Peníze za mazlíčka

Anonymní
15.3.20 09:26

Peníze za mazlíčka

Ahoj! Kamarádka se mi svěřila, že si koupila psa z chovatelské stanice za desítky tisíc. Hned po přívozu měl zdravotní problém, který se musel řešit antibiotiky a podle paní, která zvíře prodala to bylo přívozem do nového domova. No to není vše, mají ho cca 3 měsíce a nastal další problém, epileptický záchvat. Vím, že dnes už zvířata s PP stojí hodně peněz, ale zajímalo by mě, jestli by neměla nárok na vrácení alespoň nějaké částky z ceny. Děkuji všem za rady :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
15.3.20 09:37

Ona to nebyla úplně chovatelská stanice, ale množírna, co?

A ať si přečte smlouvu - což měla udělat předem. Ti serioznější chovatelé tohle smluvně ošetřují - hlavně teda nenabízí nemocná zvířata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59458
15.3.20 09:37

To musí řešit s chovatelkou a co má ve smlouvě? Já to tam mám když se něco prokáže do nějakého věku štěněte. Epilepsie to už problém je a dos zásadní :? PP zdraví nezaručí jen to že to je určité plemeno. Co je to za rasu? Jsou plemena co jsou nemocná automaticky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
15.3.20 09:49

Nasi papiraci, teda meli vzdycky ve smlouve (at uz kocky nebo psi), ze do roka veku zvirete se veskere zdravotni problemy resi spolecne s puvodnim chovatelem. Nikdo nechce do sveta poustet nemocna mladatka a zodpovedny chovatel se zajima, co se s „jeho“ potomkama deje a proc jsou najednou tak nemocni.

Jmeno stanice by jsi sem nemohla prasknout? At si kdyztak dalsi zajemci daji pozor na neseriozni jednani z jejich strany. Nebo aspon plemeno a okres odkud si stene privezli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21031
15.3.20 10:07

A nebo to je jinak. Kamarádka si koupila na benzínce nejlevnější štěně z množírny a vám nakecala jak má štěně s PP za desítky tisíc. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27071
15.3.20 10:21
@Anonymní píše:
Ahoj! Kamarádka se mi svěřila, že si koupila psa z chovatelské stanice za desítky tisíc. Hned po přívozu měl zdravotní problém, který se musel řešit antibiotiky a podle paní, která zvíře prodala to bylo přívozem do nového domova. No to není vše, mají ho cca 3 měsíce a nastal další problém, epileptický záchvat. Vím, že dnes už zvířata s PP stojí hodně peněz, ale zajímalo by mě, jestli by neměla nárok na vrácení alespoň nějaké částky z ceny. Děkuji všem za rady :srdce:

Pokud je to legalni nakup opravdu od chovatele, pak se na tyto pripady vztahuje reklamace. Mohou pejska vratit anebo chtit slevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3935
15.3.20 11:05

Každý slušný chovatel vystaví při koupi papírového mazlíka smlouvu. Kde je jasně uvedeno co a jak jde tzv „reklamovat.“
Valná většina tam má, že do 1 roka (nebo do 2) v případě objevení vrozených vad si zvíře buď vezmou zpět a nebo vrací část až celou částku peněz.
Za druhé, ve smlouvě je napsáno, že při převzetí je zvíře zdravé a člověk by si měl zajet k vlastnímu veterináři, který to má zkontrolovat. Pokud to tak není, mělo by se to okamžitě řešit s chovatelem.
Pokud si koupila psa od množky, která ji dala tak max stvrzenku na prachy, tak si může leda tak chuchnout a pogratulovat si k vlastní hlouposti. Takový člověk se většinou o své odchovy absolutně nezajímá, vždy bude tvrdit, že byly zdravé a bez kontroly veterinářem to není jak dokázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
17.3.20 10:35

Jejda, to je blbý :(… Bohužel mám podobný případ. Potom co mi v lednu 2019 odešel první pejsek v nedožitých 3 letech (srazilo ho auto), tak jsem si pořídila Bígla s PP. Vše se jevilo v pořádku, až na moc velký počet psů (20 Bíglů + 2 NO) v chovatelské stanici a nehorázný smrad 8o no nic, psa jsem si vzala, v kupní smlouvě bylo, zr psa mohu vrátit 30 dnu od koupě :nevim: v prosinci 2019 se u psa objevila laterální luxace pately, dědičné onemocnění -takže nějaký předek již takové onemocnění pouští dál. Aby toho nebylo málo, tak pes si z chovatelské stanice odnesl ten nehorázný smrad a už rok se toho nemůžeme zbavit :potlesk: proto pes bydlí v kotci, opravdu se to nedá vydržet… každopádně se chci zeptat, jaké to je plemeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný