Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat.
Před dvěma týdny jsem dostala facku, že se mi z toho udělala na bubínku velká díra. Byla jsem u doktora a ten mi tam dal malou protézku, ale prý se operce stejně nevyhnu. Audio mi vyšlo dost blbě. Dřív už jsem tuhle operaci měla na tom samém uchu takže mám docela obavy.
Na ucho slyším blbě. Nicméně jsem měla být včera na kontrole a zřejmě sundání té protézky, ale nějak jsem si to neuvědomila a zapoměla jsem na to takže jsem tam nedošla. A dneska už tam bohužel není. Začalo to trochu bolet a to i při polykání. Jinak bolest je snesitelná. Chtěla jsem se proto zeptat co se stane když tam půjdu až tam bude tzn.6.1?K jinému doktorovi s tímhle nepůjdu.
Další otázka měl někdo takový problém jako já? Jaké byli následky a jak se s tím žije?
Zašla bych během svátků k jinému lékaři. Nevím proč nechceš, ale tohle mi příjde jako nejlepší řešení…
Btw. dostaneš facku jak vrata a ještě zapomeneš jít k lékaři na kontrolu?!?!
![]()
Já jsem takhle měla díru v bubínku, a jelikož jsem s tím někam šla asi až po týdnu, tak jsem měla v středouší už pěknou infekci :/ Tak jestli se ti tam taky něco neuchytilo. Chodila jsem s tím pak dobu na kontroly, určitě pár měsíců, a když už mě chtěli objednávat na operaci tak se umoudřil a srostl.
Jestli tě to začíná bolet a předtím to nebolelo, bude tam nejspíš problém-infekce. A pokud to tak je, zaděláváš si na problémy a komplikace. Takže buď půjdeš dnes v klidu někam jinam, nebo někdy v noci přes svátky…rozhodnutí je na tobě.
Šupej k někomu jinému (klidně i na pohotovost) ještě dnes. O svátcích to bude s lékaři horší a ještě budeš trpět, stoprocentně.
A tu facku už máš doufám vyřešenou-to je totiž síla ![]()
Řešila jsem to s dcerou v 15 měsících, starší jí tehdy projela bubínek vatovou tyčinkou, chyběla jí půlka bubínku.
Dcera dostala okamžitě atb a v Motole jí pod narkózou zkrvavili okraje bubínku a přes celý bubínek dali protézku - cigaretový papírek.
Na nic nečekej a mazej do špitálu na ORL.
Já po facce (před 2 roky) taky mi praskl bubínek, díra nebyla velká, ale dodnes ho mivam zalehlé a občas bolí.
Byt tebou, tak k doktorovi jdu hned, kdyz to bolí
Navíc ta protézka může zabloudit někam dál a máte o zábavu postaráno. Pak se operaci nevyhnete.
Zrejme infekce, doporucuju okamzite orl ci orl pohotovost, hisani z ucha je silena bolest.
Dobrý den. Po opakovaném zánětu v obou uších jsem dospěla k perforaci bubínku. Cca 1,5 mm ( celý má cca 11mm)
Chodím na sledování ORL.
Rádi bychom ale letěli za měsíc letadlem, tedy 2h letu tam a zpět.
Má někdo zkušenosti, zda to vůbec jde a nebude to příliš bolet a nebo risk k větším problémům?? Díky. ![]()
Ahoj, chtěla jsem se zeptat.
Před dvěma týdny jsem dostala facku, že se mi z toho udělala na bubínku velká díra. Byla jsem u doktora a ten mi tam dal malou protézku, ale prý se operce stejně nevyhnu. Audio mi vyšlo dost blbě. Dřív už jsem tuhle operaci měla na tom samém uchu takže mám docela obavy.
Na ucho slyším blbě. Nicméně jsem měla být včera na kontrole a zřejmě sundání té protézky, ale nějak jsem si to neuvědomila a zapoměla jsem na to takže jsem tam nedošla. A dneska už tam bohužel není. Začalo to trochu bolet a to i při polykání. Jinak bolest je snesitelná. Chtěla jsem se proto zeptat co se stane když tam půjdu až tam bude tzn.6.1?K jinému doktorovi s tímhle nepůjdu.
Další otázka měl někdo takový problém jako já? Jaké byli následky a jak se s tím žije?