Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj Holky,
budeme si muset koupit nové peřiny a polštáře - máme péřové vyplně a kvůli dětí (i mé počínající alergii na prach a roztoče…
) potřebujeme nové - s dutým vláknem.
Všechno povlečení máme z IKEA,takže si tam musíme koupit i peřinu a polštář - mají jiné rozměry …
Chtěla jsem se zeptat:
1. Jakou hřejivost peřiny doporučujete - jsem typická ženská - furt je mi zima a mám ráda teploučko… ![]()
2. U polštáře se bojím,že se mi ta výpln zchuchlá doprostřed a bude po polštáři…jaký je dobrý?
Děkuji moc! ![]()
To asi těžko radit, peřiny z Ikea nejsou zas tak nic extra, stačí si to okouknout v krámě. To samé polštáře. Mám už druhej a nikdy se mi neschumlal jak píšeš. To spíš celkově slehnul, ale výběr maj velkej:-)
My máme polštáře i peřiny z IKEA a jsem moc spokojená, máme je několik let a budeme kupovat znovu, co se týče hřejivosti máme zlatý střed, ale oba spíme spíš odkrytí ![]()
Polštář nám opravdu drží tvar stále stejný ![]()
Právě jsem koupila dětem - jak píšeš, taky mám ráda teplé a my jsme v domku a v ložnicích máme zimu, že tam netopíme a ještě větráme. My rodiče máme normálně péřovky, alergik nikdo není, ale holkám jsem do velkých postelí kvůli možný nehodám koupila radši duté vláknou, aby to šlo prát, péřové jim dopřeju až už budou velké a spolehlivé. Koupila jsem Mysa Stra 5 a jsem spokojená, když někdy mezi nima usnu, jsou měkkoučké, teplé, já mám ráda, když tu peřinu na sobě cítím. A holky z nich nejsou zpocené, takže teplota vyhovuje.
Na léto samozřejmě budou mít slabé.
Polštáře neporadím, ty mají péřové, taky s dutým vláknem dobrý zkušenosti nemám. POdívala bych se v IKEI a vybrala nějaké z těch dražších, pokud to má vydržet, od polštáře za 99 Kč se to čekat nedá.
My jsme dostali jako svatebni dar 2 polstare a jednu velkou perinu IKEA, a jsme s manzelem naprosto spokojeni
Plus i lozni pradlo k tomu ![]()
Perina vypada tenka, ale je celkem dost tepla, takze stejne jsem vecne odkryta ![]()
(Pred 14dny a zatim je vse v poradku) ![]()
No my máme jednu francouzkou hřejivost 3 (na zimu ideální) a druhou hřejivost 1 (na léto) Polštáře máme každý dohromady 4 a ještě 2 chceme přikoupit. 2 jsou levnější a 2 byli jedny z těch nejdražších a jsme s nimi moc spokojení
Akorát mě trošku štve, že ikea nemá zase tak velikej výběr podlečení, já po třebuju červený a už všechy červený od nich mam ![]()
No a taky mě štve, že v každé zemi mají jiné rozměry
Jezdim do Ikei i do německa a jednou měli super povlečení, ale mají jiný rozměr. Polštáře 80X80 (u nás nevím jistě ale asi 60X40) a francouzská deka 180X220 (u nás 200×200) ![]()