Peníze od partnera

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
12.1.15 12:36

U nás mám 45oo kč.. je to málo, ale domluvila jsem se s manželem, nech si ty důležité věci platí sám, a máme to tak vyřešení, že všechny poplatky na dům, školky platí on a já z toho platím jídlo, drogerii.. A když dojde tak zrhuba si vybírám z učtu 2 tis..
Takže u nás utratíme za jídlo pro 2 dospělé a jedno dítě a batole asi 7 tis..takže 5 tis na jídlo, drogerii a domácnost mi přijde málo co ti zbyde.. :think:

Příspěvek upraven 12.01.15 v 12:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
12.1.15 12:36

3500 + 11500 = 15tis. kč na syna, na jidlo, na chod domacnosti

co je pro tebe chod domácnosti? prací prášek a toaletní papír apod. nebo nájem + plyn + ele + voda?

pokud máš 15tis. na jídlo a drogerii pro 3 osoby a na oblečení pro syna a na svou „zábavu“ tak mi to přijde jako dostatečné :think: teda ještě záleží, kolik manžel vydělává :nevim: jestli jemu zbývá 30tis. nebo 3 tis. na „zábavu“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.1.15 12:38

@subsomi já pochopila, že ji zbyde jenom 5 tis na jídlo a drogerii, že to všechno utratí za poplatky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
12.1.15 12:40
@Anonymní píše:
Hlavně to s ním opravdu vyřeš a to co nejdříve. Já už tedy sice nejsem na mateřské, pracuji, ale platím všechno. Manžel jen zálohy na vodu a elektřinu (máme dost levně). Já platím vše od školních dětí, všechny telefony, internet, jídlo, auto -provoz i opravy, prostě úplně vše. Dopadla jsem tak, že jsem se kvůli sobci zadlužila. On všechny peníze syslí na podnikatelském účtu, já mám v bance skoro 400 tisíc dluh. Všechno táhnu sama. Teď nemám šanci ani odejít, protože nemám ani na nájem, jedu od výplaty k výplatě a on tvrdí, že nemá a nedá. Ale copak můžu podat nějaké trestní oznámení na vlastního manžela? Zničil by mě, i děti :,(

s takovým přístupem bych mu nakopala pozadí. Proč to s ním neprobereš a nedomluvíte se kolik peněz potřebuješ každý měsíc na zajištění rodinného rozpočtu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
12.1.15 12:40

To ti dává hodně málo. Můj manžel, když měl kolem 25 tis, tak mi dával 11500,– plus zaplatil elektriku. Dávat mi 3.500, tak ho pošlu někam. No ale my máme 4 děti a dva psy, takže víc prožerem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
12.1.15 12:43
@bobr123 píše:
@Kobliha51
Dum je psany na me. Pulku energii a pulku hypo plati. Ja se omlouvam, jsem kopyto, co neumi psat srozumitelne. Takze jeste jednou. Plati pulku hypo, pulku nakladu na bydleni + mi dava ty 3500 na jidlo a drogosku a veci pro syna. Nezlobte se, ze to pisu tak zmatene. Takhle by vam ty penize stacily? Jsem moc narocna?

Napiš kolik ti přesně zbyde na jídlo, drogerii, oblečení, dárky… Nepočítej dotoho hypo a podobné věci. Pak ti řeknu jestli by mi to stačilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
12.1.15 12:43
@subsomi píše:
3500 + 11500 = 15tis. kč na syna, na jidlo, na chod domacnosti

co je pro tebe chod domácnosti? prací prášek a toaletní papír apod. nebo nájem + plyn + ele + voda?

pokud máš 15tis. na jídlo a drogerii pro 3 osoby a na oblečení pro syna a na svou „zábavu“ tak mi to přijde jako dostatečné :think: teda ještě záleží, kolik manžel vydělává :nevim: jestli jemu zbývá 30tis. nebo 3 tis. na „zábavu“

Psala že z toho platí cca 10 tisíc na hypotéku, zálohy atd. Takže jí zbyde opravdu málo.

• Citovat
  • Upravit
16082
12.1.15 12:46
@bobr123 píše:
@Kobliha51
Dum je psany na me. Pulku energii a pulku hypo plati. Ja se omlouvam, jsem kopyto, co neumi psat srozumitelne. Takze jeste jednou. Plati pulku hypo, pulku nakladu na bydleni + mi dava ty 3500 na jidlo a drogosku a veci pro syna. Nezlobte se, ze to pisu tak zmatene. Takhle by vam ty penize stacily? Jsem moc narocna?

Takže když ty dáš za poplatky kolem bytu (hypo a energie) 10000, a on ti platí půlku, tak vás bydlení stojí měsíčně 20000? To je sakra dost. Nebo je to ještě jinak? 5000 na jídlo, drogerii i oblečení je dost málo, mělo by ti zbýt ještě něco pro sebe, takže podle mě by ideální bylo dostávat 6000, Ty bys zaplatila desítku poplatky, 1000 měla pro sebe a 6500 na domácnost. On by zaplatil desítku poplatky, tobě by dal 6000, 1000 by si nechal pro sebe, a 8000 by bylo na auto, jiné poplatky a spoření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972

@kvaček
Ano, presne tak. Na jidlo a ostatni mi zbyde 5000, jemu asi 12000 z vyplaty. Ja jsem to napsala zmatene, pak jsem to doplnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Tak mne to prijde malo, ja bych s tim nevyzila, ale my nemame problem s financema a ja uprimne ani nevim, kolik mesicne utratime :oops:. U nas je to tak, ze ja ze sveho rodicaku (11500) platim hypo na svuj byt ( zbytek hypo na muj byt jde z mych uspor) a pritel plati vse ostatni ( jidlo, druha hypo, energie, telefony, obleceni, proste celkovy nas provoz).
Ja bych si psala mesicni vydaje polozku po polozce a pak to s nim probrala, ze to jsou nezbytne veci a musi pridat penize.

• Citovat
  • Upravit
972
12.1.15 12:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.1.15 12:47

@bobr123 na samostatné jídlo a prostě kupování do kuchyně- drogerie mi to přijde málo.. Já mám těch necelých 5 tis a prostě bych nevyšla.. a to si myslím, že spíš kupuju střídněj..
No a když ti nevyjde, tak prostě vybere a nebo jak dál, okecá a nedá ti nic a nebo se pohádáte

Příspěvek upraven 12.01.15 v 12:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
12.1.15 12:48
@bobr123 píše:
@kvaček
Ano, presne tak. Na jidlo a ostatni mi zbyde 5000, jemu asi 12000 z vyplaty. Ja jsem to napsala zmatene, pak jsem to doplnila.

Jo, no tak to je hodně málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
12.1.15 12:50
@bobr123 píše:
Napsala jsem to nesrozumitelne, pardon. Takze ja rodicak 11 500,3500 od nej. On vyplata kolem 25 tis. Ja z toho vseho platim hypo, zalohy na energie, internet, pojisteni, poplatky za vodu, celkem to dela kazdy mesic kolem 10 000.

Já bych to fakt dávala asi na papír, aby bylo vidět, že to nevyhazuješ oknem. Sama mám doma chlapa, který měl dost dlouho pocit, že dítě skoro nic nestojí. Až poslední dobou pomalu zjišťuje, že je to mazec :lol: Takže nárazově „přispívá“ víc. Tu koupí plíny, tu zaplatí boty a tak. Takže je potřeba mu nejdřív otevřít oči.
Jinak je docela rozdíl, jak staté máš dítě. Čím je starší, tím jsou výdaje neodložitelnější (školku prostě zaplatit musíš, apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
12.1.15 12:50

@bobr123

Žádala bych příspěvek na dítě ve výši případných alimentů a příspěvek od něj na jeho jídlo a drogerii. Minimálně 2× 3 tisíce. Jinak jsem zastánce procentního příspěvku do rodiny, což znamená že příklad. on 70% a ty 70%. svých příjmů. S ostatními prostředky ať si každý dělá, co chce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný