Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ona to nebyla úplně chovatelská stanice, ale množírna, co?
A ať si přečte smlouvu - což měla udělat předem. Ti serioznější chovatelé tohle smluvně ošetřují - hlavně teda nenabízí nemocná zvířata.
To musí řešit s chovatelkou a co má ve smlouvě? Já to tam mám když se něco prokáže do nějakého věku štěněte. Epilepsie to už problém je a dos zásadní
PP zdraví nezaručí jen to že to je určité plemeno. Co je to za rasu? Jsou plemena co jsou nemocná automaticky ![]()
Nasi papiraci, teda meli vzdycky ve smlouve (at uz kocky nebo psi), ze do roka veku zvirete se veskere zdravotni problemy resi spolecne s puvodnim chovatelem. Nikdo nechce do sveta poustet nemocna mladatka a zodpovedny chovatel se zajima, co se s „jeho“ potomkama deje a proc jsou najednou tak nemocni.
Jmeno stanice by jsi sem nemohla prasknout? At si kdyztak dalsi zajemci daji pozor na neseriozni jednani z jejich strany. Nebo aspon plemeno a okres odkud si stene privezli.
A nebo to je jinak. Kamarádka si koupila na benzínce nejlevnější štěně z množírny a vám nakecala jak má štěně s PP za desítky tisíc. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj! Kamarádka se mi svěřila, že si koupila psa z chovatelské stanice za desítky tisíc. Hned po přívozu měl zdravotní problém, který se musel řešit antibiotiky a podle paní, která zvíře prodala to bylo přívozem do nového domova. No to není vše, mají ho cca 3 měsíce a nastal další problém, epileptický záchvat. Vím, že dnes už zvířata s PP stojí hodně peněz, ale zajímalo by mě, jestli by neměla nárok na vrácení alespoň nějaké částky z ceny. Děkuji všem za rady
Pokud je to legalni nakup opravdu od chovatele, pak se na tyto pripady vztahuje reklamace. Mohou pejska vratit anebo chtit slevu.
Každý slušný chovatel vystaví při koupi papírového mazlíka smlouvu. Kde je jasně uvedeno co a jak jde tzv „reklamovat.“
Valná většina tam má, že do 1 roka (nebo do 2) v případě objevení vrozených vad si zvíře buď vezmou zpět a nebo vrací část až celou částku peněz.
Za druhé, ve smlouvě je napsáno, že při převzetí je zvíře zdravé a člověk by si měl zajet k vlastnímu veterináři, který to má zkontrolovat. Pokud to tak není, mělo by se to okamžitě řešit s chovatelem.
Pokud si koupila psa od množky, která ji dala tak max stvrzenku na prachy, tak si může leda tak chuchnout a pogratulovat si k vlastní hlouposti. Takový člověk se většinou o své odchovy absolutně nezajímá, vždy bude tvrdit, že byly zdravé a bez kontroly veterinářem to není jak dokázat.
Jejda, to je blbý
… Bohužel mám podobný případ. Potom co mi v lednu 2019 odešel první pejsek v nedožitých 3 letech (srazilo ho auto), tak jsem si pořídila Bígla s PP. Vše se jevilo v pořádku, až na moc velký počet psů (20 Bíglů + 2 NO) v chovatelské stanici a nehorázný smrad
no nic, psa jsem si vzala, v kupní smlouvě bylo, zr psa mohu vrátit 30 dnu od koupě
v prosinci 2019 se u psa objevila laterální luxace pately, dědičné onemocnění -takže nějaký předek již takové onemocnění pouští dál. Aby toho nebylo málo, tak pes si z chovatelské stanice odnesl ten nehorázný smrad a už rok se toho nemůžeme zbavit
proto pes bydlí v kotci, opravdu se to nedá vydržet… každopádně se chci zeptat, jaké to je plemeno?
Ahoj! Kamarádka se mi svěřila, že si koupila psa z chovatelské stanice za desítky tisíc. Hned po přívozu měl zdravotní problém, který se musel řešit antibiotiky a podle paní, která zvíře prodala to bylo přívozem do nového domova. No to není vše, mají ho cca 3 měsíce a nastal další problém, epileptický záchvat. Vím, že dnes už zvířata s PP stojí hodně peněz, ale zajímalo by mě, jestli by neměla nárok na vrácení alespoň nějaké částky z ceny. Děkuji všem za rady