Peníze od státu po dvou letech na VŠ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
penize od statu
Ahoj, neuspesne jsem studovala dva roky na vysoke skole. Pujdu se prihlasit na pracak, jelikoz jsem nepracovala, nenam narok na podporu v nezamestnanosti. Nevite jestli mam narok na jine penize?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na nějaký sociální příspěvky leda, pokud bys na ně měla nárok. Nicméně bych neuvažovala hned nad dávkama, dělala bych všechno proto, abych měla nárok na MZDU.
- Citovat
- Upravit
Pokud zijes sama, tak na hmotou nouzi, prispevek na bydleni, mozna nejakou jednorazovou pomoc…
Pokud mas trvale bydliste u rodicu a ti bezne vydelavaji, nemas narok na nic.
- Citovat
- Upravit
Já nechci vypadat, jako že se do tebe nějak navážím, ale z čeho ses živila dosud? Z brigád? Z peněz od rodičů?
- Citovat
- Upravit
Ano z brigad. Bylo by mi trapne brat si penize od taty ktery vyjde jen tak tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka15 Tak to máš asi na dávky smůlu, protože na některé, kde je rozhodující trvalé bydliště se budeš počítat s tátou a případnou hmotnou nouzi rozhoduje skutečné bydliště, takže tam se zas počítáš i s přítelem, který předpokládám pracuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka15 píše:
Ano z brigad. Bylo by mi trapne brat si penize od taty ktery vyjde jen tak tak.
Pokud jsi měla doposud brigády a živila si se sama, tak můžeš mít na úp také brigádu. A nic se nezmění na tvých financích. A snad do měsíce najdeš práci a není potřeba se bát, že se neuživíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lasička1 aha, ja myslea, ze na up brigadu mit nesmim. Dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka15 tak to se do výpočtů bude započítávat otcův příjem. možná příspěvek na bydlení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka15 brigádu mít můžeš na UP, akorát nedostaneš podporu… ale na tu stejně nárok nemáš… ale nesmíš si tou brigádou vydělat víc než 4000 (nevím úplně přesně tu částku a je to myslím v hrubým)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janica252 ne, při ÚP nesmíš mít brigádu - resp. pokud si najdeš brigádu, nahlásíš na úp její začátek a pak konec a po dobu brigády ti pozastaví dávky ź ÚP. Až skončíš, tak to opět nahlásíš a dávky ti dají - ale… pokud nemáš odpracováno 12měsíců, tak za tebe bude ÚP platit pouze zdra (a nevím jestli i soc), ale nedá ti žádnou podporu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit