneseš kritiku na to, pořizovat si dítě, když na něj absolutně nemám, ale ještě ve své obhajobě máváš tím, jak jako chudinka musíš okrádat stát. Něco je hodně špatně, když ti to ani nepřijde divný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„Na moji výplatě určitě závislí nejsme a partner nemá malou výplatu,..“
„Jsem z toho celkem nervózní, protože bez peněz tento měsíc nic s partnerem neutáhneme.“
Na tvé výplatě závislí nejste, partner nemá malou výplatu, ale bez ní to tento měsíc nezvládnete.
Celkem oxymoron, ne?
- Citovat
- Upravit
@mamule42
Podporu myslíte menší než je sama nemocenská? 😆
Myslíte že jsem si neprošla všechny možnosti, které ja vlastně mám?
Ano psala jsem že s partnerem to bez dvou platů proste neutáhneme, když bydlíme na baráku sami, takže nějak nevím kde si protiřečím?😀
- Citovat
- Upravit
Zdravím, mám dotaz ohledně nemocenské.
Jelikož jsem na nemocenské poprvé (kvůli těhotenství ) a vůbec netuším moc jak to chodí, navíc na internetu jsem se nedočetla to co bych chtěla, tak se obracím tady.
První otázka je, kdo mi vyplácí prvních 14 dní nemocenské na účet, vím že prvních 14 dní hradí zaměstnavatel, ale zajímá mě zda i zaměstnavatel to vyplácí na účet nebo to přijde dohromady s nemocenskou celou.
Druhá otázka, psala jsem účetní mého zaměstnavatele, zda poslala podklady na ČSSZ, odpověděla že ano a poslala je přímo v den kdy jsem jí až já ohledně tohohle napsala, což bylo toto pondělí, otázka zní zda to přijde ještě tento měsíc nebo až další.
Jsem z toho celkem nervózní, protože bez peněz tento měsíc nic s partnerem neutáhneme.
Měl to někdo z Vás podobně nebo je s tímhle nějak obeznámen a ví co dělat v takovým případě, kdyby peníze opravdu nepřišly?
Za veškeré odpovědi budu vděčná.