Syringomyelie u psa

14.3.20 13:44

syringomyelie u psa

Dobry den, je tu nekdo kdo ma nejakou zkusenost syringomyelii u psa?. Mam 2letou kavalirku a pred tydnem vet zjistil, ze trpi touto chorobou :( :,(..zajima me.. Omezeni a kvalita zivota pejska.. Trpi velkymi bolestmi?. Je mozna nejaka jina lecba nez kortikoidy?

Příspěvek upraven 23.01.22 v 09:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.1.22 14:58

Oživuji diskuzi. Mám strach, že naše fenka má také tuto chorobu.
Dlouhodobé drbání-veterinář sdělil, že na ní nic nevidí. Ale horší se to, když jsem nyní četla příznaky této nemoci, tak sedí úplně. Měla i takový zvláštní stav omezeného vědomí. Veterinářka sdělila, že na ní také nic nevidí.
Jak je na tom kavalírka? Šli jste do operace?

• Citovat
  • Upravit
1711
22.1.22 15:04
@Anonymní píše:
Oživuji diskuzi. Mám strach, že naše fenka má také tuto chorobu.
Dlouhodobé drbání-veterinář sdělil, že na ní nic nevidí. Ale horší se to, když jsem nyní četla příznaky této nemoci, tak sedí úplně. Měla i takový zvláštní stav omezeného vědomí. Veterinářka sdělila, že na ní také nic nevidí.
Jak je na tom kavalírka? Šli jste do operace?

Zkus mrknout na FB na stránku Máme Syringomyelii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.5.23 22:40

Také máme tuhle nemoc jak jste na tom??strašně se bojím kortikoidy nemáme zatim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.23 09:29

Syringomyelie u psa

Dobrý den, bohužel kortikoidy jsme museli vysadit, protože po nich byla strašně apatická, nebylo to k žití…Na operaci jsme nešli, protože není jistota že se to povede, prý 50 na 50. A na to jak je to náročná operace, to není nic moc. Letos bylo fence 5 let, má horší a lepší dny. Co jsem vypozorovala, tak je to horší v zimním období a změně tlaku. Vůbec už nemůže mít obojek ani kšíry, udrbala by se. Snažím se zjistit o této nemoci co se dá, ale nic moc toho není. Dostala jsem o Vet léky na bolest, když je nejhůř, ale moc nezabírají. A slyšela jsem ještě o gabapentinu, ale s ním zatím nemám zkušenost, ale na zahraniční facebook skupině, ho užívají skoro všichni psi s touto diagnózou. Držím palce ať je Váš kavalírek co nejvíce v pohodě. SM prý trpí až 75% kavalírů :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.5.23 11:14

My máme civavku měla. priznaky už rok. mozna déle ale až jedna mladá lékařka. nas poslala na magnet..ano ten lek uz máme neknuci už ale drbe se prognóza špatná chodíme. do aavet dala bych cokoliv ať je vporadku..kam. chodite vy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný