Nový hrnec je začouzený z indukčního vařiče

696
11.1.15 20:15

Může toto udělat hrnec?

Hezký večer, mám možná hloupý dotaz…ale může toto (viz foto) udělat hrnec, ve kterém je vařeno max měsíc a jen na indukci..?nevím, jestli to jde z foto vidět, ale je jakoby „začouzený“..děkuji za názor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
977
11.1.15 20:23

Vypadá to na nějakou oxidaci kovu. Pokud to není nějaká drahá značka, neřešila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.1.15 20:23

@žampionka je to divne, jaky by se spalil. Nestal treba tesne vedle dalsiho hrnce, ve kterem se varilo, nebo panve se smazenym? Jde to dolu tekutym piskem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
11.1.15 20:25

Mě to občas jde čistit tekutou pastou na nerez z DM..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
11.1.15 20:35

Klasika máme ty samé hrne ale minimálně 10 let a mají to všechny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
11.1.15 20:36

Je to sada Go Cook z tesca a koupila jsem je slevněné z cca 3200 na 1600..tak mi to nepřijde úplně málo..nebo jsem mimo..?moc se mi na nich líbilo, že všechny pokličky mají cedníkové dírky, líbil se mi design, ve finále i cena…a toto už mě vytočilo, ptž začala jakoby z toho přelomu mezi dnem a hrncem jakoby ptotékat voda a…nevím, myslím, že toto by hrnce dělat neměly..nene, vedle ničeho vařícího nebo smažícího nestál..a vyčistit to tekutým pískemnejde..:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14991
11.1.15 20:45

Máme tohle taky na hrncích, ale teda až po letech používání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13782
11.1.15 20:56

Mně to teda připadá normální, ale já moc takové věci neřeším… Pokud tam ale protéká voda, tak to normální není. Je to ale určitě protékání, nerosí se to spíš při zahřívání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.1.15 20:56
@žampionka píše:
Je to sada Go Cook z tesca a koupila jsem je slevněné z cca 3200 na 1600..tak mi to nepřijde úplně málo..nebo jsem mimo..?moc se mi na nich líbilo, že všechny pokličky mají cedníkové dírky, líbil se mi design, ve finále i cena…a toto už mě vytočilo, ptž začala jakoby z toho přelomu mezi dnem a hrncem jakoby ptotékat voda a…nevím, myslím, že toto by hrnce dělat neměly..nene, vedle ničeho vařícího nebo smažícího nestál..a vyčistit to tekutým pískemnejde..:-(

protékat voda? 8o tak to je určitě na reklamaci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
11.1.15 20:59

@žampionka něco podobného mi udělal rendlík, myslím taky z Tesca. Když ho dám na plotnu, tak v jednom místě se úplně rozpálí do ruda. Podle mě se to tam někde nějak rozklížilo nebo co :nevim: Používám ho jen holkám na čaj a malé na ohřátí vody na kašičku, takže žádný extra zápřah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
11.1.15 21:01
@AnastazieB píše:
Mně to teda připadá normální, ale já moc takové věci neřeším… Pokud tam ale protéká voda, tak to normální není. Je to ale určitě protékání, nerosí se to spíš při zahřívání?

Na indukci by to děla nemělo. Chápala bych očouzení z plynového sporáku, ale na indukci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
11.1.15 21:07
@žampionka píše:

Myslim, ze neproteka voda z hrnce, ale ve spare mezi dnem a stenama se dostane voda pri myti a tak potom vyteka - stalo se mi to u jednoho hrnce od tescomy, reklamovala jsem. Jinak na indukci mam dna naprosto cista, neocouzena :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
11.1.15 21:56

@Antonie Bolavá @kokomo proto se nad tím pozastavuji, jak je možné, že na indukci..u plynu bych nad tím ani nepřemýšlela.. :nevim:

@kokomo píše:
Myslim, ze neproteka voda z hrnce, ale ve spare mezi dnem a stenama se dostane voda pri myti a tak potom vyteka - stalo se mi to u jednoho hrnce od tescomy, reklamovala jsem. Jinak na indukci mam dna naprosto cista, neocouzena :nevim:
- přesně to se dle mě děje..je to „protékání“na reklamaci..?

A dotaz navíc k tomu - hrnce jsem koupila někdy v listopadu a vařímv nich od vánoc, co jsme se nastěhovali donového..jak probíhá reklamace..?když to je v řetězci jako je tesco, navíc po 30dnech..vrátí peníze nebo řeší s výrobcem nebo..?děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
11.1.15 22:08

Mně to jeden na indukci dělá taky… Ale byl lacinej, tak to neřeším. ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
12.1.15 06:07

@žampionka podle mě to na reklamaci je určitě. Ten můj stál pár korun, takže si prostě příležitostně koupím nový a žíly mi to netrhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný