Exmanžel mi nechce vydat moji kočku

Yolinka
14.3.20 09:09

....

Mám problém, odstěhovala jsem se od exmanzela do svého bytu. Zanechala jsem mu na dobré slovo, aby nebyl sám kočičku kterou jsem dostala od své sestry. Neubehl ani měsíc a vidím, že jsem udělala chybu. Chci ji k sobě, aby nebyla vystavena stresu - exmanzel trpí bipolární poruchou a začíná mít ty svoje stavy (hlasitá hudba, doma nepořádek - vidím co sdílí na soc.site..). Kočička je vedena pouze na moje jméno u vete - nemám žádný průkaz. Nemá někdo zkušenost s vydáním kočky, kterou nechce expartner vydat? Bojím se že to budu muset tlačit přes policii, není s ním žádná řeč.
Prosím o nějaké rady, zkušenosti.
Ani si nedokážete představit jaké mám pocity a starosti co je s kočičkou. A dost si vyčítám, že jsem mu naletela.
Klíče od bytu mám, pro případ že je ztratí - jenže abych vzala kočičku v klidu pryč k sobě není možná - ex má extra dovolené že je furt doma což nechápu…
Děkuji, budu si vážit každé odezvy

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1590
14.3.20 09:12

...

Určitě musí jít aspoň na nákup. Tak si tu chvíli prostě vyčíhej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14652
14.3.20 09:20

Prvně bych se zašla poradit k právníkovi nebo na policii, co by bylo potřeba k vydání kočky, kdybys to musela hnát oficiální cestou. Řekni jim, že ke zvířeti neexistuje žádný „nabývací“ doklad typu kupní smlouva nebo smlouva o osvojení, předpokládám, že není ani čipovaná. A zda tedy k odebrání postačí očkovací průkaz a záznamy u veterináře na tvé jméno, nebo by pomohlo svědectví či čestné prohlášení tvé sestry, že kočku věnovala přímo tobě.
Možnost dvě - vyčíhat si ho, snad není doma 24/7?
Nebo si můžeš k sobě sehnat dva tři bouchače a pro kočku si prostě dojít k němu, ať tam bude nebo ne. Ale to už zavání průšvihem - napadení, omezování osobní svobody…
Až ji budeš mít u sebe, nechala bych ji očipovat a zaregistrovat na své jméno, ať jsi krytá do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32199
14.3.20 10:20

Počkala bych si, až nebude doma a pro kočku si došla…proč ti jí nechce dát, když je tvoje? Jinak policie ti nepomůže, nebudou to řešit, odkážou tě na občanskoprávní spor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
14.3.20 10:29

Víš, že manžel trpí bipolární poruchou a klidně mu necháš kočku, aby nebyl sám? Zvíře není věc, kterou necháš jako hračku druhému a teď jí chceš zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.3.20 10:34

Ta k snad nekam chodi, ne? Alespon nakoupit. Vycihej si tu chvili a pro kocku zabehni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14652
14.3.20 10:35
@lasička1 píše:
Víš, že manžel trpí bipolární poruchou a klidně mu necháš kočku, aby nebyl sám? Zvíře není věc, kterou necháš jako hračku druhému a teď jí chceš zpět.

Upřímně toto je věc, kterou taky nepochopím :nevim: Ano, kočky jsou hodě fixované na prostředí, víc než na člověka, ale zase je potřeba zvážit, co jí může do budoucna způsobovat větší stresy, zda jedno přestěhování do klidného prostředí, nebo magor v bytě, kde je zvyklá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yolinka
14.3.20 10:59

Příspěvek upraven 08.05.23 v 23:46

• Citovat
  • Upravit
32199
14.3.20 11:16

@Yolinka No tak tam jdi s nějakým chlapem nebo dvěma, táta, bráchové, kámoši…normálně si odemkni, bafni kočku a zase jdi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yolinka
14.3.20 11:18

Příspěvek upraven 08.05.23 v 23:46

• Citovat
  • Upravit
32199
14.3.20 11:35

@Yolinka No já bych mu tam všechno nechala a odemkla a bafla kočku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yolinka
14.3.20 11:42

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny